20150515

15.5.

Tänkii aamuna meni Marja-Leena laittaan/virmään Emiliaa ja Danielia kouluun - olivat tervehiä. Autinkoista. Minä nukuskelin pidempään - en kuitenkaan "huippupidempään". Aamupalaa ja kahvia. M-L pötki vielä tultuaan nukkumaan. Minuakin väsytteli tänään jostain syystä. Luin Sananlaskujen kirjaa. Koetin olla rukouksessa.

12 hain Danielin koulusta meille. 13 Emilian. Söimme. Vedin lonkkaa - ja samalla rymysimme Emilian ja Danielin kanssa.

Tänään tulleessa Enontekiön Sanomat -lehdessä oli erinomainen kirjoitus Tapio Huttuselta, Viikon sana -palstalla. Tapsa lisää aina valokuvan kirjoitukseensa - valokuvaaja kun on. Hänen kirjoituksistaan + kuvistaan tulisi verraton kirjakin.

Kävin Lannevedellä Saarijärven kylien kutsu -asian merkeissä - Tällä kertaas oli kyseessä Lanneveden kutsu. Siellä on ti. 19.5. klo 18.30 tilaisuus Sampolassa, sekä lapsille, että aikuisille rinnakkaistilaisuus. Lapsille nukketeatteriakin. Aikuisten tilaisuudessa soi mm. harmonikka ja huuliharppu. Tervetuloa mukaan! Tuossahan se on blogijutustelun vieressä ilmoitus asiasta.

Kävin 7 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä, sillä aikaa kun M-L kävi kauppa-asioilla. Aurinkokin paistoi, mutta rakeitakin näytteli. Tuollaista himpun alle ja yli 8 min/km köpöttelin - ensin 5 km ja sitten venyttelyn jälkeen 2 km. Palattuamme kotitantereille laitoimme linnuille siemeniä ja rasvapalloja - net kun käyvät kurkistelemassa, että miksi ei ole syötävää. Laitoin takkaan tulen. Alkaa ns. rankarakoliiteri olla tyhjä. Sen puut riittivät syksystä kevääseen. Saapi sahailla liiterinkin - joka on tehty koivurangoista - polttopuuksi piakkoin. 

Katselimme netin kautta - Uskotv:stä - Seinäjoki-iltaa Seinmäjoen helluntaiseurakunnasta. Se oli ensimmäinen tilaisuus viikonlopputapahtumalle. Hyvä tilaisuus. Väkeä tuntui olevan paljon. Musta puhuja oli Lontoon Hillsongista. Samalla tuli syötyä iltapalaa.

Jatkoa eiliseen:

"MEIDÄN OSUUTEMME 
Hyvä ja uskollinen taloudenhoito 

... Jumala omistaa kaiken, Hän hallitsee kaikkia tapahtumia ja huolehtii tarpeistamme. Meidän velvollisuutemme on olla Hänen palvelijoitaan ja taloudenhoitajiaan. Raamatussa palvelijan asema on hyvin vastuullinen. Hän on ylin auktoriteetti herransa alaisuudessa, ja hän vastaa herransa koko omaisuudesta ja taloudenhoidosta.
Jumalan sanan tutkiminen osoittaa, että Jumala, meidän Herramme, on valtuuttanut meidät toimimaan taloutensa hoitajina. "Sinä (Jumala) panit hänet (ihmisen) hallitsemaan luotujasi, asetit kaiken hänen valtaansa" (Ps. 8:6).
Meiltä vaaditaan ainoastaan sitä, että olemme uskollisia ja luotettavia taloudenhoidossamme. "Sitä tässä huoneenhaltijoilta ennen muuta vaaditaan, että heidät havaitaan uskollisiksi" (1. Kor. 4:2). Ennen kuin voimme olla uskollisia, meidän tulee kuitenkin tietää, mitä tehtäviimme kuuluu. Aivan kuten autonostaja lukee ohjekirjan tietääkseen, miten autoa kuuluu oikeaoppisesti käyttää, meidän tulee tutkia Luojamme käsikirjaa Raamattua, jotta meille selviäisi, miten Hän haluaa meidän hoitavan omaisuuttaan. uskollisuuteen liittyy monia osa-alueita, jotka on tärkeä ymmärtää" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Toivottakaa rauhaa Jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat" (Ps. 122:6). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti