20240810

10.8.2024.

Jatkan lainaamista Oral Robertsin avioliittoa koskevasta opetuksesta. Hänellä on 63 vuoden kokemus kyseiseen asiaan. Aikaisemmat kolme osaa ovat edellisten päivien kirjoituksissa.

"Seitsemän avainta menestykselliseen avioliittoon.

Avain numero 4: Me huomasimme, että hyvän seksielämän harjoittaminen liittyy läheisemmin hengelliseen kasvuun, kuin aluksi ymmärsimme.

Jumala sanoi ihmiselle ensimmäiseksi: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää..." (1. Moos. 1:28). Kun tulva oli tuhonnut ihmiskunnan ja vain Nooan perhekunta pelastui, Jumala sanoi Nooalle ja tämän pojille: Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää..." (1. Moos. 9:1).

Mutta seksiin kuuluu enemmän kuin vain ihmisten lisääntyminen. Seksi liittyy elämästä nauttimiseen ja fyysiseen tyydytykseen.

Olen tutkinut Raamattua ja huomannut, että seksi pelkässä lisääntymistarkoituksessa jättää meidät puolikkaiksi ihmisiksi. Sekä miehet että naiset on luotu rajattomalla kyvyllä ja halulla tulla yhdeksi lihaksi seksuaalisesti.

Jos seksi otetaan pois, aviopuolisot, jotka ovat ensisijaisesti hengellisiä olentoja, riistävät itseltään välttämättömän fyysisen ja tunteellisen tyydytyksen, jonka Jumala on luonut heitä varten jatkuvasti harjoitettavaksi.

Niinpä avioparien tulee ymmärtää tuo eikä pidättäytyä seksistä. Heidän tulee toimia keskenään yhteisymmärryksessä tavalla, joka tyydyttää molempia.

Evelyn ja minä olemme kiittäneet Jumalaa monesti siitä, että ymmärrämme asian. Seksi on vaikuttanut avioliittomme iloiseen menestykseen, jopa myöhempinäkin vuosinamme.

Vaikka seksuaalinen kyky heikkenee iän myötä niin kuin muutkin ruumiintoiminnot, olemme havainneet, että on tärkeää terveydellemme ja läheisyydellemme jatkaa seksielämää niin paljon kuin mahdollista.

Hengellinen on ensisijaista, mutta seksuaalinen läheisyys liittyy elämän hengelliseen puoleen.

Minä uskon, että rakkaudellinen seksielämä muussakin kuin lasten hankkimistarkoituksessa on yksi elämän suurimpia tyydytyksiä. Asiaa tulee ajatella huolellisesti ja rukoilla sen puolesta. Minä tiedän liian monta lupaavaa avioliittoa, jotka ovat joutuneet haaksirikkoon tyydyttämättömän seksielämän vuoksi.

Apostoli Paavali selvittääö aviomiehen ja -vaimon luonnollisia tehtäviä 1. Kor. 7:1-5:ssa

"Mitä tulee siihen, mistä kirjoititte, niin miehen on hyvä olla kajoamatta naiseen, mutta haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa ja kullakin naisella oma miehensä. Mies täyttäköön velvollisuutensa vaimoaan kohtaan, samoin vaimo miestään kohtaan. Vaimon ruumis ei ole hänen omassa vallassaan vaan miehen. Samoin ei miehenään ruumis ole hänen omassa vallassaan vaan vaimon. Älkää vetäytykö pois toisistanne, paitsi ehkä yhteisestä sopimuksesta joksikin aikaa, jotta olisitte vapaita rukoukseen ja sitten taas tulisitte yhteen, ettei Saatana kiusaisi teitä teidän hillittömyytenne takia."

Huomaa seuraavat asiat Jumalan Sanasta:

- Hyvä avioliitto on paras tapa välttää haureuden syntiä.

- Aviomiehen ja -vaimon seksielämän tulee perustua hyväntahtoisuuteen.

- Seksin kieltäminen toiselta on toisen pettämistä. Se on väärin eikä sovi raamatulliseen avioelämään. Seksistä voi pidättäytyä, jos molemmat aviopuolisot yhdessä suostuvat siihen joksikin ajaksi paaston ja rukouksen vuoksi ja sen jälkeen jatkavat seksielämää. Tähän on tärkeä syys. Se estää saatanaa houkuttelemasta toisen tai molemmat aviopuolisoista avioliiton ulkopuoliseen seksisuhteeseen.

Seurakunnan opetuksen puute tässä tärkeässä asiassa on ollut hyvin vahingoittavaa. Niinpä minä tutkin itse Raamattua ja otin vaimoni kanssa selvää Jumalan suunnitelmasta, jotta me voimme olla hedelmällisiä ja lisääntyä.

Evelyn ja minä huomasimme, että seksistä täytyy puhua useammin kuin kerran tai kaksi. Olemme avoimia puhumaan siitä milloin tahansa. Se on säästänyt meidät monelta harmilta ja läheisyyden puutteelta.

Hellyys sekä avoimesti että yksityisesti vaikuttaa paljon normaaliin ja onnelliseen seksielämään.

Vaikka arvostan vanhempiani, me lapset emme koskaan nähneet heidän halaavan tai suutelevan toisiaan tai osoittavan toiselle hellyyttä meidän läsnäollessamme.

Heillä oli hyvä avioliitto 66 vuotta. Me tiedämme, että he rakastivat toisiaan. Olisi kuitenkin merkinnyt paljon, jos olisimme nähneet heidän osoittavan hellyyttä toisilleen.

Jotkut ihmiset suhtautuvat väärin hellyyteen. Minun mielestäni on väärin, jos hellyys on vain teeskentelyä eikä sitä toteuteta makuuhuoneessa ja muussa perhe-elämässä. Evelyn ja minä olemme saaneet usein kiitosta siitä, että olemme rehellisesti ja häpeämättä osoittaneet toisillemme hellyyttä.

Me molemmat olisimme vajaita, jos emme olisi helliä toisillemme."

Jatkan huomenna - jHs.

_________________________________

Lauantai. 19.1 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Roomalaiskirjettä. Takapihan puolella. Alkoi sadella.

13:ksi menin Runebergin puistoon, jossa oli Vapaaseurakunnan järjestämä "motoristikirkko." Satoi. P.T. Juntumaa puhui. Jani Lakonen & Valmiustila oli musiikissa. Oli kovan tason bändi.

Erittäin hyvää ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin vähän.

19:ksi menimme M-L:n ja Emilian kanssa Uuraisten helluntaiseurakuntaan, jossa oli Hawinan konsertti. Hawinahan vain parantaa. Satoi.

21 jälkeen tulimme kotiin.

Iltapalaa ja teetä - vaikka jo Uuraisillakin tuli otettua.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Henkeä älkää sammuttako" (1. Tess. 5:19).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti