20230829

29.8.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 57.

Pietari kulki, vankilasta ihmepelastuksen kokeneena, kohti Marian, Johanneksen äidin taloa. Se oli Markuksen evankeliumin kirjoittajan koti. "Siellä oli monta koolla rukoilemassa" (Apt. 12:12).

Pietari pääsee perille:

Ja kun Pietari kolkutti eteisen ovea, tuli siihen palvelijatar, nimeltä Rode, kuulostamaan; ja tunnettuaan Pietarin äänen hän iloissansa ei avannut eteistä, vaan juoksi sisään ja kertoi Pietarin seisovan portin takana" (Apt. 12:13-14).

Se, että Pietari oli oven takana kolkuttelemassa, oli Rodelle niin suuri asia, että hän ilon takia juoksi ensin kertomaan uutisen rukoileville, eikä muistanut avata ovea, että Pietari olisi päässyt sisälle.

"He sanoivat hänelle: Sinä hourit. Mutta hän vakuutti puheensa todeksi. Niin he sanoivat: Se on hänen enkelinsä" (Apt. 12:15).

Juuri oli rukoiltu Pietarin puolesta, mutta hämmästys oli niin suuri, etteivät rukoilijat meinanneet millään uskoa rukousvastausta todeksi. Joskus voi käydä meillekin niin. Uskossa kyllä rukoilimme, mutta se, että Jumala vastaa rukoukseemme, yllättää meidät. En usko epäuskon olleen syynä siihen, etteivät he voineet heti uskoa sitä, että Pietari oli oven takana.

"Mutta Pietari kolkutti yhä; ja kun he avasivat, näkivät he hänet ja hämmästyivät" (Apt. 12:16).

Totta se oli; Pietari oli päässyt elävänä pois vankilasta.

"Niin hän viittasi kädellään heitä vaikenemaan ja kertoi heille, kuinka Herra oli vienyt hänet ulos vankeudesta, ja sanoi: Ilmoittakaa tämä Jaakobille ja veljille. Ja hän lähti pois ja meni toiseen paikkaan" (Apt. 12:17).

Varmasti olisi haluttu Pietarin kanssa iloita yhdessä ja kiittää Jumalaa, mutta tilanteen vuoksi oli Pietarin mentävä jonnekin muualle. Varmasti rukoilijat jatkoivat kiitoksella ja ylistyksellä - ja pyysivät Pietarille johdatusta. Jaakob, jonka Pietari mainitsee tässä, on Herran veli, joka on kirjoittanut Jaakobin kirjeen. Hän oli yksi Jerusalemin seurakunnan johtavista veljistä. Apostoli Jaakob oli juuri mestattu.

"Mutta kun päivä koitti, tuli sotamiehille kova hätä siitä, mihin Pietari oli joutunut. Ja kun Herodes oli haettanut häntä eikä löytänyt, tutki hän vartijoita ja käski viedä heidät rangaistaviksi. Sitten hän meni Juudeasta Kesareaan ja oleskeli siellä" (Apt. 12:18-19).

Kyllä siinä olikin ihmettelemistä...

Mitä me edellä kerrotusta opimme? Ainakin sen, että meidän kannattaa rukoilla, sillä Jumala vastaa rukouksiin.

Jatkan - jHs.

________________________

Tiistai. 13.2 astetta lämmintä ylösnousussa. Oli satanut. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Nuohooja kävi heti aamusta. Joi meillä kahvit.

Rukousta. Luin Johanneksen evankeliumia.

Kahvia.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Poljeskelin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Luin kirjaa.

Iltapalaa.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä" (2. Piet. 1:20).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti