20240908

8.9.2024.

"Mä oon mikä oon, en voi muuksi tulla...".

Näin laulettiin yhdessä iskelmässä takavuosina (alkaa olla jo ikää minullakin sen verran, että voin käyttää tuollaista ilmaisua). 

Ollessani 1964-65 kansanopistossa, poikatyön linjalla, Partaharjun kauniilla männikkökankaalla, Salvosen rannalla, muista yhden opettajistamme kritisoineen tuon laulun sanoja. Hän oli tietenkin sitä mieltä, etteivät ne pitäneet paikkaansa. Hän varmasti ajatteli asiaa ihan siltä kannalta, että ihminen voi muuttua monella tavalla; kehittää itseään ja päästä eteenpäin. Uskon, että hänen ajatuksissaan oli myös se muutos, jonka Jumala saa meissä aikaan, kun antaudumme Hänelle.

Ja niinhän se asia on, että me voimme muuttua.

Tärkein muutos elämässämme löytyy täältä:

"Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta, kuin kuvastimesta, muutumme sen kuvan kaltaiseksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki"

(2. Kor. 3:18).

Voimmehan sitäkin miettiä, että mitä tuossa sanotaan ja mitä se minun elämääni ajatellen tarkoittaa?

(Jouko Kuusjärvi)

____________________________________

Sunnuntai. 15.9 astetta lämmintä ylösnousussa. Sininen taivas. Aurinko.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin 1. Korinttolaiskirjettä.

11:ksi menimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Sunnuntaijuhlaan. Haimme Salmen mukaan. Denis johteli kokouksen. Timo ja Milena Kuusjärvi johtivat ylistystä. Erno Manni saarnasi. Kolme uutta jäsentä siunattiin seurakuntaan. Yhden seurakunnan jäsenen vuoksi vietettiin hiljainen hetki - hänet oli ylennetty riemuitsevaan seurakuntaan. Oli hyvä tilaisuus, jossa oli hyvä henki. Kokouksen jälkeen oli keittolounas alakerrassa.

Timo, Pia, Milena ja Minja tulivat meille pian kokouksen jälkeen. Kahvisteltiin. Timon kanssa hikoilimme myös saunan löylyssä.

Kirjoitin vähän.

Seurasin "kelaten" jälkikatseluna viestien SM-kisoja. Ohjelmassa myös kävelyviestit. 

Katsoin eilen iltaisen Parannuksenteko ennen herätystä-osan. Sarja jatkuu huomennakin klo 20.30. kuten muinakin iltoina, paitsi Lauantaina se on klo 18.30.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Herran pelko on tiedon alku; hullut pitävät halpana viisauden ja kurin" (Sananl.1:7).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti