20230901

31.8.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 59.

"Antiokian seurakunnassa oli profeettoja ja opettajia: Barnabas ja Simeon, jota kutsuttiin Nigeriksi, ja Lukius, kyreneläinen, ja Manaen, neljännysruhtinas Herodeksen kasvinkumppani, ja Saulus" (Apt. 13:1).

En puutu enempää näihin henkilöihin. Uskon, että tässä tilanteessa, jossa toimitettiin palvelusta Herralle ja paastottiin, olivat mukana nuo edellä mainitut henkilöt:

"Ja heidän toimittaessaan palvelusta Herralle ja paastotessaan Pyhä Henki sanoi: Erottakaa minulle Barnabas ja Saulus siihen työhön, johon minä olen heidät kutsunut" (Apt. 13:2).

Varmastikin kyseessä oli näiden mainittujen henkilöiden yhteinen rukousaika, johon liittyi paasto, Herran kasvojen edessä. Mahdollista on myös se, että paikalla oli enemmänkin uskovia. Kuten muualla Raamatussa näemme, on paastorukous voimallinen ase seurakunnan ja uskovien elämässä. Ilmeisesti kuitenkin paasto on hyvin vähän käytetty asia nykyään. Paasto kertoo siitä, että halutaan olla valmiit pidättäytymään ruuasta Jumalan valtakunnan  asioiden menestymisen vuoksi. 

Antiokian seurakunnassa rukoiltiin - myös sen johtajat rukoilivat. Nykyään seurakunnissamme voi olla se tilanne, että seurakunnan johtajia ja työntekijöitä saattaa nähdä harvoin yhteisissä rukoustilaisuuksissa, saati, että he kokoontuisivat yhdessä etsimään Herran kasvoja, pelkän "vanhimmistokokouksen" lyhyen alkurukouksen lisäksi.

Kun oli kokoonnuttuyhdessä rukoilemaan ja paastoamaan, pääsi Pyhä Henki puhumaan kokoontuneille asiasta, jolla oli kauaskantoiset seuraukset: "Erottakaa minulle Barnabas ja Saulus siihen työhön, johon minä olen heidät kutsunut." Kuinka Pyhä Henki puhui, siitä ei kerrota. Olisiko se tapahtunut profetian sanoman kautta?

Menetämme paljon, jos ei seurakunnan rukouselämä ole sellaista, kuin sen tulisi olla; jo senkin vuoksi, että Pyhä Henki varmasti haluaa puhua niissä tilanteissa seurakunnalle Jumalan tahdon mukaisista asioista. Ihan johdatustakin ajatellen.

Voi olla, että teemme seurakunnissa ihmistekoisia valintoja, esim. lähetystyötämme ajatellen. Olkoon Antiokian seurakunta meille hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka olisi hyvä toimia.

Kun luemme näitä jakeita, niin kaikki tuntuu tapahtuvan nopeassa aikataulussa. Sitä emme tiedä, millaisessa "aikataulussa" kaikki tapahtui,  mutta sen ymmärrämme, että toteltiin sitä, mitä Jumala puhui:

"Silloin he paastosivat ja rukoilivat ja panivat kätensä heidän päällensä ja laskivat heidät menemään" (Apt. 13:3).

Rukous ja paasto kuuluivat siihenkin, kun sitä asiaa, mistä Jumala puhui, laitettiin käytäntöön. Kättenpäällepanemisen kautta Barnabas ja Saulus erotettiin työhön, johon Jumala oli heidät kutsunut.; viemään evankeliumia eteenpäin. Mitä kaikkea siihen kuului, saamme nähdä, kun menemme eteenpäin Apostolien teoissa. Voimme sanoa, että heidät erotettiin lähetystyöhön.

"Niin he Pyhän hengen lähettäminä menivät Seleukiaan ja purjehtivat sieltä Kyproon" (Apt. 13:4).

Siitä se alkoi. Kiinnitän huomiota siihen, että Antiokian seurakunta erotti nämä veljet mainittuun työhön, mutta he lähtivät Pyhän hengen lähettäminä.

Pyhä Henki haluaa puhua kaikkien seurakuntien keskellä siitä, että niiden erityinen tehtävä on viedä evankeliumia eteenpäin; varsinkin sinne, missä sitä ei ole vielä julistettu, tai niin on tehty vähän. Kun meillä on näkyä asiaan, niin voimme tehdä työtä tällä tavalla monin verroin enemmän.

Jatkan - jHs.

____________________________

Torstai. 16.8 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Ollut sateinen päivä.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Johanneksen evankeliumia.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Kahvia.

Kirjoitin SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousrintaman Rintamapostin 83, syyskuulle.

Ruokaa ja kahvia.

Lähetin Rintamapostin s-postilla niille, jotka saavat sen siten. Nettiin myös.

Poljeskelin kuntopyörää 60 min. samalla lueskelin kirjaa.

Iltapalaa. Kebab-hampurilaiset.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Henkeä älkää sammuttako" (1. Tess.. 5:19).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti