20230917

17.9.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 63.

(Edellinen kirjoitus tämän otsikon alla löytyy 4.9.2023. kohdalta).

Ikonionissa he samoin menivät juutalaisten synagoogaan ja puhuivat niin, että suuri joukko sekä juutalaisia että kreikkalaisia uskoi" (Apt. 14:1).

Paavalin ja Barnabaksen lähetysmatka jatkuu. Jumalan johdatuksessa, rukoillen, he julistivat evankeliumia. Se, että he puhuivat niin, että suuri joukko juutalaisia ja pakanoita uskoi, ei johtunut heidän puhetaidostaan, vaan siitä, että he puhuivat Pyhää Henkeä täynnä. Juuri siitä johtuu, että heidän työstään koitui hedelmää Jumalan valtakuntaan. Vihollinen sai täälläkin nostettua vastustuksen evankeliumin julistajia kohtaan:

"Mutta ne juutalaiset, jotka eivät uskoneet, yllyttivät ja kiihdyttivät pakanain mieltä veljiä vastaan" (Apt. 14:2).

Tällainen "luontaisetu" kuuluu meillekin, kun teemme työtä Jumalan ohjeiden mukaan, Pyhässä Hengessä; pimeys ja valkeus joutuvat törmäyskurssille.

"Niin he oleskelivat siellä kauan aikaa ja puhuivat rohkeasti, luottaen Herraan, joka armonsa sanan todistukseksi antoi tapahtua tunnustekoja ja ihmeitä heidän kättensä kautta" (Apt. 14:3).

Eivät evankeliuminjulistajat lähteneet karkuun vastustuksen johdosta, vaan viipyivät Ikonionissa kauan aikaa, puhuen rohkeasti, Herraan luottaen. Pyhä Henki, josta he olivat - ja halusivat olla - riippuvaisia, antoi heille voiman ja rohkeuden. Herra vahvisti myös sanan sitä seuraavien merkkien kautta, niinkuin Jeesus oli luvannutkin tapahtuvaksi. Pyhä Henki oli siinäkin avainasemassa. Tänäkin päivänä meidän tulisi tavoitella sitä, että tällaisia asioita tapahtuisi. Helposti Jumalan sanan saarnaaminen jää inhimilliselle tasolle, jossa emme tarpeeksi vakavissaan ota huomioon sitä, mitä Jumala voisi tehdä. Siksi Pyhän Hengen täyteys ja armolahjat olisi löydettävä uudestaan. Sinne ei kuitenkaan ole mitään oikotietä, vaan meidän on käytävä Apostolien teoistakin tutuksi käynyttä "polvitietä" - rukouksen tietä.

"Ja kaupungin väestö jakaantui: toiset olivat juutalaisten puolella, toiset taas apostolien puolella" (Apt. 14:4).

Evankeliumi Jeesuksesta jakaa ihmiset kahteen leiriin. Näin se kaikkiallaon.

"Mutta kun pakanat ja juutalaiset ynnä heidän hallitusmiehensä mielivät ryhtyä pahoinpitelemään ja kivittämään heitä, ja he sen huomasivat, pakenivat he Lykaonian kaupunkeihin, Lystraan ja Derbeen, ja niiden ympäristöön. Ja siellä he julistivat evankeliumia" (Apt. 14:5-7).

Tilanne Ikonionissa yltyi miltei pahoinpitelyn ja kivittämisen tasolle. Veljet lähtivät pakoon ja jatkoivat evankeliumin julistamista siellä. Se oli heidän kutsunsa. Jumala varjeli ja johdatti palvelijoitaan. Ikonioniin jäi suuri joukko uskovia.

Jatkan - jHs.

__________________________

Sunnuntai. 10.3 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Roomalaiskirjettä. Rukousta.

11;ksi ajelimme M-L:n kanssa Sunnuntaijuhlaan helluntairukoushuoneelle.

Paluumatkalla kokouksesta kävi M-L kaupassa.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoittelin.

Laitoin takkaan tulen.

Iltapalaa.

Seurasin uutisia.

Siunausta!

Ps. "Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niidenkautta tulee Jumalan viha" (Kol. 3:5):
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti