20241017

17.10.2024. 

Jatkan parin edellisen päivän lainausta, koskien 1. Kor. 13:

"...En minä tee työtä sen tähden, että minun on pakko. Jos minun olisi pakko tehdä työtä kuusitoista kahdeksantoistakin tuntia vuorokaudessa, jos minun olisi pakko tulla toimeen neljän tunnin yöunella, varmastikin saisin puolessa vuodessa hermoromahduksen.

Mutta minua ei pakoteta siihen. Rakkaus saa minut tekemään näin.

Ajattele, että on tuhansia, jotka kuolevat ja elävät tietämättä, mistä minä puhun. Niin vain on.

Jos sinun kotityösi ovat rakkaudessa tehtyjä, sinä täytät sen, mitä Paavali mainitsee rakkauden arvosta. Ensimmäinen asia, jonka hän osoittaa on, että rakkaus on voima palvella. Rakkaus antaa sinulle voimaa tehdä sitä, mitä et luonnollisen ihmisesi puolesta voisi tehdä. Rakkaudessa on voimaa.

Jakeissa 2 ja 3 mainitaan omistautuminen palveluun. Mutta sanotaan myös, että kaikki on turhaa, ellei meillä ole rakkautta. Kaikki nuo arvokkaat asiat ovat arvottomia ilman rakkautta.

Rakkaus antaa. Sinä et voi rakastaa, ellet anna. Et voi rakastaa, ellet osoita sitä teoillasi. Rakkaus on toimintaa. Antamista.

Se on jotakin, jota joku tekee.

"Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen.

Ja kuka pitääkään pelkästä metelistä. Sillä ei saada aikaan yhtään mitään. Vain paljon melua. Siinä kaikkia. Ei siihen tarvita nerokkaita aivoja. Melua voi tehdä kuka tahansa. Ei siihen tarvita älyä. Ei ajatusta. ..."

(Kathryn Kuhlman, Heikkoa Hän hoivaa, s. 78, Kuva ja Sanas 1976).

Jatkan tästä.

__________________________

Sydämelliset kihlapäiväonnittelut rakkaalle vaimolleni, Marja-Leenalle! 17.10.1968. se tapahtui.

Torstai. Aurinko paisteli ylösnousussa.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Kolossalaiskirjettä. Rukousta.

Puoliltapäivin saapuivat Tero ja Nooa. Mukava juttu. Juotiin kahvia. Syötiin. Juotiin kahvia. Jutusteltiin. Yli 18 oli kello, kun poika ja pojanpoika lähtivät ajelemaan kotia kohti.

Terhi-Marjalta ja Denikseltä tuli kuvia heidän reissustaan Haminan suunnalta. Mm. Myllykylän hautausmaalta, jonne M-L:n äiti ja isäkin ovat haudattuina. Myös kerrostalosta, jossa Husulassa asuimme.

Kirjoitin vähän.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Veisatkaa Jumalalle, veisatkaa, veisatkaa meidän kuninkaallemme, veisatkaa. Sillä Jumala on kaiken maan kuningas. Veisatkaa hänelle virsi" (Ps. 47:7-8).

Tule sinäkin huomenna:



20241016

16.10.2024.


Jatkan lainausta, koskien 1. Kor. 13: 

"...Tämän luvun jakaminen osiinsa on kuin ruusun ottaminen käteen ja sen terälehtien repiminen yksi toisensa jälkeen. Mutta koska tuo ihmeellinen Raamatun kohta on vielä senkin jälkeen ennallaan, lähdemme sitä tarkastelemaan tältä lähtökohdalta.

Rukoilen, että kun olemme kulkeneet läpi näiden jakeiden, meillä olisi parempi käsitys siitä, mitä todellinen rakkaus on.

Kolmessa ensimmäisessä jakeessa Paavali osoittaa oikean rakkauden arvon. Sitten hän osoittaa meille rakkauden mukanaan tuomat hyveet, jakeissa 4 - 7. Ja lopussa hän kertoo rakkauden voitosta kaikessa. Jakeesta 8 jakeeseen 13.

Katsokaamme ensin jakeita, joissa mainitaan rakkauden arvosta. Paavali mainitsee, että rakkaus on palvelemista. Haluaisin painottaa sinulle, että hän on niin kovin oikeassa. Rakkaus on voima palvella.

Ja tästä syystä monet sanovat, että heillä on hermoromahdus pian edessä kovan työn tähden. Ei, ystäväni. Sanonpa sinulle, ettei kukaan koskaan kulu loppuun kovasta työstä.

Jos tuossa kovassa työssä on rakkautta!

Silloin sinä et milloinkaan tule saamaan hermoromahdusta. Et milloinkaan. Minä en odota omalle kohdalleni hermoromahdusta.

Minulle voi kyllä tapahtua monia asioita. En minä ole immuuni sairauksille, vaikka uskonkin jumalalliseen parantumiseen. Sillä minä olen ihminen. Minulla on vielä vanha ruumiini. Tuhansia asioita voi tapahtua minulle siksi, että olen osa ihmiskuntaa. Olen ihmisyksilö.

Olen todella varma siitä, että monia asioita voi tapahtua minulle. Mutta yhdestä asiasta olen varma. En tule milloinkaan  saamaan hermoromahdusta.

Joku saattaa ajatella, että kaikkein todennäköisin asia, mitä minun kohdallani ajatella saattaa, on juuri hermoromahdus. Olen jatkuvasti tekemisissä tuhansien ihmisten kanssa. Voisin vähän levähtää. Nukkua. Se joka tietää mitä teen päivästä päivään ja viikosta viikkoon, katsellessaan tätä saattaisi luulla, että ensimmäinen asia kohdallani on mitä todennäköisin, on juuri hermoromahdus.

Mutta minä en saa sitä. Saatat kysyä, miten voin olla niin varma siitä. Siksi, että siinä mitä teen, on rakkautta. Palvelutoimessani on rakkautta ihmiskuntaa kohtaan. Siinä taakassa jota kannan on rakkautta. Kaikessa mitä teen on rakkautta.

Minä teen sitä mitä teen, koska rakastan Jeesusta Kristusta koko sydämestäni. Minä teen sitä mitä teen, koska rakastan sinua. Minä rakastan sinua. ..."

(Kathryn Kuhlman, Heikkoa Hän hoivaa, s. 77, 78, Kuva ja Sana 1976).

Jatkan tästä.

_______________________________

Keskiviikko. 4.0 astetta lämmintä ylösnousussa. Aurinko kuumotteli pilven takana.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Filippiläiskirjettä.

Laitoin yhden lintulaudan - jonka sain Milenan järjestämästä kilpailusta hänen synttäreillään - roikkumaan takapihan puolelle männyn oksaan. Alkavat linnut kurkistella siihen malliin, että kohta pitäisi alkaa saamaan siemeniä...

Laitoin tulen takkaan.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin Paavonrinteellä sauvakävely-/rukouslenkillä. M-L tuli kyydissäni tiettyyn paikkaan ja käveli sieltä maaston kautta kotiin. 2 kertaa kävin laskettelurinteen huipulla ja alas. Sain puhua yhden ihmisen kanssa elämän tärkeimmästä asiasta; uskosta Jeesukseen. Aurinkokin hetken väläytteli.

Lueskelin hetken kirjaa.

Syyslomalaiset, Milka ja Emilia - serkukset - kävivät. Ja se on aina mukavaa. Otettiin iltapalaa ja raatailtiin.

Seurasimme M-L:n kanssa uutisia.

Saimme M-L:n älykkääseen puhelimeen kuvan, jossa Timo, Milena ja Minja olivat laulamassa verstaskokouksessa. Minja ensimmäistä kertaa. Hieno homma!

Siunausta!

Ps. "Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo" (Ps. 127:1).



20241015

15.10.2024.

 Kun tätä tekstiä lukee, niin joutuu pysähtymään sen asian eteen, että mitä minulta puuttuu (puhun itsestäni):

" Rakkaudesta puhutaan, mutta...

Aloitamme 1. Korinttolaiskirjeen 13. luvusta. Sinä tunnet sen hyvin.

Minusta se on kaikkein tärkein kirjoitus, joka koskaan on kirjoitettu.

Aluksi haluaisin sinun näkevän, että 1. Korinttolaiskirjeen 13. luvun viimeisen jakeen ja 14. luvun ensimmäisen jakeen välillä vallitsee läheinen suhde,

14. luvun ensimmäinen jae kehoittaa meitä:

"Tavoitelkaa rakkautta."

13. luvun viimeinen jae sanoo meille seuraavasti:

"Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme: mutta suurin niistä on rakkaus."

Rakkaus on tärkein. Rakkauden tavoitteleminen on tärkeintä.

Paavali ei vain puhu siitä, että rakkaus on tärkein. Hän ei pelkästään kehoita korinttolaisia etsimään rakkautta, hän myös osoittaa heille tien.

En usko, että mikään sukupolvi on puhunut niin paljon rakkaudesta kuin meidän sukupolvemme ja kuitenkin tiennyt niin vähän todellisesta rakkaudesta. Tuhannet ihmiset puhuvat rakkaudesta. Tuhansia sanoja on kirjoitettu rakkaudesta. Tuntuu kuin kaikki vain puhuisivat rakkaudesta, mutta kukaan ei todella tiedä, mitä rakkaus on.

Meidän aikanamme puhutaan niin paljon rakkaudesta ja kuitenkin, onko milloinkaan maailmassa ollut niin paljon vihaa kuin nyt.

Me puhumme toisesta ja osoitamme toista.

Menkäämme nyt Jumalan sanaan ja katsokaamme, mitä rakkaus todella on. Me saamme kuvauksen, jossa on runollista kauneutta ja samalla aivan kuin tieteellistä analyysia. Me todellakin voimme sanoa, että tässä kauniissa luvussa, jossa meille kuvataan rakkautta, on tieteellistä analysointia. Ja kuitenkin, kun lukua analysoi, tuntuu kuin koskisi johonkin hyvin pyhään. Pelkää loukkaavansa sitä.

Olen yksin lukenut tätä kappaletta lukemattomia kertoja - yhä uudestaan ja uudestaan. Haluan olla yksin kun luen sitä. Se on niin rikas. Se on täynnä sanomatonta kauneutta. Ja samalla sen kirjallinen puoli on mitä kauneinta tyyliä. ..."

(Kathryn Kuhlman, Heikkoa Hän hoivaa, s. 76, 77, Kuva ja Sana 1976).

Tarkoituksenani on jatkaa lainausta.

_____________________________________

Tiistai. 6.0 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Filippiläiskirjettä. Rukousta.

Laitoin tulen takkaan. M-L kävi kylällä asioilla.

Tänäänkin valmisteluja tulevia tilaisuuksia varten.

Ruokaa.

Kävin kiipeämässä "vuoren" rinteellä - sauva-/rukouskävelyllä Paavonrinteellä. 2 kertaa ylös ja alas. Välillä helähti aurinko paistamaan pilven reunan takaa, kullaten keltaiset koivut hohtelemaan kirkkaan keltaisina.

Luin hetken kirjaa.

Kirjoitin vähän.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Pane toivosi Herraan, Israel. Sillä Herran tykönä on on armo, runsas lunastus hänen tykönänsä. Ja hän lunastaa Israelin kaikista sen synneistä" (Ps. 130:7-8).





20241014

14.10.2024.

"...Muista aina, että vain yksi on ilman syntiä.

Kaikki muut ovat tehneet syntiä. Tuo Raamatun lause osoittaa, että voideltukin Jumalan palvelija voi tehdä syntiä.

Entä mitä tapahtuu, kun hän tekee synnin?

Hänen täytyy tunnustaa syntinsä aivan kuin kenen tahansa muun. Siksi, että hänkin on ihminen.

Eikö tämä todistakin, että synti on väistämätön asia.

Jokainen laiva, joka purjehtii merellä, on varustettu pelastusveneellä. Tämä haaksirikkojen takia. Näin  on pienten ja suurten laivojen kohdalla. Myrsky on otettava aina huomioon. Tai karilleajaminen. Tai haaksirikko.

Ja kuitenkaan kukaan kapteeni ei suunnittele laivan haaksirikkoa. Ei se myöskään merkitse sitä, että jokaisen laivan täytyisi kokea haaksirikko.

Mutta sinä voit tunnustaa syntisi. Ja tiedätkö, eräs kaikkein tärkeimpiä asioita kristityn ihmisen elämässä on syntien tunnustaminen Hänelle, joka on valmistanut niistä vapautuksen. Ja kun tunnustat, älä enää anna vihollisen syyttää sinua. Hän vaanii lähelläsi, pilkkaa sinua: annoit periksi.

Muista: kun teet syntiä, olit sitten pappi tai tavallinen ihminen, Jeesus on valmistanut sinulle tien anteeksiantoon, syntien anteeksisaamiseen. Ja Hän on lähellämme odottamassa, että käännymme Hänen puoleensa. Hän haluaa antaa anteeksi. Sellainen taivaallinen Isä meillä on"

(Kathryn Kuhlman).

_____________________________

Maanantai. 3.2 astetta lämmintä klo 5.25.. 

Aamupalaa ja kahvia.

Ajelin Runeberginpuiston lavalle 6:ksi Aamurukoukseen. 1 henkilö. Kova sumu.

Vielä torkkumaan.

Kahvia.

Luin Filippiläiskirjettä.

Laitoin tulen takkaan.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin Paavonrinteellä sauvakävely-/rukouslenkillä. 1kerran huipulla ja alas. Aurinko paistoi. Lampi alapuolella oli peilityyni. Sain puhua yhden ihmisen kanssa hengellisistä asioista.

Luin vähän kirjaa.

Joitain valmisteluja tänään tuleviin tilaisuuksiin.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasimme uutisia. Tosin M-L:n puhelimesta, kun ei kuva näkynyt tietokoneelta.

Siunausta!

Ps. "Sinä olet Jumala, joka teet ihmeitä, sinä olet ilmoittanut voimasi kansojen seassa" (Ps. 77:15).



20241013

13.10.2024.

Kuljetko:

- "omanpääsi" mukaan?

- toisten ihmisten tahdon mukaan?

- Jumalan johdatuksessa?


Omalle kohdalleni kysymys kuuluu:

Kuljenko?

Ja vaihtoehdot ovat samat.


Jumalan ihmisillä - Raamattukin taitaa käyttää tällaista ilmaisua jossain, Jeesukseen uskovista ihmisistä - on sellainen "luontaisetu", että he joutuvat usein kulkemaan "vastavirtaan", jopa ihan yksin, silloin, kun he kulkevat Jumalan johdatuksessa. Se on kuitenkin parhain vaihtoehto elämällemme. Kaikkeen siihen on meille varattu Pyhän Hengen voima - eikä se muuten onnistuisikaan.

(Jouko Kuusjärvi)

___________________________

Sunnuntai. 2.9 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Vähän sumua.

Aamupalaa  ja kahvia.

Luin Filippiläiskirjettä.

11:ksi ajelin Sunnuntaijuhlaan helluntairukoushuoneelle, joka oli myös kastejuhla. Hain Salmen mukaan. Oli kerrassaan hyvä tilaisuus!

Kotona ruokaa ja kahvia.

Kävin sauvakävely-/rukouslenkillä Paavonrinteellä. 2 kertaa lös ja alas.

Laitoin tulen takkaan.

Lueskelin vähän kirjaa. 

Kirjoitin hiukan.

Iltapalaa.

Seurasin uutisia.

Siunausta!

Ps. "Osta totuutta älä, myy, osta viisautta, kuria ja ymmärrystä" (Sananl. 23:23).



 

20241012

12.10.2024.

Kehuu edessä, puhuu pahaa takana.

Mikä se on?

Rohkaisee edessä, puhuu hyvää takana.

Mikä se on?

(Jouko Kuusjärvi)

____________________________

Lauantai. 5.0 astetta toisen ylösnousun aikaan. Aurinko. Sininen taivas. 

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Efesolaiskirjettä.

Laitoin tulen takkaan,

Kävin sauva-/rukouskävelyllä Paavonrinteessä. Laskettelurinteen huipulla 2 kertaa.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin saunanlöylyissä.

Lueskelin hetken kirjaa.

Valmistelua ensi perjantain kristittyjen yhteiseen rukousiltaan tänäänkin.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Oi, jospa minun kansani minua kuulisi ja Israel vaeltaisi minun teilläni, niin minä pian masentaisin heidän vihollisensa ja kääntäisin käteni heidän vihamiehiänsä vastaan" (Ps. 81:14-15).

20241011

11.10.2024.

Ne ovat niin suuria:

- nuo lupaukset Jumalan Sanassa

- ja niitä on paljon

- ne ovat täydellisen varmoja

- ne toimivat vain uskon kautta

- ...mutta ne toimivat

- ne eivät ole tarkoitetut olemaan vain tekstinä Raamatun lehdillä

- ...mutta: suurelta osin ne ovat käyttämättömiä

(Jouko Kuusjärvi)

______________________________

Hyvää tyttöinpäivää kaikille perekunnan tyttösille!

Perjantai. 11.8 astetta lämmintä myöhäisessä ylösnousussa.

"Aamupalaa" ja kahvia.

Rukousta. Luin Efesolaiskirjettä.

Laitoin tulen takkaan.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Kahvia, muikkukukon kanssa - M-L osti markkinoilta, torilta.

Kävin sauva-/rukouskävelyllä Paavonrinteellä. Kerran huipulla ja alas. Alkoi tihkuttaa vettä, mutta se ei ollut syys vain yhteen kertaan.

Lueskelin kirjaa.

Iltapalaa ja kahvia.

Uutisia - ja Israel-studiota

Tänään on tullut taas joitakin valmisteluja tehtyä viikonpäästä olevaa yhteistä rukousiltaa varten. Vähän kerrassaan "pitkällä jänteellä."

Siunausta!

Ps. "Sillä Herra tuntee vanhurskasten tien, mutta jumalattomain tie hukkuu" (Ps. 1:6).




20241010

10.10.2024. 

"Pelekääkkönä..."

Niinkö ne kysyvät Oulun suunnalla? Sanovat, että niin.

Ja niitähän riittää - niitä syitä pelkoon.

En edes ala luettelemaan. Tiedämme niitä kyllä.

On ihmisiä, jotka pelkäävät maailmanloppua. Odottaen sen tulevan ihan vaikka kohta.

Tähän pelkoon voin sanoa rohkaisun sanat: Sitä on turha pelätä.

Miksi?

Siksi, että se ei kohtaa ketään niistä, jotka sitä nyt pelkäävät.

Ihanko totta?

Ihan totta.

Raamattu kertoo meille, että tämän maan päällä on odotettavissa elämää ennen ns. maailmanloppua ainakin yli 1000 vuotta. Tämä sisältää tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan ajan maan päällä, jolloin itse Jeesus hallitsee sitä.

Sitä ennenkin on vielä vuosia aikaa, sekä myös tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen, ennen kuin tulee maailmanloppu. En mene arvailemaan kuinka monia vuosia, mutta vuosia kuitenkin.

Siis: 

Älä pelkää maailmanloppua.

Suuri määrä ihmisiä ei kuitenkaan tiedä siitä isosta asiasta. että Jeesus voi tulla omiansa - niitä ihmisiä, jotka uskovat Häneen, tai ovat kuolleet uskossa Jeesukseen - milloin vain. Tämä on isoin asia, jota meidät tänä päivänä elävien ihmisten tulee odottaa.

On ihmisiä, jotka pelkäävät myös tätä hetkeä, jolloin Jeesus tempaa omansa pois maan päältä. Tämä pelko kohdistuu siihen, että pääsenköhän minä silloin mukaan, vai jäänkö tänne?

Haluan rohkaista jokaista tässä asiassa:

Kyllä pääset, kun olet siihen valmis.

Siinäpä se pelon aihe juuri onkin:

Olenkohan valmis sillä hetkellä, kun Jeesus noutaa omansa?

Vastaus on yksinkertainen:

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut..." (Apt. 16:31).

Kun olet avannut sydämesi Jeesukselle, ja ottanut Hänet vastaan elämääsi, ja pysyt Hänen omanaan, olet niiden joukossa, jotka temmataan täältä sinne, missä vajaa lakkaa ja täydellisyys alkaa.

Apostoli Paavali sanoo hyvin sen, miten olemme valmiit, kun Jeesus hakee omansa:

"Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin,

jonka minä teille julistin,

jonka te myöskin olette ottaneet vastaan,

ja jossa myös pysytte

ja jonka kautta te myös pelastutte,

jos pidätte siitä kiinni semmoisena,

kuin minä sen teille julistin,

ellette turhaan ole uskoneet.

Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen,

minkä itse olin saanut:

että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden,

kirjoitusten mukaan,

ja että hänet haudattiin

ja hän nousi kuolleista kolmantena päivänä,

kirjoitusten mukaan"

(1. Kor. 15:1-4).

Siispä:

"1. Pois pelko, Herran kansa, ken vois sua peljättää, kun Herra armollansa sua aina piirittää. Omainsa nimet Hällä on aina muistossaan, ajalla synkimmällä Hän rientää auttamaan.

2. Pois ihmispelko heitä ja pelkää Jumalaa, ken käypi Herran teitä, se avun Hältä saa. Maailmanvoipi voittaa vain usko Kristukseen. Suo Herra armon koittaa, tuo rauhan kansalleen.

4. Nyt nouskoon, kristikansa, sun äänes Herran luo, ja Hälle.kiitostansa sanoin ja töin sä tuo. Hän kotkan siivin kantaa sun maahan autuuden, ja vaivan jälkeen antaa Hän rauhan iäisen"

(Virsi 176: 1,2,4, Isak August Björklund, k. 1855).

(Jouko Kuusjärvi)

_____________________________

Torstai. 8.2 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Tuuleskeli. Kostea yö - ulkona. Kostea päivä.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Efesolaiskirjettä.

Valmisteluja yhteistä rukousiltaa varten.

Kävin sauvakävely-/rukouslenkillä Paavonrinteellä. Laskettelurinne 2 kertaa ylös ja alas. Hiukan sateli.

Ruokaa ja kahvia.

Luin kirjaa.

Kirjoitin vähän.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasin jonkin verran Muurinaukossa rukous- ja paastopäivän ohjelmaa TV7:sta.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Kiitä herraa minun sieluni, äläkä unhota, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt" (Ps. 103:2). 

20241009

9.10.2024.

Esimerkiksi tienvarsipylväissä on ollut luettavissa teksti:

JEESUS TULEE PIAN! OLETKO VALMIS?

Olet saattanut huomata.

Sellaisten julisteiden laittajia saatetaan pilkata ja pitää heitä "vähän erikoisina."

Kyseisestä ilmaisusta on tehty erilaisia väännöksiä.

Siitä huolimatta teksti on totisinta totta.

Puheena oleva ilmaisu tarkoittaa sitä hetkeä, jolloin Jeesus tempaa ne ihmiset, jotka uskoivat Häneen ja ovat elossa sillä hetkellä - tai ovat uskoneet Häneen ennen kuolemaansa.

Tästä joitakin paikkoja Raamatusta:

"Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Heraa vastaan yläilmoihin; ja niin me       saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla"                                  (1. Tess.4:13-18).      

Se tapahtuu äkisti:

"Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme"

(1. Kor. 15:51-52).

Saamme uuden ruumiin:

"Mutta meillä on yhdyskuntamme taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi, joka on muuttava meidän alennustilamme ruumiin kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi sillä voimallaan, jolla hän myös voi tehdä kaikki itsellensä alamaiseksi"

(Fil. 3:20-21).

Pääsemme sinne, missä Jeesus on:

"Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen. ... Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani"

(Joh. 14:1-3, 6).

Kaikki edellä puhuttu on totta vain niiden kohdalla, jotka uskovat Jeesukseen.

(Jouko Kuusjärvi)

_________________________________

Keskiviikko. 4.3 astetta lämmintä klo 7.45. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Kävin hakemassa kansalaisopiston toimistosta avaimen, sekä tutustumassa Koulu- ja Kulttuurikeskuksessa tarjoilutiloihin. Tämä 18.10. klo 18 olevaa yhteistä rukousiltaa varten.

Rukousta. Luin Efesolaiskirjettä. M-L oli naapurissa Joulunlapsi Operaatioon liittyvissä talkoissa.

Laitoin tulen takkaan.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin sauvakävely-/rukouslenkillä Paavonrinteessä. 2 kertaa huipulla ja alas.

Luin vähän kirjaa.

19:ksi menin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. 15 henkeä.

Satoi. Kova tuuli.

Iltapalaa ja uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Herra on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja suuri armossa" (Ps. 145:8).

20241008

8.10.2024.

Pian koittaa hetki, joka muuttaa kaiken.

Se toisen ottaa ja toisen jättää;

ihmiset toisistaan erotetaan.

Atomisekunti; ei silmänräpäystäkään,

niin kaikki on toisin.

Sitä ei nähdä - se kaikki vain tapahtuu;

Jeesus tempaa omansa ylös kirkkauteen.

Kilvoitus loppuu, hääjuhla voi alkaa.

Ilo pääsee valloilleen.

Viestintävälineet; kaikki mediat, 

isoin kysymysmerkein kysyvät:

Mihin yhtäkkiä katosivat ihmisistä miljoonat?

Se tapahtuu.

Se hetki pian koittaa.

Ylöstempaus on todellisuutta.

Jeesus noutaa omansa.


Ne, jotka eivät olleet valmiit sitä hetkeä varten, jäävät tänne. Sen jälkeen Jumalan viha kohtaa jumalatonta maailmaa.

Tietyn ajan jälkeen ylöstempauksesta Jeesus tulee näkyvällä tavalla, julkisesti, Jerusalemiin, pyhiensä kanssa ja perustaa 1000-vuotisen rauhanvaltakuntansa. Tulemuksessaan - ennen tuhatvuotisen valtakunnan alkua - Hän tuhoaa Häntä vastaan taistelevan valtavan armeijan, joka koostuu useista kansoista, Harmagedonin taistelussa. Tämä ei ole vielä loppu...

(Jouko Kuusjärvi)

________________________________

Tiistai. 4.3 astetta lämmintä myöhäisessä ylösnousussa. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Efesolaiskirjettä. Rukousta. 

Laitoin tulen takkaan loimottelemaan.

Hyvää ja terveellistä ruokaa - kiitos M-L:lle ja Jumalalle. Kahvia.

Pieniä valmisteluja yhteistä rukousiltaa varten.

Kävin kapuamassa rinnettä - Paavonrinnettä. Sauvakävelyä 2 kertaa laskettelurinteen huipulle ja alas. Raikas syksyinen sää.

Luin vähän kirjaa.

Kirjoitin vähän.

Iltapalaa - tortilloita hyvän salaatin kera.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Minä puhuin sinulle onnesi päivinä. Sinä vastasit: En tahdo kuulla. Tämä on ollut sinun tapasi nuoruudestasi asti: et ole kuullut minua" (Jer. 22:21).


20241007

7.10.2024.

Lokakuinen päivä on tummunut illaksi.

Sadepisaroiden hiljainen tihku laskeutuu ylle maiseman.

Lähestyy lähestymistään pimeä keskiyön hetki.

Vielä vuotaa herätys kuin keväinen sade ylle Suomen maan...

Monen sydän silloin kirkkaan valkoisen puhtauden saa.

He ovat valmiit kun Jeesus saapuu uskovat ylös tempaamaan...

Sitä hetkeä eivät ne, jotka tänne pimeään jätetään, pysty kukaan näkemään.

Vain ne, jotka uskoivat ja olivat valmiit, iankaikkiseen asuun muutetaan...

(Jouko Kuusjärvi)

___________________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelumme, Pirjolle, siskolleni!

Maanantai. 5.9 astetta lämmintä klo 5.25.. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

6:ksi ajelin Runebergin puiston lavalle Aamurukoukseen. 3 henkeä.

Torkkumista.

Kahvia.

Valmisteluja yhteistä rukousiltaa varten.

Kirjoitin SAARIJÄRVEN JA KANNONKOSKEN KYLÄT TARVITSEVAT EVANKELIUMIA -infon 16. Lähettelin sen niille, jotka ovat tässä työssä mukana.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin Paavonrinteellä - laskettelurinne - sauvakävelylenkillä. Kerran huipulle ja alas. M-L tuli kyydissä jonkun matkaa ja käveli kotiin.

Luin kirjaa vähän.

Iltapalaa ja kahvia.

Kirjoitin vähän.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Autuas on jokainen, joka pelkää Herraa, joka vaeltaa hänen teillänsä" (Ps. 128).



20241006

6.10.2024.

Frank Mangs kristittyjen yhteyteen liittyen:

"Minulla oli halu ryhtyä hengelliseksi erakoksi.

Ja tunsin sydämessäni jotakin, mikä voidaan muotoilla suunnilleen näin:

"Pitäkää yhteytenne itseksenne. Ryömikää luoliinne ja rakentakaa korkeat muurit karsinoittenne ympärille. Minä uskon Jumalaan ja saan tyytyä siihen, että minulla on yhteys Hänen kanssaan. Sitten te saatte oman harkintanne mukaan nimittää minua kokoveljeksi tai velipuoleksi."

___________________________

Sunnuntai. 6.9 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Efesolaiskirjettä. Rukousta.

11:ksi menimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Ehtoollisjuhlaan. Hyvä tilaisuus. Timo, Pia, Milena ja Minjakin olivat siellä.

Kaupan kautta kotiin. Satoi.

Laitoin tulen takkaan.

Ruokaa ja kahvia.

Luin hetken kirjaa.

Kävin sauvakävelyllä Paavonrinteessä. Kerran ylös ja alas. Satoi.

Luin kirjaa. Torkuin.

Iltapalaa ja kahvia.

Siunausta!

Ps. "Jumala on kansojen kuningas, Jumala istuu pyhällä istuimellansa" (Ps. 47:9).

20241005

5.10.2024.

Ajattele hetki: 

Mikä on se tie, jolla tällä hetkellä Kuljet?

Mikä on sen määränpää?

(5.10.2024)

_____________________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelumme Milena, Inka Auroralle!

Lauantai. 7.8 astetta lämmintä erittäin myöhäisen ylösnousuna aikoihin. Sehän on kun rahaa laittais pankkiin, kun nuorena nukkuu... Aurinko. Sininen taivas.

"Aamupalaa" ja kahvia.

Luin Efesolaiskirjettä. Rukousta.

Pia käväisi. Oli tuonut Milenan ja Minjan "tätsylle" - Terhi-Marja - yökylään. Toi meille karpaloita, jotka Daniel oli kerännyt. Kiitos Danielille!

Laitoin tulen takkaan.

Ruokaa ja kahvia.

Luin hetken kirjaa.

Kävin Paavonrinteessä sauvakävely/rukouslenkillä. Kerran huipulla ja alas. Oli tarkoitus käydä toinenkin kerta, mutta tuntui, että sokerit olivat menossa alaspäin. Kun tulin kotiin oli lukema 4 ja jotain.

Kävin saunassa.

Terhi-Marja, Emilia ja heillä yökylässä olevat Milena ja Minja kävivät meillä. Ja sehän on aina mukavata.

Seurasimme M-L:n kanssa Iloisen antamisen iltaa TV7:sta. Välissä piti iltapalaakin ja kahvia ottaa, sekä katsella uutiset.

Vielä Israel-uutisetkin oli katsottava.

Siunausta!

Ps. "Hyvä on Herra häntä odottaville, sille sielulle, joka häntä etsii" (Val. 3:25).

20241004

4.10.2024.

Perjantai. 2.8 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. 

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Galatalaiskirjettä. Rukousta. 

Kävin sauvakävely/rukouslenkillä Paavonrinteellä (laskettelurinne). 2 kertaa ylös ja alas.

Hyvää VHH-ruokaa, kahvia.

Valmistautumista illan tilaisuuteen.

17:ksi ajelimme M-L:n kanssa Karstulaan, Heikin Tuvalle. Matkalla huomasimme, että laulukirjat jäivät kotiin. Terhi-Marja ja Emilia olivat vielä Saarijärvellä. He toivat kirjat. Kiitos!

Elina Manni oli tervetulleeksitoivottelemassa ihmisiä kokoukseen, jonka nimenä oli UUDEN ELÄMÄN ILTA. 

Klo 18 alkoi tilaisuus, jonka johtelin. Musiikista ja yhteislauluista vastasivat Timo Kuusjärvi ja Milena Kuusjärvi, 10 v. Pekka Kääriäisen toimiessa rytmipuolella. Kiitos! He laulattivat meitä Lauluja jeesuksesta-vihkosista, sekä lauloivat kahdestaan. Välillä Milena yksinkin. Kiitos! Alkusanat tilaisuudelle lausui Kaarlo Hakasalo. Kiitos! "Minun tarinani" -puheenvuorot käyttivät Matti Sillanpää ja Marja-Leena Kuusjärvi. Kiitos! Puhuin lopuksi. Äänentoistosta vastasi Veikko Lahtela. Kiitos! Tarjoilusta vastasivat Elina Manni, sulhasensa Timo ja Eija Manni. Kiitos! Niin, ja kiitos Erno Mannille maistuvasta piirakasta! Väkeä oli n. 40 henkeä.

Tilaisuuden jälkeen menimme M-L:n kanssa Timon anopin mökille, joka oli lähellä. Timo, Pia, Milena ja Minjakin olivat siellä. "Lettuteet" nautimme siellä. Kiitos! 

Ajelimme kotiin.

Pientä iltapalaa vielä kotonakin - tavan vuoksi.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Kohottakaa riemuhuuto herralle, kaikki maa. Iloitkaa ja riemuitkaa ja veisatkaa kiitosta" (Ps. 98:4).



20241003

3.10 2024.

Ilman Pyhää Henkeäkin voivat rattaat pyöriä -

hyvin vinhastikin,

mutta jälki on ihmistekoista.

Tässä se taitaa olla suurin syy,

ettei Jumalan tekoja tapahdu suuremmassa määrin.

Lähelle tulee.

Siksi kaipaan Pyhän Hengen täyteyttä;

sillä sydämen halu on elää todellisesti Jumalalle nämä loput vuodet,

etten vain joutokäynnillä päiviäni kuluttelisi...

Liian suuri tyytyväisyys vallitsevaan ei saa muutostarvetta aikaan...

(Jouko Kuusjärvi)

_____________________________

Torstai. 1.6 astetta lämmintä ylösnousussa. Aurinko. Valkeita pilviä.

Aamupalaa ja kahvia.

10:ksi menin Majakalle puhumaan.

Laitoin tulen takkaan.

Sovin UUDEN ELÄMÄN ILLAN Mahlulle, Annantuvalle. Se on pe. 8.11.2024. klo 18. Illan järjestää Kristityt yhdessä Saarijärven eri seurakunnista. Aloin kasailla sinne "miehitystä."

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin vähän.

Kävin Paavonrinteessä sauvakävelyllä. 2 kertaa koko rinne ylös ja alas. Aurinko se vain paistoi ja hohdatti ruskaa.

M-L leipoi ja teki muutakin VHH-suuhunpantavaa.

Luin vähän kirjaa. 

Iltapalaa ja kahvia.

Saimme video, jossa lapsikuoro lauloi Uuraisten kirkossa. Kuorossa lauloi Milenakin.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Heitä murheesi Herran huomaan, hän pitää sinusta huolen, ei hän salli vanhurskaan ikinä horjua" (Ps. 55:23).

Huomenna:



20241002

2.10.2024.

Raamattu ohjaa sinut uskomaan Jeesukseen ja ohjaa sinut kulkemaan Jumalan tahdon tiellä.

Siksi: Lue Raamattua.

Raamattu opettaa sinut rukoilemaan. 

Jumala on luvannut johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen.

Siksi: Rukoile.

(Jouko Kuusjärvi)

__________________________

Keskiviikko. 5.7 astetta lämmintä ylösnousussa. Aurinko. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Galatalaiskirjettä. Rukousta.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin puffin lehtiin SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisestä rukousillasta, sekä laitoin siitä myös maksullisen ilmoituksen. Laitan kutsun sinne tämän jutun loppuun.

Ruokaa ja kahvia.

Varailin paikkaa Marraskuun Uuden elämän illalle. Huomenna varmistuu.

Vein M-L:n Kirjapainonmäen maisemiin keräämään puolukoita, josta tuli muutaman litran kanssa kävellen kotiin. Itse menin samaan aikaan sauvakävelemään Paavonrinteelle. Kaksi kertaa kävin molemmilla huipuilla. Aurinko paistoi - ja ylhäältä avautuivat kauniin väriset ruskaiset maisemat.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Jesaja 62 -rukousiltaan. 14 henkeä. On aihetta rukoilla juuri nyt Israelin puolesta. Sanoisin, että kyllä siellä koettiin jälleen valtava Jumalan ihme eilen, kun Iran ampui parisataa ballistista ohjusta Jerusalemia ja muita paikkoja kohti, niin Hän kuitenkin varjeli. Jos ei niin olisi tapahtunut, olisi jälki ollut rumaa. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun jumala varjeli. Oma rukoukseni on ollut tämän konfliktin aikana, että Jumala tekisi - tavalla ja toisella - terroristien aseet tehottomiksi. Myös sitä, että terroristit eivät voisi toimia yksituumaisesti, vaan heidän keskuudessaan olisi hämminkiä - tavalla tai toisella. Terroristeille rukoilen pelastusta. Ts. sitä, että he tulisivat tuntemaan Jeesuksen henkilökohtaisena Vapahtajanaan. Onhan Jeesus kuollut heidänkin syntiensä puolesta.

Seurasimme uutisia.

Iltapalaa ja kahvia.

Siunausta!

Ps. "Korota itsesi yli taivasten, Jumala, ja levitköön sinun kunniasi yli kaiken maan" (Ps. 108:6).




20241001

1.10.2024.

Keskeisin paikka vaikuttaa perheen elämään on perhe.

Parhain paikka vaikuttaa lapsiimme on perhe. 

Hyvä paikka vaikuttaa lastemme elämään huonoja asioita on perhe - puhumme heille ja aviopuolisoillemme tylysti ja huutamalla. Käyttäydymme heitä kohtaan kovakouraisesti ja väheksyvästi.

Hieno paikka vanhemmille vaikuttaa lastemme ja perheemme elämään hyviä asioita, on perhe - puhumme toisillemme arvostavasti ja rohkaisevasti; huomioonottavasti.

Lapset ovat lapsia vain tietyn ajan.

Vanhemmat voivat myös menettää sen ajan heidän kohdallaan. Ajan, jolloin heidän arvojaan, käyttäytymistään ja suhtautumistaan eri asioihin muovataan.

Lapsuusaika on aikaa, jolloin yhteys heidän ja vanhempien välille voi syntyä - tai sitä ei synny.

Suurin syy jälkimmäiseen mahdollisuuteen voi olla, että kohtelemme heitä väärin.

Perheen isä ei ole diktaattori, vaan perheen pää.

Perhe voi olla paras - tai pahin.

(Jouko Kuusjärvi)

________________

Tiistai. 2.7 astetta lämmintä ylösnousussa. Aurinko. Sininen taivas.

Kuukausikin vaihtui - ja kohta on joulu...

Laitoin tulen takkaan.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Galatalaiskirjettä. Rukousta.

Kirjoitin Rintamapostin 96. Lokakuulle. Tulostin paperiversiot ja laitoin kuoriin.

Ruokaa ja kahvia.

Lähetin Rintamapostit s-postina saaville.

Vein paperiversio-Rintamapostit postiin. Samalla reissulla kävin sauvakävelyllä Paavonrinteessä - laskettelurinne. Kerran ylös ja alas. 

Luin vähän kirjaa.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Mutta minun onneni on olla Jumalaa lähellä, minä panen turvani Herraan, Herraan, kertoakseni kaikkia sinun tekojasi" (Ps. 73:28).