20240728

28.7.2024.

Isä ja hänen pieni poikansa olivat tulossa myllystä talvisaikaan; siellä jyvät olivat muuttuneet jauhoiksi. Reessä, säkkien päällä istuen, tekivät isä ja poika matkaa kotia kohti.

Mutkan takana talvisella tiellä näkyi jokin mytty. Se paljastui jauhosäkiksi, joka oli pudonnut jonkun myllymiehen kyydistä. Isä pysäytti hevosen, katsoi taaksepäin ja kurkki eteenpäin. Viimein hän tarttui säkkiin ja nosti sen kyytiin. Pieni poika seurasi isän touhuja ja sanoi:

"Isä, sinä unohdit katsoa tuonne!", ja osoitti kohti taivasta.

Isä menetteli väärin - varasti jollekin toiselle kuuluneet jauhot.

Tässä sinänsä on meille se opetus, että Jumala näkee aina meidät; ajatuksemme, sanamme ja tekomme. Tässä hetkessä ajatukseni kulkevat kuitenkin hieman "eri latuja.":

Ihmisinä voimme elää elämäämme menneisyyteemme kiinni jääneinä, tavalla, taikka toisella. Katseemme on suunnattu sinne. Toisaalta voimme myös elää elämää, joka on kiinni koko ajan - väärällä tavalla - tulevaisuudessa. Tulevaisuuteen voi liittyä pelkoa, huolta, mutta myös vääriä odotuksia eri tavoin. Ihminen on voinut joutua tilanteeseen, jossa hän elää eri tavoin menneisyydessä, taikka tulevaisuudessa.

Kuitenkin elämä on nyt.

Ellei tämä pääse kohdallamme toteutumaan, elämä voi todellisesti jäädä elämättä.

Lopuksi se tärkein ulottuvuus:

Elämämme tärkein ulottuvuus on ylöspäin katsominen. Meidät on tehty sellaisiksi.

Ylhäältä löytyy apu elämään - elämään, jonka Jumala on meille ajatellut. Raamattu on kirja, josta saamme ohjeet ylöspäin katsomiseen.

Ydinasia tässä on usko Jeesukseen, Jumalan Poikaan, jonka kautta taivas on auennut meille - aina Isän sydämelle asti. Uskomalla Jeesukseen - omistamalla pelastuksen - henkilökohtainen elämämme pääsee kokemaan taivasyhteyttä.

Meidän ei tarvitse elää vain menneisyydessä, taikka tulevaisuudessa. Saamme elää nyt!

Menneisyytemme olemme silloin saaneet anteeksi ja tulevaisuutemme on Jumalan kädessä.

"Jos siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella. Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä"

(Kol. 3:1-2).

(Jouko Kuusjärvi)

____________________________________

Sunnuntai. 17.2 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Aurinko kuumotteli.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Apostolien tekoja.

Timo ja Markus tulivat puoliltapäivin meille syömään ja kahville. Olivat bänditreeneissä - Hawina - päivän esiintymistä varten.

Kirjoitin.

Kahvia.

16:ksi menimme Runeberginpuistoon tilaisuuteen. Satoi vettä, mutta loppui. Aurinko paistoi lämpimästi. Pastorimme johteli. Miko Puustelli puhui. Hawina musisoi.

Kotona iltapalaa ja kahvia.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä" (1. Joh. 4:19).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti