20230916

9.9.2023.

Lauantai. Salmen Paavon ja Ullan pihapiirissä, Leppäjärvellä, Enontekiöllä, heräilimme asuntovaunussa 9 maissa.

Kaasu loppui juuri kun M-L keitti kananmunia. Laitoimme kaasun virtaamaan täydestä pullosta. Paavo antoi virtaa sähköverkosta vaunuun, kun olimme siihen leiriytyneinä.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Roomalaiskirjettä. Rukousta.

Kävin liki parintunnin rauhallisella kävelylenkillä Liejankivaaran - Liankivaaran - huipulla; Äijälaella, jonne on pystytetty iso risti. Kauniit näköalat joka suuntaan; Aaltoilevaa tuntureiden viivaa. N. 500 m korkea laki. Kauniit näkymät myös ruskan reunustamalle Liejankijärvelle - jossa minäkin olen saanut olla vetämässä nuottaa, Enontekiöllä asuessamme. Aurinko paistoi. Ruska koivuissa oli keltainen ja maassa punainen.

Kahvia vaunussa, kun tulin laelta.

Luin kirjaa.

M-L kävi avustamassa housunlahkeiden lyhentämisessä Salmella, kun sinne tuli yksi mies - tuttu kylläkin meillekin - lyhennyttämään niitä.

Sitten olikin vuorossa huippuhetki: Söimme Paavon ja Ullan kanssa heidän tekemän hyvän poronkäristyksen muusseineen. Luulen, etten sano ylisanoja, kun sanon, ettei voi tehdä "suuhun sopivampaa" käristystä kuin tämä oli. 

18:ksi ajelimme Paavon ja Ullan kanssa entiselle kotikylällemme, Palojoensuuhun, n. 47 km päähän, kokoukseen, joka oli Puistolassa. Vanhaan, kaksikerroksiseen, päältäpäin harmaaseen, taloon oli tehty turistipaikka, jossa pitävät hengellisiä tilaisuuksia; yrittäjät kun ovat uskovia. Kolmattakymmentä henkeä oli paikalla. Ensin oli hyvä kahvitarjoilu. Kokouksessa oli musiikkia, todistuksia ja Yrjö Kulluvaaran - minullekin jo vuosikymmenten takaa tutun miehen - puhe. Hyvä tilaisuus. Asuessamme Palojoensuussa, kävin siinä talossa asuneen vanhan miehen luona. Kokous oli juuri siinä huoneessa, jossa tämä mies asusteli.

Ajeltuamme takaisin Leppäjärvelle, kävin Salmella saunassa. Oli tuliset löylyt. 22.40 maissa tulin pois.

Iltapalaa vaunussa.

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti