20190531

31.5.

Sinne meni - toukokuu nimittäin. 16.0 astetta lämmintä noustessani - puhelimeen kun piti vastata. Marja-Leenalla tänään "voileipäkakkupäivä" - niiden valmistelua. Kova tuuli jatkui. Aurinko paistoi. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Ilmestyskirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin 3 km "juoksuhissuttelulenkillä" Mannilan pururadalla. paluumatkalla urheilukentällä jatkoin vähän venyttelyllä ja 4 km kävelyllä. Tuulista.

Ruokaa ja kahvia.

Työntelin vähän ruohonleikkuria - lähinnä "vainosin keltaisia täpliä nurmikolla". Voikukkia, jotka kyllä nopeasti nostavat itsensä uudelleen loistelemaan kilpaa auringon kanssa.

"Stepperiäkin" 15 min. tallailin.

Denis ja Emilia kävivät hakemassa asuntovaunun - lentävän leppäkertun - vaatimattomasta tallistaan. Denis siihen joitakin huoltotöitä tekee.

Kävin kylällä. Kohteenani oli liike Paavonaukiota vastapäätä, josta voi ostaa mm. koruja. Sepä olikin kylälle menoni syy - ostaa koru. Niin teinkin. Ajatuksenani oli ostaa juuri tietynlainen koru. Tänään oli liikkeeseen tullut yksi sellainen koru, joka oli sydämen muotoinen ja siinä oli risti keskellä. Koru oli kokonaan hopean värinen. Sen ostin. Siellä ei ollut muita kuin tuolainen yksi koru. Liikkeessä sen laittoivat kauniiseen pakettiin ja paketin kauniiseen pieneen kassiin. Palattuani kotiin laitoin paketin piiloon autotalliin.

Seuraavaksi valmistin kortin, joka sekin on vielä piilossa.

Mikä oli syy korun ostoon ja kortin tekoon? Syynä on se, että huomenna Marja-Leena ja Jouko Kuusjärvi ovat olleet avioliitossa 50 vuotta - eli jHs. niin huomenissa on kultahääpäivämme.

Ihan siksi rohkenen tähän näitä kirjoitella, kun tiedän, että M-L ei ainakaan tänään enää lue tätä tekstiäni. Tuleepahan nämä kultahääpäivän aaton asiatkin merkittyä tänne ylös hyvin autenttisina riveinä.

Huomiselle sattuu myöskin toinen iso juhla - ensimmäisen lapsenlapsemme - Milkan ylioppilasjuhla.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Senjälkeen kun tulin kylältä kotiin, huomasin, että asuntovaunuvajan seinässä on iso aukko. Tuuli oli repäissyt hapraaksi käynyttä pressua. Kohta oli keskellä kattoakin toisella puolella samanlevyinen halkeama. Naulailin lauloilla pressun reunoja kiinni, ettei tuuli revi sitä kokonaan. 

Poljeskelin "stepperiä" ennen pressunkorjailua vielä toisen kerran - 15 min. Tuntuu aika tehokkaalta laitteelta.

menin Denikselle saunaan 19.30 jälkeen. Sielläkin talon emäntä - Terhi-Marja - oli kakuntekohommissa. Keittiön ovensuussa oli kaksi lehtitelinettä. Koulussa olivat Emilia ja Daniel tehneet. Varmaan tänään - tai lähipäivinä - sieltä tuodut, sillä huomenna on vain todistustenjako. Tänään oli koulu ollut retkellä Jyväskylässä. Hyvät olivat löylyt saunassa.

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Älkää olko pahennukseksi juutalaisille, älkää kreikkalaisille älkääkä Jumalan seurakunnalle" (1. Kor. 10:32).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti