20170225

25.2.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Rautasen Tuijalle täältä menetetyn metsikön reunamilla asustelevilta vanhuksilta!

Nousin 7 korvilla. Toiset himpun ennemmin. Tero, Mari, Aaro, Eelis ja Nooa olivat meillä edellisen yön. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/kuka mitäkin. Lyhyen - siunausta matkalle pyytävän - rukouksen jälkeen he lähtivät kohti Lapin maisemia hiihtolomallaan.

Luin Matteuksen evankeliumia. Pakkasta 11.9.

8 maissa menin Kusiaismäkeen hiihtelemään. Aluksi oli pilvistä, mutta punainen auringonnousun puoli jo alkoi kertoa, että pian se paistaa aurinko. Niin kävikin jonkinaikaa hiihdeltyäni - aurinko alkoi paistelemaan siniseltä taivaalta ja puhdas luki hohteli, ynnä ladut kiiltelivät. Tuuleskelikin. Hiihdin 30.8 km. Pois tullessani pakkasta alle 5.

Palailtuani hiihtohommista piti syödä.

Lahden MM-hiihtojakin tuli netin kautta seuratuksi. Välipalaa, ynnä iltapalaa otetuksi ja takkaa lämmitellyksi. M-L neuloskeli. Emilia ja Danielkin piipahtivat asialla - vanhempien kanssa olivat kylästä tulossa.

Tein Saarijärven kylien kutsu -infon ja lähettelin sen.

Eipä siinä. Lauantaitahan sitä.

"Kaikkia ei ole kutsuttu marttyyreiksi, mutta kun jaamme heidän kohtalonsa, meistä tulee kanssakärsijöitä. Nykyisin elää pyhiä, jotka kulkevat entisajan marttyyreiden jalanjäljissä. Toisella vuosisadalla elänyt St. Ignace Antiokialainen kirjoitti seuraavaa, kun hänet tuomittiin heitettäväksi villipetojen eteen: "Iloitsen siitä, että pedot on valmistettu minua varten ja rukoilen, että ne olisivat raivokkaita minulle.Yllytän niitä nielemään itseni heti, eikä vitkastelemaan, niinkuin joskus on tapahtunut... Tiedän, mikä on minulle parasta. Vasta nyt alan olla opetuslapsi... Käyn kohtaamaan kuolemaa. Antakaa minulle anteeksi veljet. Älkää estäkö minua saavuttamasta elämää" (Richard Wurmbrand, Missä Kristus yhä kärsii, Stefanus-Lähetys, Herätysseuran kirjapaino Suolahti, s. 188-189).

Siunausta!

Ps. "Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen" (Gal. 5:1).     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti