20240115

15.1.2024.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 105.

(Edellinen kirjoitus tässä "sarjassa" on 4.1. kohdalla).

Paavali oli otettu kiinni ja sidottu Jerusalemissa:

"Ja kun oltiin kuljettamassa Paavalia sisälle kasarmiin, sanoi hän päällikölle: Onko minun lupa sanoa sinulle jotakin? Niin tämä sanoi: Osaatko sinä siis kreikkaa? Etkö sinä olekaan se egyptiläinen, joka hiljakkoin villitsi ne neljätuhatta murhamiestä ja vei heidät erämaahan? Niin Paavali sanoi: Minä olen juutalainen mies, Tarson, tunnetun Kilikian kaupungin, kansalainen: pyydän sinua, salli minun puhua kansalle. Ja kun hän sen salli, niin Paavali, seisoen portailla, viittasi kädellään kansalle; ja kun oli syntynyt syvä hiljaisuus, puhui hän heille hebreankielellä ja sanoi:" (Apt. 21:37-40).

Päälliköllä ei ollut aikaisemmin tietoa, kuka Paavali oli; enemmänkin harhaluuloa asiasta. Paavali saas luvan puhua kansalle. Tämän hän teki puolustuksekseen, tuoden esille henkilökohtaisen todistuksensa uskostaan Jeesukseen:

Tämän todistuksen voimme lukea Apt. 22:1-2:

"Tähän sanaan asti he kuuntelivat häntä; mutta silloin he korottivat äänensä ja sanoivat: Pois maan päältä tuommoinen! Sillä ei hän saa elää. (Apt. 22:22).

Juutalaiset eivät kärsineet kuulla enempää. Vallalla oli kova kiihko ja lynkkausmieliala Paavalia kohtaan. Hän sai kuitenkin todistaa Herrastaan ja elämänsä muuttumisesta heille. Onhan mukana voinut olla niitäkin, joita Paavalin puhe kosketti. Uskon, että uskovat rukoilivat hänen puolestaan.

"Ja kun he huusivat ja heittelivät vaatteitaan ja viskoivat tomua ilmaan, käski päällikkö viedä hänet kasarmiin, ja saadakseen tietää, mistä syystä he niin hänelle huusivat, hän määräsi hänet ruoskimalla tutkittavaksi. Mutta kun he olivat oikaisseet hänet ruoskittavaksi, sanoi Paavali siinä seisovalle sadanpäämiehelle: Onko teidän lupa ruoskia Rooman kansalaista, vieläpä ilman tuomiota?" (Apt. 22:23-25).

Kuten aiemminkin olemme lukeneet, niin tässäkin Rooman kansalaisuus auttoi Paavalia:

"Kun sadanpäämies sen kuuli, meni hän päällikölle ilmoittamaan ja sanoi: Mitä aiot tehdä? Tämä mies on Rooman kansalainen. Niin päällikkö meni Paavalin luo ja sanoi hänelle: Sano minulle: oletko sinä Rooman kansalainen? Hän vastasi: olen. Niin päällikkö sanoi: Minä olen paljolla rahalla hankkinut itselleni tämän  kansalaisoikeuden. Paavali sanoi: Mutta minulla se on syntymästäni asti. Silloin ne, joiden piti häntä tutkia, lähtivät heti hänen luotaan. Ja myös päällikkö peljästyi saatuaan tietää, että Paavali oli Rooman kansalainen, kun oli sidottanut hänet" (Apt. 22:26-29).

Paavali päästettiin siteistä. Yön jälkeen hänet asetettaisiin ylipappien ja neuvoston eteen...

Jatkan - jHs.

__________________________

Maanantai. 19.4 astetta klo 5.25.

Aamupalaa ja kahvia.

6.15:ksi ajelin Runebergin puiston lavalle Aamurukoukseen. 3 henkeä. Siellä oli pakkasta 21 astetta.

Vielä kävin torkkumaan.

Kahvia.

Aurinko paistoi.

Laitoin tulen takkaan.

Kävimme M-L:n kanssa syömässä Halpa-Hallissa.

Kirjoitin vähän.

Helmikuun kyläillan valmistelua pikkuhiljaa. Se on Lanneveden Sampolassa pe. 16.2. klo 18.

Luin kirjaa.

Poljeskelin kuntopyörää 40 min. Samalla lueskelin kirjaa

Iltapalaa ja kahvia.

Luin 1. Johanneksen kirjettä.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Presidentinvaaliehdokkaan haastattelua myös seurattiin.

Siunausta!

Ps. "Katsokaa, minkäkaltaisen rakkauden Isä on meille antanut, että meitä kutsutaan Jumalan lapsiksi, joita me olemmekin. Sentähden ei maailma tunne meitä, sillä se ei tunne häntä" (1. Joh. 3:1).

_______________________________

Ajatuksia, jotka voi todistaa oikeiksi lukemalla esim. Apostolien tekoja: Se, että sairaita paranee Jeesuksen nimessä, koituu ihmisille pelastuksen vastaanottamiseksi - niille, jotka paranevat, sekä niille, jotka näkevät parantumisia ja kuulevat niistä. Johtopäätös tästä on, että mitä enemmän ihmisiä näin paranee, sitä enemmän ihmisiä pelastuu. Johtopäätöksen meille tästä tulisi olla: Meidän tulee julistaa täyttä evankeliumia rohkeasti - siis myös sitä, että Jeesus parantaa tänäänkin sairaita; ja että Hänen lunastustyöhönsä kuuluu myös sairaudet - ja tietenkin synti

(Jouko Kuusjärvi)

__________________________________



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti