20230828

28.8.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 56. 

Ihmeellisellä - yliluonnollisella - tavalla Jumala johdatti enkelinsä kautta Pietarin ulos vankilasta. Pietarikin lopulta tointui asioiden uudesta suunnasta:

"Ja päästyään siitä selville hän kulki kohti Marian, Johanneksen äidin, taloa, sen Johanneksen, jota myös Markukseksi kutsuttiin. Siellä oli monta koolla rukoilemassa" (Apt. 12:12).

Aikaisemmin luimme: "...mutta seurakunta rukoili lakkaamatta Jumalaa hänen (Pietarin) edestänsä" (Apt. 12:5). Samaa tehtiin myös siinä kodissa, johon Pietari suuntasi askeleensa. Monissa uskovien kodeissa rukoiltiin. Herra oli kuullut rukoukset ja vastannut.

Jumalan sanan kehotus meille kaikille kuuluu:

"Ja hän puhui heille vertauksen siitä, että heidän tuli aina rukoilla eikä väsyä" (Luuk. 18:1). Tämän vertauksen lopuksi Jeesus sanoo: "Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa?" (Luuk. 18:7). Vielä: "Olkaa kestäväiset rukouksessa ja siinä kiittäen valvokaa" (Kol. 4:2). Jumala sanassaan kehottaa meitä rukoilemaan joka aika Hengessä ja sitä varten valvomaan kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa - kaikkien pyhien puolesta (mutta muutenkin kokonaisvaltaisesti elämää rukouselämää) (Ef. 6:18).

Rukoilla lakkaamatta; onko se mahdollista? Ennen kaikkea tässä tarkoitetaan, että emme lakkaisi elämästä rukouselämää. Mahdotontahan on rukoilla kirjaimellisesti koko ajan. Totta on kuitenkin, että saamme aivankuin elää kuitenkin koko ajan rukouksen ilmapiirissä, kun kiinnitämme huomiota rukouselämäämme; meillä on siihen tarkoitukseen erotettua aikaa; aikaa, joka on vain Jumalaa varten

Sen lisäksi, että rukoilemme saadaksemme rukousvastauksia, rukouksella on monia muita tärkeitä tehtäviä elämässämme; mm. saamme olla vuorovaikutuksessa taivaallisen Isämme kanssa, kasvaa, muuttua. Rukouksen tulee olla elämässämme mieluummin "ohjauspyörä" kuin "vararengas."

Voimme aloittaa rukouselämän. Voimme palata elämässämme rukouselämään. Pyytäkäämme siihen apua Pyhältä Hengeltä. Jos mitä, niin rukouselämän elpymistä me tarvitsemme uskovina elämäämme - ja seurakuntiemme - ja kansamme keskuuteen!

Rukouselämä ei ole lakipitoista suorittamista, vaan evankeliumin hengessä - armon alla ollen - tapahtuvaa yhteyttä Jumalan kanssa.

Siellä Jerusalemissa, Markuksen kodissa, oli monta koolla rukoilemassa... Sinne vankilasta pois johdatettu - "kävelevä rukousvastauksen ilmentymä" oli kävelemässä...

Jatkan - jHs.

________________________

Maanantai. 14.6 astetta lämmintä klo 5.35.

Aamupalaa ja kahvia.

6.15:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Aamurukoukseen. 4 henkeä.

Soitin nuohoojalle.

Nukuin vielä.

Kahvia.

Kävin Majakalla. Ajelin sivukylälle kotikäynnille.

Kävin viemässä onnittelut Pimiän Aapolle Suomen mestaruudesta. Eilen olisi olleet mitalikahvit, mutta unohdin autuaasti..

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Kahvia

Poljeskelin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa - ja kuuntelin "toisella korvalla" Patmosta.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Satanut aikalailla tänään.

Siunausta! 

Ps. "Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta" (Gal. 1:3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti