20240711

10.7.2024.

Antaminen on arka alue - varsinkin oman antamisen kertominen toisille. Kun se osaa tehdä oikealla tavalla, Jumalalle kunnian antaen - niin se voi olla rohkaisuksi toisille. ja se todistaa Jumalan Sanan toimivan.

Korostamatta omaa antamistani, voisin kertoa hyviä esimerkkejä tältä alueelta. 

Yhden kerron: Kerran oli kokous Karesuvannon koululla. Kun rahalahjan antamisen aika tuli, otin lompakkoni esille, raotin setelipuolen ja otin kaikki setelit peukaloni ja etusormeni väliin ja tiputin "kolehtihaaviin."

En tänäkään päivänä tiedä, paljonko siinä oli rahaa. Ne olivat ainoat rahani.

Kun lähdimme tilaisuudesta kotiinpäin, niin ihminen, joka oli kyydissämme kokouksessa, alkoi katsella minua ja hipelöidä käsilaukkuaan. Sitten hän sanoi: Minusta kun tuntuu, että minun on annettava sinulle rahaa. Ja hän antoi tuntuvan summan-

Kyllä Jumala tietää - kun Hänelle annetaan.

(Jouko Kuusjärvi)

____________________________

Keskiviikko. 17.0 astetta lämmintä ylösnousussa. Sininen taivas. Auringonpaiste.

Aamupalaa ja kahvia.

Kävin lyömässä tienvarteen pari tekemääni opasnuolta tämän päivän nuotioiltaa varten.

Rukousta.

M-L valmisteli nuotioiltaa kasaille tavaroita sinne, tehden ämpärillisen lettutaikinaa, ja paistaen valmiiksi gluteenittomia lettuja.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin viemässä nuotioiltakalusteet tuohon vieressämme olevalle kentälle. Levittelin ne paikoilleen. Helposti kastui paita - muustakin syystä kuin auringosta. Flunssainen paha olo.

17:ksi menin nuotiopaikalle, kun sinne alkoi tulla muitakin vastuissa olevia. Kojut pystytettiin, jne.

Klo 18 alkoi Nuotioilta, jonka johtelin. Timo Kuusjärvi kitaroineen lauloi yhden laulun yksin ja toisessa johdatteli väkeä yhteislauluun. Sitten annoimme jatkon vieraidemme haltuun - he toivat esille sen mihin olivat varautuneet. Vieraat olivat 5-henkinen Guerrero Aguilarin perhe Venezuelasta. "Jippii-perhe", koska he tekevät mm. sitä työtä perheenä. He käyttivät puheenvuoroja ja lauloivat. Hanna Eriksson, joka tekee lähetystyötä Ekvadorissa, johti heitä ja toimi tulkkina. Oli hienoa saada tällainen perhe nuotioiltaamme! Kiitos Hannalle ja venezuelalaisille vieraillemme. Heidän jälkeensä Milena Kuusjärvi, 9 v, lauloi Timon säestyksellä: Jippii, minä pääsen taivaaseen -laulun, joka meni hienosti. Tämän jälkeen Pia Kuusjärvi käytti "minun tarinani" -puheenvuoron - josta tuli kiitosta. Mm. yksi ihminen pyysi kertomasan Pialle kiitokset puheenvuorosta. Parin Timon johtaman yhteislaulun jälkeen puhui Raimo Salo, joka on tehnyt "pitkän siivun" Jumalan valtakunnan työssä Suomessa ja myös Venäjällä. Lopuksi Timo johti yhteen yhteislauluun.

Tarjoilu pelasi "nonstoppina" koko tilaisuuden ajan - nokipannukahvia, lettuja, makkaroita, vapaaehtoisella maksulla. Tuotosta lähetämme osan vieraidemme, venezuelalaisten, kannatukseen Suomen Jippii-mission kautta. Kaikki toimi hyvin. Nokipannukahvia keittelivät Pentti ja Sumontha Paajala, Lettuja paistelivat Lehtomäen Matti ja Sirpa. Makkaroita grillaili Hakasalon Kaarlo ja välillä Matti. Tarjoilemassa tarjottavia olivat Marja-Leena Kuusjärvi ja  Tuula lehtomäki. Lahtelan Veikko hoiteli äänentoiston.

Sydämelliset kiitokset kaikille vastuissa olleille ja mukana olleille! Suurimmat kiitokset taivaan Isälle! Sää oli erinomainen. Kiitos rukousvastauksesta! Jokainen nuotioiltakin on oma kokonaisuutensa. Tänään se oli tällainen. Silloin, kun laskin paikallaolijat, oli väkeä n. 61 henkeä. Muutaman huomasin tulleen vielä sen jälkeen.

Ja matka jatkuu... Seuraava Nuotioilta on Paajalan kylällä, pe. 19.7.2024. klo 18, Kuukkeli-kodan pihapiirissä. Laitan tämän loppuun kutsun sinne.

Kasailimme nuotioiltakaluston peräkärryyn. Nuotioalustan otan huomenna sieltä kyytiin.

Kävimme M-L:n kanssa kastelemassa "Terhien" kasveja.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Sentähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa" (1. Kor. 15:58).


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti