20240802

2.8.2024.

Perjantai. 14.9 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas.

Kävin kylällä, kaupassa ja apteekissa.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Apostolien tekoja takapihalla. Hienoa tihkusadetta.

M-L aamusta pitäen teki valmisteluja nuotioiltaan: lettutaikinaa, paistoi gluteenittomia lettuja, kasaili tavaroita.

Kävimme syömässä Halpa-Hallissa.

Luin vähän kirjaa.

Ennen 16 lähdimme nuotioiltatarvikkeinemme, peräkärryinemme, kohti Peltokylää, jossa Nuotioilta pidettiin. Satoi.

Laitoimme "leirin" pystyyn, kun vastuunkantajia alkoi tulla. Sateli. Ukkonenkin jyrisi vähän.

Nuotioilta, jonka johtelin, alkoi klo 18. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja halusi käyttää alussa puheenvuoron ja toivottaa ihmiset tervetulleeksi. Johdin alkurukoukseen. Timo Kuusjärvi, ja tyttärensä Milena johtivat yhteisiin lauluihin. Hienosti meni Milenaltakin - ja rohkeasti. Oli Milenan valitsemia lauluja. Osan lauloivat kahdestaan. Muutamaan otteeseen he olivat mikrofonien takana. Ensimmäisen "minun tarinani" -puheenvuoron käytti Terhi-Marja Kuzmin. Oli koskettava. Laulujen jälkeen Matleena Johansen lauloi ja käytti "minun tarinani" -puheenvuoron. Oli koskettava puheenvuoro sekin. Hän lauloi vielä sen jälkeen kaksi laulua. Eivind Johansen, Norja, puhui - julisti evankeliumia. Oli esirukouspalvelua. Timo ja Milena lauloivat lopuksi. Tarjoilu toimi hyvin. Lehtomäen Matti paistoi lettuja. Makkaroita grillailivat Tuula ja Tuomo Bågman. Nokipannukahvia keittivät Pentti ja Sumontha Paajala. Lettuja tarjoilivat Marja-Leena Kuusjärvi ja Tuula Lehtomäki. Äänentoistoa hoiti Veikko Lahtela. Kaikki toimi hyvin. Ilma oli lämmin. Pitkään oli illan aikana satamatta. Lopussa satoi, mutta se ei haitannut. Väkeä oli - lapset mukaan luettuna, sillä hekin ovat ihmisiä - 55-56 henkeä. Iloitsin illasta! Saimme olla yhdessä viemässä evankeliumia tällä tavalla ihmisille. Nopeasti oli "leiri" purettu ja kalusto kärryssä. Oli toimenihmisiä tarttumassa toimeen. Evankeliumi ei tyhjänä palaja. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja toivotteli tervetulleeksi pitämään kylätuvan sisälläkin tilaisuuksia. Kiitos kaikille vastuissa olleille - ja mukana olleille! Mutta ennen kaikkea Jumalalle!

Matka jatkuu. Tässä kutsu seuraavaan Nuotioiltaan: Tervetuloa!

Kotona vielä teetä.

Seurasin uutisia - myös Israelista. Meidän tulee rukoilla Israelin ja Lähi-idän tilanteen puolesta. Siellä eletään ratkaisevia aikoja. Saako sota suuren käänteen?

Siunausta!

Ps. "Herra, meidän herramme, kuinka korkea onkaan sinun nimesi kaikessa maassa, sinun, joka olet asettanut valtasuuruutesi taivaitten ylitse!" (Ps. 8:2).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti