20240119

19.1.2024.

Perjantai. 12.4 astetta pakkasta ylösnousussa. Lunta tullut lisää. Puut hienonnäköisiä. 

Aamupalaa ja kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Rukousta. Luin Jaakobin kirjettä.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

16 maissa lähdin Kalmariin kokoukseen.Nahjukselle. Siellä jo Hawina-trio: Timo Kuusjärvi, Timo Hurskainen ja Satu-Sisko Päivärinta olivat viritelleet äänentoiston ja kävivät kappaleitaan läpi. Laittelin tuolit paikoilleen, kynttilän palamaan puhujapöydälle ja ulkotulet porraspieliin.

Klo 18 alkoi UUDEN ELÄMÄN ILTA´, jonka johtelin. Alkuun Hawina-trio laulatti ja lauloi. Kaarlo hakasalo piti alkupuheenvuoron. Eija Manni ja Paavo Pietilä pitivät todistuspuheenvuorot "minun tarinani" -osiossa. Evankelista Timo Ahola puhui. Joitakin tuli esirukouspalveluun. Erinomaisia puheenvuoroja! Hawina-trio lauloi ja laulatti puheenvuorojen lomassa ja lopussa. Hyviä lauluja! Hyvä ryhmä! Lopuksi joimme Anne Hokkasen tarjoamat hyvät kahvit. Väkeä oli 29 henkeä. Pekka ja Jenna Kääriäinen olivat jakaneet kylälle 280 kutsua. Joitakin kyläläisiäkin oli mukana. Kiitos kaikille vastuissa olleille!

Seuraava kyläilta - UUDEN ELÄMÄN ILTA - on Lannevedellä, Sampolassa, pe. 23.2. klo 18 Tervetuloa!

Pakkanen oli n. 17 asteessa, kun ajelin kalmarista kotiin. Yli puolinen kuu loisteli taivaalla.

Kotona iltapalaa.

Seurasimme Israel-uutisia ja uutisia.

Katselin arkistosta - hieman kelaten - hiihdon mc -lähetystä.

Siunausta!

Ps. "Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin, tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä" (Jaak. 1:2-3)

____________________________________

Ihmisinä kaipaamme palautetta. Itsellenikin tämä on haastava asia - nimittäin se palautteen antaminen. Tietynlainen palaute toisille meiltä voi kyllä tulla spontaanisti ja ponnistelematta - nimittäin se negatiivinen palaute. Se on voinut tulla niin tavaksi, että siitä poiskasvaminen ei ole helppoa. Siihen kun vaikuttavat koko elämänhistoriamme; se, kuinka ja minkälaista palautetta olemme itse saaneet. Tämä on erittäin iso asia ihmissuhteissa; perheissämme ja muissa yhteyksissä/yhteisöissämme. Rohkaiseva palaute vaikuttaa nostavasti ja tekee hyvää kaikille. Ainainen negatiivinen palaute lannistaa ja katkoo/heikentää ihmissuhteita. Ajattele esim. lasta, joka saa aina moittivaa negatiivista palautetta esim. vanhemmiltaan - pikkutarkoissakin asioissa - minkälainen vaikutus sillä on hänen elämäänsä. Ei ole silloin ihme, jos hän ei halua puhua asioistaan - ja pahimmassa tapauksessa etsii - joutuu - huonoon seuraan hyväksymisen kaipuussaan. Ainainen negatiivinen palaute ja moittiminen on kuin hivuttava tauti, joka kalvaa ihmistä ja muovaa häntä. Jumala antakoon meille armoa siihen, että emme ole mukavia, hymyileviä ja kaunissanaisia vain muiden ihmisten silmissä - vaan että olisimme myös perheissämme ja läheistemme keskuudessa ystävällisiä ja kannustavia! Muutos asenteisiimme ja käyttäytymiseemme on kuitenkin mahdollinen.

(Jouko Kuusjärvi)

________________________________________


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti