20190808

8.8.

Myöhästyneet, mutta sydämelliset, syntymäpäiväonnittelut Leppäjärven Reinolle!

Torstaita. Nousussa 14.7 astetta. Pilvistä. Marja_Leena kävi viemässä Danielin kouluun Tarvaalaan ja Emilian keskustaan. Niin se koulunkäynti taas alkoi. "Opin sauna, autuas aina", jostakin "nousi päähän."

Siitä(kin) sen huomaa tuon ajan kulumisen, kun lastenlapset siirtyvät luokalta toiselle - niinkuin omat lapset aikoinaan. Eikä siitä ole kuin rahtunen aikaa.
Lastenlapsista: Minja ja Milena menivät kristilliseen päiväkotiin - siellä on kuitenkin tätsykin töissä - Daniel viimeiselle luokalle ala-asteella, Emilia ylä-asteelle ensimmäistä vuotta, Nooa ylä-asteelle ensimmäistä vuotta, Eelis ylä-asteelle viimeistä vuotta, Miro lukioon ensimmäistä vuotta, Aaro lukioon viimeistä vuotta, Milkalla - ylioppilaalla - on välivuosi. Täällä(kin) on kaksi "välikymmenvuotta" elävää: - 70-80 - vaari ja mummi, jotka muistavat kouluteitään käyviä lapsenlapsiaan rukouksin. Tärkein asia on suhde jeesukseen. Sen jälkeen kaikki muut asiat voivat mennä niin kuin niiden tuleekin.  

Aamupalaa ja kahvia. Luin Psalmien kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin hakemassa 12 maissa Danielin koulusta heille. Sanoi alkavansa rakentamaan venettä - pientä - jota voi uittaa. Samantien ajelin kylälle, jossa minulla oli varattu aika - klo 12.40 - tk:een korvahuuhteluun. Oli ainakin pehmennysainetta käytetty eilisaamusta alkaen. En tiedä kuinka paljon korvista tuli vaikkua, mutta kun oikein kuvittelen, niin saattoi vähän kuulo parantua. Tietenkin voi vertailua vähän hämätä se kun oli pumpulit korvissa nyt pehmennysaineen ajan - kun net otti pois niin saattoi tuntua, että paremmin kuulee.

Korvienhuuhtelureissu sattui niin sopivasti, että Emilia pääsi kyydissäni kotiin ensimmäisestä ylä-astepäivästään.

Palattuani kylältä sain syödä sitä eilistä hyvää keittoa - sitä kun M-L keitti ison kattilallisen. Kahvia jälkiruuaksi.

Kävin aurinkoisella urheilukentällä - n. 20 astetta - 3.2 km rauhallisella kävelylenkillä. Jumala järjesti mahdollisuuden puhua yhden nuoren miehen kanssa hengellisistä asioista.

Kävin ostamassa M-L:lle syntymäpäiväruusun kukkakaupasta. Syntymäpäivä on huomenna, mutta en ole silloin kotona kuin vasta illalla.

M-L siivoili tänään - joitakin puisteltavia "ropsuin."

Iltapalaa ja teetä vähän varemmin. M-L neuloi.

Siunausta!

Ps. "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan" (Joh. 3:5).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti