20240620

20.6.2024.

Lainaus kirjasta: C. T. Studd, Norman Grupp, Jumalan hullu (s. 28. Päivä Osakeyhtiö 2000).

"...Ajattelin, että kuinka voisinkaan kuluttaa elämäni parhaat vuodet tehden työtä vain itseäni varten ja tämän maailman kunnian ja nautintojen tähden, kun tuhannet ja taas tuhannet sielut hukkuvat joka päivä kuulematta sanomaa Kristuksesta.

Niihin aikoihin sain pienen kirjasen, jonka oli kirjoittanut eräs jumalankieltäjä. Sen sisältö oli seuraava: "Jos uskoisin varmasti, kuten miljoonat sanovat uskovansa, että uskonnon tunteminen ja harjoittaminen tässä elämässä vaikuttaa toisen kohtaloon, niin uskonto olisi minulle kaikki kaikessa. Minä hylkäisin maalliset ilot roskana, maalliset murheet mielettömyytenä ja maalliset ajatukset ja tunteet turhuutena. Uskonto olisi ensimmäinen ajatukseni aamulla ja viimeinen unelmani illalla ennen kuin uni veisi minut tajuttomuuteen. Minä työskentelisin yksinomaan sen hyväksi. Ajattelisin yksinomaan iäisyyden aamunkoittoa. Pitäisin yhden sielun voittamista taivaaseen kyllin arvokkaan korvaamaan koko maallisen elämän kärsimykset. Maiset seuraamukset eivät koskaan pidättäisi käsiäni eivätkä sulkisi suutani. Maa, sen riemut ja sen murheet eivät saisi hetkeksikään sijaa ajatuksissani. Minä katsoisin kiinteästi ainoastaan  iäisyyteen ja kuolemattomiin sieluihin ympärilläni, jotka pian tulevat olemaan iankaikkisesti onnellisia tai iankaikkisesti onnettomia. Minä menisin kaikkeen maailmaan ja saarnaisin sille sopivalla ja sopimattomalla ajalla, ja minun tekstini olisi: Mitä hyötyä on ihmiselle, vaikka hän voittaisi koko maailman, mutta kadottaisi sielunsa!"

________________________________

Torstai. Ajattelimme lähteä 9 aikaan Juhannuskonferenssiin, Keuruulle. Meidän kyytiin olisivat lähteneet Emilia ja Daniel, mutta he ilmoittivat, että menevätkin äidin ja isän kanssa illalla. Mekään ei sitten lähdetty, vaan M-L osti oikeuden - 29 euroa - seurata konferenssia netin kautta.

10 maissa oli taivas harmaa. Lämmintä 17.5 astetta. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Niinpä sitten seurailimme konferenssia netin kautta. Väliajoilla rukousta. Luin Apostolien tekoja. Välillä söimme ja joimme kahvia. Poljeskelin myös kuntopyörää 30 min. Samalla lueskelin kirjaa. Siinä se päivä meni Iltapalaan asti. Senkin jälkeen vähän seurattiin nuorisokokousta konfasta.

Siunausta!

Ps. "Säilytä se hyvä, mikä sinulle on uskottu, Pyhän Hengen kautta, joka meissä asuu" (2. Tim. 1:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti