20230901

1.9.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 60.

Antiokian seurakunta oli erottanut Barnabaksen ja Sauluksen siihen työhön, johon Herra oli heidät kutsunut. Paastoten ja rukoillen heidät laskettiin menemään. Pyhän Hengen lähettäminä he lähtivät. Olen kuullut lähiaikoina ajatuksen - mutta en muista mistä - että jos seurakunta ei tee lähetystyötä, niin onko se seurakunta ollenkaan. Lähetystyötäkään - niin kuin ei muutakaan evankeliumintyötä - ei voi tehdä ikään kuin "toisella kädellä." Vahva rukous, jonka kautta Jumalan tahto kuullaan, "laittaa pyörät pyörimään" oikeaan suuntaan ja pitää ne pyörimässä.

On täysin selvää, että Antiokian seurakunta rukoili näiden veljien puolesta koko ajan, jotka olivat matkaan lähteneet. Pyhä Henki ohjasi heidän kulkuaan. Ensin he menivät Seleukiaan, joka oli Antiokian rantakaupunki. Sieltä he purjehtivat Kyproon, joka oli saari Välimeren koillisosassa. Barnabas oli kotoisin sieltä. Saarella palveltiin epäjumala Astartea.

"Ja tultuaan Salamiiseen he julistivat Jumalan sanaa juutalaisten synagoogassa, ja heillä oli mukanaan myös Johannes, palvelijana" (Apt. 13:5).

Salamis oli kreikkalainen satamakaupunki Kypron itärannalla. Veljet julistivat siellä evankeliumia juutalaisten synagoogassa; noudattaen periaatetta: juutalaisille ensin. Johannes Markus oli heillä palvelijana.

"Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus" (Apt. 13.6).

Pyhän Hengen johdatuksessa he vaelsivat Kypron saaren eri paikoissa. Tultuaan Pafoon, he tapasivat Barjeesus (Jeesuksen poika) nimisen noidan ja väärän profeetan.

"Hän oleskeli käskynhaltijan, Sergius Pauluksen, luona, joka oli ymmärtäväinen mies. Tämä kutsui luoksensa Barnabaan ja Sauluksen ja halusi kuulla Jumalan sanaa" (Apt. 13:7).

Barjeesus oleskeli roomalaisen käskynhaltijan luona. Otteluhan siitä kehkeytyi, sillä käskynhaltija halusi kuulla Jumalan sanaa, mutta Barjeesus halusi vastustaa Sanan julistajia.

"Mutta Elymas, noita- sillä niin tulkitaan hänen nimensä - vastusti heitä, koettaen kääntää käskynhaltijaa pois uskosta" (Apt. 13:8).

Kaksi valtakuntaa joutuivat törmäyskurssille; Jumalan valtakunta ja saatanan valtakunta.

"Niin Saulus, myös Paavaliksi kutsuttu, täynnä Pyhää Henkeä loi katseensa häneen ja sanoi: Voi sinua, joka olet kaikkea vilppiä ja kavaluutta täynnä, sinä perkeleen sikiö, kaiken vanhurskauden vihollinen, etkö lakkaa vääristelemästä Herran suoria teitä?" (Apt. 13:9-10).

Sanotaankohan tässä ensimmäisen kerran Saulusta Paavaliksi Apostolien teoissa. Paavali sanoi kovia sanoja Barjeesukselle, arvovallalla, Pyhässä hengessä; hän oli täynnä Pyhää Henkeä. Tällaisissa tilanteissa - eikä muutenkaan Jumalan valtakunnan työssä - selvitä ilman Pyhän Hengen täyteyttä. Meidän on tämä tiedostettava ja tavoiteltava sitä; ohjeet löytyvät Jumalan sanasta ja Pyhän Hengen täyteys versoo siitä, millainen rukouselämämme on.

"Ja nyt, katso, Herran käsi on sinun päälläsi, ja sinä tulet sokeaksi etkä aurinkoa näe säädettyyn aikaan asti. Ja heti lankesi hänen päällensä synkeys ja pimeys, ja hän kävi ympäri ja etsi taluttajaa" (Apt. 13:11).

Paavali toimi Pyhässä hengessä. Tunnusteot ja ihmeet eivät ole tänäänkään muuten mahdollisia. Kun säädetty aika oli kulunut, oliko Barjeesus valmis uskomaan Jeesukseen, sitä emme tiedä.

"Kun nyt käskynhaltija näki, mitä oli tapahtunut, niin hän uskoi, ihmetellen Herran oppia" (Apt. 13:12).

Tällaista oli Antiokiasta Pyhän hengen lähettäminä lähteneiden arkielämä lähetysmatkan alkupuolella. Voittoja tuli Jumalan valtakuntaan. herra on sama tänäänkin. Meidän on vain etsiydyttävä tekemään työtä Hänen ohjeittensa mukaan...

Jatkan - jHs.

_______________________

Perjantai. 17.2 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Se vaihtui taas kuukausikin uudeksi; kyllähän se tuo aika rientää.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Johanneksen evankeliumia. Takapihan puolella.

Kahvia.

Laittelin SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousrintaman Rintamaposteja kuoriin. Kävin viemässä ne postiin.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Kahvia.

Poljeskelin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Terhi-Marja ja Emilia käväisivät. Emilia ajoi autoa - hän kun meinaa ajaa autokortin äidin opastuksella.

Saimme Pialta videon, jossa Timo hyppäsi benji-hypyn.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Olkoon rakkaus vilpitön, kjammokaa pahaa, riippukaa hyvässä kiinni" (Room. 12:9).


Iltapalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti