20211104

4.11.2021.

Torstai. 6.0 astetta sängystä nousun aikoihin. Kostea sää. taivas harmaa.

Tuikut palamaan. aamupalaa ja kahvia. 

Luin Efesolaiskirjettä. Rukousta.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla. "Setvin" taas varastossa olevia tavaroita. Yhden laatikon otin sieltä esille. Siinä oli Teron tavaroita vuosikymmenien takaa. Joistakin jutuista otin kuvan ja lähetin Terolle. Hän oli parhaillaan tulossa kotia kohti ulkomailta, työkomennukselta. Sen aikana ehti myös vapaa-ajallaan käydä katselemassa sen kaupungin/maan maisemia yläilmoista; oli vuokrannut koneen ja lentänyt. Mikäpäs, jos on hommannut lupakirjan aikanaan sellaista hommaa varten. Tervetuloa Terolle kotimaan kamaralle!

Laitoin makuuhuoneen ovenkarmien väliin riipuntatangon. Sellainenkin kun löytyi tuolta varastosta tavaroiden joukosta.

Ruokaa ja kahvia.

Lueskelin kirjaa, joka sekin löytyi laatikosta, jossa oli Teron tavaroita. Kirjan nimi on: Ratkaisun kesä. Kirjoittaja opettaja-kirjailija Paavo Ruotsalainen. Kirja on julkaistu v. 1958 (Kuva ja Sana). Olen ostanut sen "divarista" 15.9.1952. Näin olen alkulehdelle kirjoittanut. Ollessani kotikyläni kansakoulussa - en muista millä luokalla - niin lainasin kyseisenkin kirjan. Lauantaisin - silloin oli koulua myös lauantaina - sai koulun "lainastosta" (yksi kaappi, jossa oli kirjoja) lainata kirjoja. Kuuluin "eturivin lainaajiin", sillä olin kova lukemaan. Kun nyt lukaisin puheena olevan kirjan, niin tuntui se aivan erilaiselta kuin silloin poikasena luettuna. Muistin kyllä kirjasta jotakin. Muitakin Paavo Ruotsalaisen kirjoja - hyvähenkisiä sellaisia - luin silloin poikavuosina, mm: Korvessa taistellaan, Erakon majalla, Paavo taas, Paavon puukko ja äidin siunaus. 

M-L laitteli kynttelikköjä paikoilleen.

Laitoin takkaan tulen.

Poljeskelin kuntopyörää 15 min.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Mutta kiitos Jumalalle, että te, jotka ennen olitte synnin palvelijoita, nyt olette tulleet sydämestänne kuuliaisiksi sille opin muodolle, jonka johtoon te olette annetut, ja että te synnistä vapautettuina olette tulleet vanhurskauden palvelijoiksi!" (Room. 6:17-18).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti