20240813

13.8.2024.

Lainaan viimeisen kohdan Oral Robertsin avioliitto-opetuksesta - jota hän on antanut 63 vuoden kokemuksella avioliitosta.

"Seitsemän avainta menestykselliseen avioliittoon.

Avain numero 7: Moraalinen ja kristillinen käytös on tärkeintä avioliitossa.

Evelyn ja minä kiitämme Jumalaa, että voimme rehellisesti sanoa elävämme puhtaasti. Uskomme, että jos lankeamme, asia voidaan selvittää suoraan ja nopeasti, ja voimme selvitä siitä. En usko, että Jumala hylkää pikaisesti ketään. Tuo ei koske vain Hänen palvelijoitaan vaan meitä kaikkia. Hän välittää meistä paljon.

Kaikki palvelutyöhön kutsutut eivät ole eläneet moraalisesti. Miksi Jumala kutsui heidät? En usko, että Hän voisi kutsua evankeliumin työhön ketään, jolla ei olisi heikkouksia, vajavaisuuksia ja epäonnistumisia. Kukaan meistä ei ole täydellinen, emmekä mekään ole sitä. Me olemme vajavaisia astioita. Onneksi suurin osa meistä on antautunut Jumalalle ja taistelee uskon kautta pitääkseen avioliittonsa ja elämänsä esimerkillisenä.

Jos huomaamme, että meillä on tietynlainen heikkous (meillä kaikilla on heikkouksia, jotka ovat seurausta syntiinlankeemuksesta ja synnin kirouksesta), meidän tulee rehellisesti tunnustaa ja kohdata heikkoutemme. Sen sijaan että ajattelemme: "Minä olen syntynyt tällaiseksi, niinpä asialle ei voi tehdä mitään", meidän tulee kohdata heikkoutemme...

- luottaen täysin Jumalaan.

- tahdolla ja päättäväisyydellä.

- rukouksella ja uskolla.

oikeanlaisella ylpeydellä, jota Joosefilla oli Vanhan testamentin mukaan.

Kun Joosef kieltäytyi vastaamasta Potifarin vaimon kutsuun tehdä huorin tämän kanssa, hän sanoi: "Minä en voi rikkoa Jumalaa vastaan tekemällä näin." Joosef pakeni huolimatta naisen syytöksistä.

Joosef tiesi olevansa viaton, vaikka hänet heitettiin vankilaan. Hän voitti lopulta, niin kuin mekin voitamme, jos seuraamme hänen esimerkkiään. (Katso. 1. Moos. 39:7-15).

Saarnaajalta odotetaan enemmän kuin muilta uskovilta. Saamme osaksemme vähemmän sympatiaa, jos lankeamme tai epäonnistumme. Mutta miksi näin ei olisi? Me edustamme Jumalan korkeaa kutsumusta. Me saarnaamme suurta evankeliumia, joka on Jumalan voima pelastaa, parantaa ja muuttaa maailmaa. Saatanan suurin toive ja pyrkimys on hallita saarnaajien mieliä ja tunteita. Se yrittää vietellä heidät heidän heikoilla alueillaan, erityisesti taipumuksella toimia moraalittomasti ja kapinoida Jumalaa vastaan. Se yrittää myös vakuuttaa heille, että heidän syntinsä ei vahingoita heidän avioliittoaan ja palvelutyötään.

Apostoli Pietari sanoo heille: "Olkaa raittiita, valvokaa. Teidän vastustajanne, Paholainen, kulkee ympäri kuin ärjyvä leijona etsien kenen voisi niellä" (1. Piet. 5:8).

Kun minä menin naimisiin Evelynin kanssa, hän sanoi: Oral, kun me menemme naimisiin, niin se on kertakaikkista. meidän perheessämme ei erota."

Hän puhui minun kieltäni. Hän oli  kokenut avioeron lapsena ja kärsinyt siitä.

Evelyn päätti, että avioero ei saa koskea meidän avioliittoamme. Minä kasvoin perheessä, jossa avioeroa ei ollut olemassa. Vanhempani elivät toisilleen antautuneina 66 vuotta ja saivat viisi lasta.

Minä olen nähnyt, miten avioero lähes tuhosi sisareni Jewelin elämän. Kun hän oli hyvin nuori, hän lähti komean miehen matkaan ja meni tämän kanssa naimisiin. Myöhemmin paljastui, että mies oli vankikarkuri. Tuon liiton ainoa lapsi, Billie June, kasvoi enimmäkseen vanhempieni luona.

Jewelin uskoontulon jälkeen solmittu toinen avioliitto kesti 60 vuotta ja oli siunattu kaikessa. Hän sai miehensä kanssa kaksi tytärtä, joista on tullut Jumalan naisia.

Nuorena saarnaajana minä olin katkerasti avioeroa vastaan. Käytin Raamatun kirjainta Jumalan Sanan hengen sijaan.

Myöhemmin huomasin, etten voinut saada yhteyttä heikkoutta kokeviin ihmisiin, jos nostin Raamatun kirjaimen säälin yläpuolelle. Tuollainen voi saada aikaan lukemattomia vaaroja.

Joidenkin saarnaajien pääaihe on avioero, mutta kuitenkin avioero saattaa jollakin tavalla rikkoa heidän perheensä. Minä olen oppinut olemaan varovainen saarnaajien kohdalla, jotka jankuttavat jatkuvasti yhdestä tai kahdesta synnistä ja heikkoudesta. Minä epäilen heitä.

On parempi pysyä kaikessa Jumalan tahdossa (ks. Ap. t. 20:27) ja tutkia Raamattua muun Raamatun valossa. (ks. Luuk. 24:27).

Evelyn sanoo usein: "Avioliittoon ei voi hypätä ajatellen, että jos se ei suju, siitä voi hypätä ulos ja etsiä toisen kumppanin. Täytyy ottaa huomioon, mitä Jumala sanoo."

Joissakin harvinaisissa tapauksissa avioliitto saattaa olla suuri virhe alun alkaen. Rauha ja yhteisymmärrys on mahdotonta, ja avioliitto hajoaa. Jos puolisot pyrkivät toiseen avioliittoon, heidän molempien on selvitettävä Jumalan periaatteet oikealle, menestyvälle ja kestävälle avioliitolle. Muista, että Jumala voi tehdä avioliitostasi toimivan, jos sinä toimit Hänen kanssaan.

Oltuani 63 vuotta onnellisessa ja hedelmällisessä avioliitossa haluan korostaa hyvän avioliiton pääasiaa jokaiselle nuorelle sinkulle ja vastanaineelle, joka kaipaa nähdä saman omassa elämässään. Pääasia on tämä: teidän molempien on tiedettävä sydämessämme, että Jumala on teidän avioliitossanne. Sinun on pysyttävä liitossa ja tehtävä oma osuutesi. Pidä Jumala lähteenäsi, pyydä Hänen apuaan kylvämällä jatkuvasti uskon siementä ja luota Häneen. Hän tekee työtään sinussa ja sinun puolestasi.

Silloin sinä saat todella suurenmoisen avioliiton. Et ainoastaan itse tule siunatuksi, vaan sinä ja lapsesi siunaatte toisia, kun olette todistuksena Herrasta.

Evelyn ja minä olemme luottaneet Herraan. Se on toiminut ylä- ja alamäissä ja saatanan hyökätessä meitä tai lapsiamme vastaan. Se on auttanut meitä pysymään avioliitossa, jonka tiedämme olevan Herrasta. Tänä päivänäkin me rakastamme ja kunnioitamme toisiamme. Kun kasvamme yhteen ja rakastamme toisiamme, pyrimme ennen kaikkea luottamaan Jumalaan lähteenämme ja henkilökohtaisena Herranamme ja pelastajanamme.

Evelyn on minun rakas, suloinen vaimoni. Minä uskon häneen, luotan häneen, elän hänen kanssaan Jumalan lakien mukaisesti ja odotan tekeväni näin, kunne Jumala kutsuu minut kotiin."

Jatkan huomenna - jHs - lyhyen yhteenvedon, jonka Oral Roberts on opetuksesta tehnyt.

___________________________

Tiistai. Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. luin Roomalaiskirjettä. Takapihan puolella.

Puoliltapäivin 25 astetta. Aurinko paistoi. Sininen taivas.

Lähetin kutsun Lehtolan Nuotioillasta tehtäväksi.

Kirjoitin vähän.

Ruokaa ja kahvia.

Poljin kuntopyörää puolisen tuntia. Samalla lueskelin kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen" (1. Piet. 5:11).

TÄMÄ ON JO HUOMENNA.

TAPAAMISIIN SIELLÄ!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti