20150530

30.5.

Lauantai. Nousu tapahtui uuteen päivään suht´ajoissa. Marja_leena kävi kylällä kaupassa myös ajoissa. Kävin syömässä ulkona auringossa aamupalaa - ei voinut vastustaa houkutusta kun oli niin hyvä ilma. Terhi-Marja tuli hakemaan M-L:aa ja tavaroita runsaasti meiltä - menivät yhteen paikkaan ylioppilasjuhliin tarjoilupuolelle. Luin Sananlaskujen kirjaa.

10:ksi ajelin minäkin pieneen juhlaan. Emilia oli eilen lähettänyt aamulla mummin mukana kirjekuoren, joka hänen piti tiputtaa meidän postilaatikkoon. Kun sitten otin postin oli laatikossa se kirje. Siinä luki päällä: Vaarille. Kuoren oikeassa yläkulmassa oli teksti: Kello 10 aamulla. Se oli varmaan kuoren sisältä unohtunut. Sisällä oli omatekoinen kortti, johon oli sinioselle kartongille liimattu kaunis kohokukkakori. Sininen kartonki oli liimattu punaiselle kartongille, jossa luki: Tervetuloa todistuksenjako kahville. Vaarille Emilia. Siinä ei mainittu mummia, koska Emilia tiesi, että mummi on menossa silloin niihin yo-juhliin tarjoilupuolelle. Niinpä 10:ksi ajelin sinne kahville. Mummi osti aamulla kylällä käydessään kaksi ruusua - tummemman punaisen Danielille ja vaaleamman punaisen Emilialle. Olensin ne molemmille ja onnittelin todistuksensaamisesta ja seuraavalle luokalle pääsemisestä. Kahvinkin oli Emilia jo keittänyt valmiiksi. Pöydässä oli munkkirinkeleitä  ja mantlikakkua - vai piirakkaako se on. Niinpä joimme kahvit Emilian, Danielin ja Deniksen kanssa. Tosin eivätpä tainneet lapwet sitä kahvia.

Tultuani todistuksenjako kahveilta, laitoin lenkkivaatteet päälle - tällä kertaa shortsit ja T-paidan, koska oli 15 astetta ja auringonpaiste - ja ajelin urheilukentälle, jossa tein 10 km "kävelynomaisen" lenkin. Ensin menin 5 km, km-ajoin 8.31., 8.50., 8.51., 8.58., 8.41. Venyttelin hieman. 5 km, km-ajoin 7.44., 7.19., 6.09., 8.21., 8.02.

Denis, Emilia ja Daniel kävivät yksissä yo-juhlissa viemässä yhteisen tervehdyksemme.

Käytyäni pesulla, laittelin itselleni vähän ruokaa ja kahvia.

Valmistauduin päivän tilaisuuteen, johon minut oli kutsuttu - se oli lapsensiunaustilaisuus klo 16. Paanasen Pasin ja Sarin lapsen. Puhuinm ja johdin lapsen siunaamisen. Muutakin ohjelmaa oli ja herkulliset tarjoilut.

Palattuani juhlista saapuivat meille piakkoin Denis, Emilia, Daniel ja Rautasen Jussi. He olivat menossa Äänekoskelle syömään hyvät kebabsalaatit ja tulivat minua pyytämään mukaan. Lähdin. Jätskitkin toiset ostivat sieltä kaupungista, minä en. Ennen 20 olin kotona takaisin.

Taisivat 21 maissa saapua pitkän päivän tehneet työmiehet - M-L ja Terhi-Marja - yo-juhlista. M-L painui pian nukkumaan. Valoisaa pitkään. Selkeä ilma - eli aivan päinvastainen kuin ilkeä selma.

Jatkoa eiliseen:

"MILLOIN VOIMME OTTAA VELKAA?

Raamattu vaikenee siitä, millaisissa tilanteissa voimme ottaa velkaa. Mielestäni on mahdollista ottaa asuntolainaa tai lainata rahaa liiketoimia tai ammatinharjoittamista varten. Tämä "sallittu" lainamuoto on uskoaksemme mahdollista, kun seuraavat kolme edellytystä täyttyvät:

1. Hankittu hyödyke on omaisuutta, joka voi tuottaa tuloa tai jonka arvo voi nousta.

2. Hyödykkeen arvo on yhtä suuri tai suurempi kuin siihen otetun velan määrä.

3. Velka on sen suuruinen, ettei sen takaisinmaksu tee taloustilanteesta kohtuuttoman kireää.

Haluan mainita esimerkin siitä, miten asuntolaina voi täyttää nämä kriteerit. Asunnon arvolla on taipumus nousta, joten ensimmäinen edellytys täyttyy. Jos käsiraha on riittävän suuri, voit odottaa voivasi myydä asunnon vähintään lainan kattavalla summalla, mikä täyttää toisen edellytyksen. Kolmanneksi, kuukausittaisten lainaerien ei pitäisi asettaa budjettiasi liian tiukalle.
Jos kaikki edellytykset täyttyvät ja otat "sallittua lainaa", toivon, että otat heti tavoitteeksi saada sen pian maksettua. On epävarmaa, nouseeko asuntojen arvo markkinoilla vai säilyykö edes niiden nykyinen arvo. Lisäksi työpaikan menetys voi keskeyttää tulonsaantisi. Kehotankin sinua harkitsemaan kaikkien lainojen poismaksamista" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Ja kun te seisotte ja rukoilette, niin antakaa anteeksi, jos kenellä teistä on jotakin toistansa vastaan, että myös teidän taivaallinen Isänne, joka on taivaissa, antaisi teille anteeksi teidän rikkomuksenne" (Mark. 11:25). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti