20230825

25.8.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 55.

Pietari oli vangittu. Häntä odotti sama kohtalo kuin Jaakobia, joka apostoleista ensimmäisenä koki marttyyrikuoleman; hänet mestattiin."...mutta seurakunta rukoili lakkaamatta Jumalaa hänen edestänsä (Apt. 12:5).

Kuulostaa mukavalta ajatus, että seurakunta rukoilee jäsentensä puolesta. Pidän sitä perusasiana uskovien yhteydessä. Itsekin olen päässyt siitä osalliseksi, varmasti useamminkin, mutta erityisellä tavalla vuonna 2010, kun "elämä oli katkolla" epäonnistuneen leikkauksen vuoksi. Jumala kuuli rukoukset ja sen jälkeen olen saanut olla vielä - ja yhä edelleen - Hänen työssään mukana. Tuntuu sydämessä mukavalta, kun tietää, että puolestani rukoillaan. Se lisää yhteydentuntua seurakuntaan; yhdistää. 

Pietarin kohdalla tilanne oli vakava; mutta seurakunta rukoili Kaikkivaltiasta Jumalaa:

"Ja yöllä sitä päivää vasten, jona Herodeksella oli aikomus viedä hänet oikeuden eteen, Pietari nukkui kahden sotamiehen välissä, sidottuna kaksilla kahleilla; ja vartijat vartioitsivat oven edessä vankilaa" (Apt. 12:6).

Kovasti oli varmistettu, ettei apostoli olisi päässyt karkaamaan. Jakeessa 4 kerrotaan vartijoiden määrä.

"Ja katso, hänen edessään seisoi Herran enkeli, ja huoneessa loisti valo, ja enkeli sysäsi Pietaria kylkeen ja herätti hänet sanoen: Nouse nopeasti! Ja kahleet putosivat hänen käsistään. Ja enkeli sanoi hänelle: Vyötä itsesi ja sido paula-anturat jalkaasi. Ja hän teki niin. Vielä enkeli sanoi hänelle: Heitä vaippa yllesi ja seuraa minua" (Apt. 12:7-8).

Pietarilla oli jo aikaisemmin saatua kokemusta vankilassa olosta, mutta myös siitä, kun enkeli avaa vankilan ovet ja vie hänet ja Johanneksen ulos vankilasta (Apt. 5:17-20).

Kun Jumala toimii enkelinsä kautta vankilassa, jossa Pietari on sidottuna ja monien vartijoiden vartioimana, ei kukaan tiedä, eikä näe mitä on tapahtumassa. Enkelin ohjeet ovat Pietarille pikkutarkat; näin unesta herätetty mies pääsee jalkeille ja seuraamaan enkeliä, Jumalan lähettiä.

"Ja Pietari lähti ja seurasi häntä, mutta ei tiennyt, että se, mitä enkelin vaikutuksesta tapahtui, oli totta, vaan luuli näkevänsä näyn. Ja he kulkivat läpi ensimmäisen vartion ja toisen ja tulivat rautaportille, joka vei kaupunkiin. Se aukeni heille itsestään, ja he menivät ulos ja kulkivat eteenpäin muutamaa katua; ja yhtäkkiä enkeli erkani hänestä" (Apt. 12:9-10).

Tapahtui niin ihmeellisiä asioita, ettei Pietarikaan ensin tiennyt onko se totta ja tapahtumassa, vai näkeekö hän näkyä. Vartijat toisensa jälkeen ohitettiin, rautaportti aukeni itsestään. Kyllä siinä oli apostolillakin ihmettelemistä. Tällaisia tapahtumia kuulee tapahtuvan nykypäivänäkin; Jumala on kaikkivaltias. Hän voi toimia täällä fyysisessä maailmassa niin yliluonnollisesti, että tuollaisia asioita tapahtuu.

Pietari oli saatu vankilan ulkopuolelle.

"Kun Pietari tointui, sanoi hän: Nyt minä totisesti tiedän, että Herra on lähettänyt enkelinsä ja pelastanut minut Herodeksen käsistä ja kaikesta, mitä Juudan kansa odotti" (Apt. 12:11).

On hyvä muistaa, että seurakunta rukoili Pietarin puolesta lakkaamatta...

Jatkan - jHs.

_________________________

Perjantai. 14.5 astetta ylösnousussa. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Johanneksen evankeliumia.

Valmistautumista Nuotioiltaan. M-L kasasi tavaroita tarjoilua varten - meidän osuuttamme, ja paistoi gluteenittomia lettuja jo valmiiksi.

Kirjoitin.

Klo 16 lähdimme kohti Nuotioiltapaikkaa. Haimme kyytiin yhden vastuuhenkilön illassa. Kannonkosken torille ajelimme. Siellä jo "tiimiläisiä" oli odottelemassa. Pystytimme "leirin": Paistokojun, johon tuli iso lettupannu, makkaragrilli, Tarjoilupöytä letuille ja kahville. Nuotioalusta paikoilleen. Penkit paikoilleen. Äänentoisto paikoilleen. Nopeastihan se kaikki kävi. Milena ja Minjakin olivat paikalla - tulivat isän mukana, joka vastasi musiikista. Klo 18 alkoi tilaisuus. Timo Kuusjärvi kitaroineen lauloi alussa, lopussa ja väleissä. Kaarlo hakasalo ja Samuli Peiponen käyttivät hyvät henkilökohtaiset puheenvuorot. Johtelin illan ja puhuin lopuksi. Nokipannukahvit kiehuivat. Tarjoilu toimi koko tilaisuuden ajan, vapaaehtoisella maksulla. Jumala vastasi rukouksiin niiltäkin osin, ettei satanut. Kiitos siitä hänelle. Kutsuja oli jaettu 247 kpl. Tilaisuudessa oli 30-35 henkeä, jotka kaikki eivät olleet uskovia. Sitä tosin on vaikea sanoa, kun ei tuntenut ihmisiä. Vastuissa eri tehtävissä oli yhteensä 9 henkeä. Olemme kiitollisia Jumalalle illasta! Kiitos myös jokaiselle vastuussa olleelle. On ilo olla mukana tekemässä evankeliumin työtä tällaisen ryhmän kanssa. Samoin kaikille paikalla olleille. Ilta oli kristittyjen yhdessä järjestämä; yksilökristittyjen vapaamuotoisesti eri seurakunnista.

Kun oli saatu kalusto "rattaille" - ja sehän kävi nopeasti, ajelimme kotiin.

Vähän iltapalaa ja kahvia.

Katselin joitakin pätkiä - jälkikatseluna - Yleisurh. MM-kisoista.

Seurasin uutisia.

Siunausta!

Ps. "Minä kehoitan siis ennenkaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta" (1. Tim. 2:1).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti