20151022

22.10.

Ei nyt niin varahin, mutta heräilimme kuitenkin. Sellainen kostea ja harmaa päivä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Hoosean kirjaa.

Käväisin Majakalla hakemassa Rantalan Jussin tulostamat ja monistamat kyläiltakutsut - Mahlulla, Annantuvalla, to. 29.10. klo 19 olevaan tilaisuuteen. Tulehan sinne!

Puoliltapäivin saapuivat meille kylään Veikko ja Irma. Ystäviä ja työtovereita "Vapiksen jaksolta". Vierailusta on ollut puhetta "jos kuinka kauan" - ja on ollut monien muidenkin kanssa - mutta nyt saimme aikaiseksi sen toteuttaa. Lienemmekö tulleet vanhoiksi ja saamattomiksi. Sytyttelin tulen takkaan. Jutustelimme. Joimme kahvia ja vähän rukoilimmekin - niinkuin meidän uskovien olisi aina hyvä yhdessä tehdä - nimittäin rukoilla.

M-L kävi hakemassa Emilian ja Danielin koululta meille. Danielilla oli kitara mukana, kun oli ollut kitaransoittotunnilla.

Söimme.

Kävin "Kävelynomaisella" 10 km hiljaisella lenkillä pimeällä urheilukentällä. Turvallisempi siellä, kuin pyörätiellä, jossa voi olla puiden lehtiä ja liukasta joissakin kohdissa. Sataa tihuutteli hiukan. +9-10. 20.25 palasin lenkiltä.

Iltapalaa ja teetä.

Ja aina vaan sitä lainailua:

"LAPSET - Rahankäytön aakkoset

Rahankäytön opettelu askel kerrallaan on osa lapsen kasvatusta, jota vanhemmat eivät voi jättää opettajien tehtäväksi, vaan josta heidän on huolehdittava itse. Mahdollisuudet harjoitella rahankäyttöä löytyvät arkielämästä, luokkahuoneen ulkopuolelta.
Bev ja minä menimme Hitchcockin perheen kanssa puistoon piknikille. Kun seurasimme heidän lastensa leikkiä, Jean ilmaisi huolenaiheensa: "Meidän vanhempamme eivät opettaneet meitä käyttämään rahaa vastuullisesti, ja pelkään, ettemme onnistu asiassa sen paremmin. Lapsemme eivät ymmärrä rahan arvoa. Mitä meidän pitäisi tehdä?
Tähän kysymykseen kaikkien vanhempien täytyy vastata.
Vuonna 1904 Walesissa oli valtava herätys. Tuhannet löysivät Jeesuksen, ja sillä oli valtavat seuraukset. Baarit joutuivat sulkemaan ovensa asiakkaiden kaikottua. Poliisit vaihtoivat aseet valkoisiin hansikkaisiin rikollisuuden hävittyä. Hevoset eivät ymmärtäneet ajureitaan, koska kirosanoja ei enää kuulunut. Walesista lähetettiin lähetystyöntekijöitä joka puolelle maailmaa.
Eräs näistä lähetystyöntekijöistä lähti Argentiinaan, jonka kaduilla hän johdatti nuoren pojan Kristuksen luo. Poika oli nimeltään Luis Palau. Hänet tunnetaan Latinalaisen Amerikan "Billy Grahamina". Palau matkusti 1970-luvun alussa Walesiin ilmaistakseen kiitollisuuttaan kansalle, joka oli johdattanut hänet Jeesuksen luo. Se, mikä häntä oli vastassa siellä, sai hänet ymmälleen. Alle puoli prosenttia walesilaisista kävi kirkossa. Avioerot olivat yleisempiä kuin koskaan, ja rikostilastot kasvoivat nopeasti. Monet kirkot oli suljettu ja muutettu baareiksi, ja rugby oli korvannut kristinuskon virallisena uskontona.
Tämän kokemuksen jälkeen Palau tuotti elokuvan nimeltään God  No Grandchildren (Jumalalla ei ole lastenlapsia). Elokuvan sanoma on, että kukin sukupolvi on vastuussa uskon siirtämisestä seuraavalle sukupolvelle. Huolimatta hengellisyyden elinvoimaisuudesta kristinuskon vaikutus oli 70 vuodessa lähes kadonnut Walesissa. Vanhemmat eivät olleet siirtäneet uskoaan lapsilleen. Jokainen sukupolvi on vastuussa evankeliumin ja Raamatun totuuksien välittämisestä lapsilleen, samoin Jumalan taloudellisten periaatteiden opettamisesta.
Vastaa tähän kysymykseeni: Kun muutit pois kotoa, miten hyvin vanhempasi olivat valmistaneet sinua tekemään taloudellisia päätöksiä? Vanhemmat ja opettajat käyttävät 18-20 vuotta valmistaakseen nuoria ammattiin, mutta yleensä korkeintaan pari tuntia opettaakseen lapsia käyttämään ja arvostamaan rahaa, jota he työssään ansaitsevat" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 139-140).

Siunausta!

Ps. "Filippos alkoi puhua ja lähtien tästä raamatunkohdasta julisti hänelle evankeliumia Jeesuksesta. Tietä kulkiessaan he tulivat veden ääreen. Hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?" Silloin Filippos sanoi hänelle: "Jos sinä uskot koko sydämestäsi, se tapahtukoon."Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." Hän käski pysäyttää vaunut, ja molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet. Kun he olivat nousseet vedestä, Herran Henki tempaisi Filippoksen pois, eikä hoviherra enää nähnyt häntä. Ja hän jatkoi matkaansa iloiten" Apost. teot 8:35-39).

Tämä samanlainen tie on tarkoitettu tämänpäivän ihmisillekin - eli "tässä on tie sitä käykää". 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti