20241021

21.10.2024.

Jatkan edellispäivien tapaan lainausta kirjoituksesta, jonka aiheena on rakkaus - 1. Kor. 13. pohjalta (aihe tuntuu - ainakin minulle - aika haastavalta):

"...Ja kaikki lahjat ovat turhia ilman rakkautta. Niin suuri on rakkauden voima. Ja rakkauden arvo. Mutta se mistä me usein kuulemme puhuttavan, ei aina välttämättä olekaan rakkautta. Sitä rakkautta, mitä Jumalan sana opettaa.

- Vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se mitään hyödyttäisi. Ellei motiivi kaiken tuon tekemiseen ole rakkaus, kaikki vaivannäkö on turhaa. Jos minä teen suuria uskontekoja vain ihmisten edessä, ihmisille näyttääkseni, ellei vaikuttimeni ole rakkaus, kaikki on turhaa.

Mutta kun rakkaus saa olla vaikuttimena tekoihin, kaikesta tekemisestä tulee voimaa, joka vaikuttaa. Tekemisessä on arvoa.

Jos rakkaus on puheen takana. Jos rakkaus on teon takana. Antamisen takana. Jos rakkaus vaikutta uskon teon. Jos rakkaus vie minut marttyyriuteen. Silloin kaikella on arvoa. Mutta ellei rakkaus ole vaikuttimena, mikään näistä asioista ei merkitse yhtään mitään.

Joskus minusta tuntuu, ettei siinä, mitä tänään kuulemme mainittavan rakkaudeksi, ole muuta kuin melua. Jännitystä. Tyhjyyttä. Jotakin samaa kuin karamellin syöminen. Se ei merkitse mitään. Ei yhtään mitään.

Meille ei tekisi pahaa katsoa peilistä itseämme aina silloin tällöin. Tarkoitan, katsoa itseämme sellaisina kuin todella olemme. Me puhumme antamisesta yksilöinä ja kansakuntina. Ja mitä muuta antamisemme on kuin sitä, että odotamme koko ajan, mitä saamme vastalahjaksi. ..."

(Kathryn Kuhlman, Heikkoa Hän hoivaa, s. 81, 82, Kuva ja Sana).

Jatkan tästä.

_____________________________

Kuinka kauan olet ajatellut pitää Raamattua satukirjana?

Elämäsi tärkein kysymys on päästä tästä uskosta - luulouskosta - ajoissa eroon.

Ota Raamattu käteesi ja lue sitä. Aloita vaikka evankeliumeista.

Asenteesi tulee muuttumaan, sillä Kirja, jota luet, alkaa puhumaan sinulle.

(Jouko Kuusjärvi)

_______________________________

Maanantai. 10.5 astetta lämmintä klo 5.25.

Aamupalaa ja kahvia.

6:ksi ajelin Runeberginpuiston lavalle Aamurukoukseen. 3 henkeä.

Torkkumista.

Kahvia.

Kävin palauttamassa avaimen Kansalaisopiston toimistoon perjantaisen yhteisen rukousillan tiimoilta. Varasin siellä myös Viitasalo-salin kevätkauden SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteistä rukousiltaa varten. Se on pe. 28.2.2025. klo 18. Laita jo kalenteriin. Samalla reissulla kävin apteekissa ja kaupassa. Satoi kovasti.

Ruokaa ja kahvia. M-L oli tehnyt erittäin hyvänmakuista jauhelihakeittoa.

Vähän kirjoitin.

Kävin Paavonrinteellä sauvakävely-/rukouslenkillä. 2 kertaa huipulla ja alas.

Laitoin tulen takkaan.

Luin hetken kirjaa.

Iltapalaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Mahlun Uuden elämän illan valmistelua. Se on pe. 8.11.2024. klo 18 Annantuvalla.

Siunausta!

Ps. "Herran nimi on vahva torni; hurskas juoksee sinne ja saa turvan" (Sananl. 18:10).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti