20240724

24.7.2024.

"Pakenetko sä Kristusta, ystäväni, vaikka tiesi vie kadotukseen? Näin kertoo ja todistaa Raamattuni: vain yksi on tie taivaaseen..." 

(HL. 254).

"Miksi viivyt sä poluil maailman, vaikka kuulla saat äänen Jeesuksen... "

(HL. 258).

"Mä kauas kuljin synnin harhateitä. En tiennyt että Jeesus rakastaa..."

(HL. 262).

On paljon hengellisiä lauluja, jotka puhuvat tiestä, jota ihminen vaeltaa - väärästä ja oikeasta tiestä, joilla on eri päämäärä. Lauluissa kutsutaan ihmisiä tulemaan oikealle tielle. Niin minäkin tässä pienessä kirjoituksessani.

Raamatussa puhutaan kahdesta tiestä; oikeasta ja väärästä sellaisesta. Jeesus sanoo:

"Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät"

(Matt. 7:13-14).

Jeesus puhuu:

1. Laveasta tiestä, joka vie kadotukseen, ja

2. Kaidasta tiestä, joka vie elämään (taivaaseen, ja jo maan päällä todelliseen elämään).

Kukaan ihminen ei voi vaeltaa yhtä aikaa kummallakin tiellä; olemme jommalla kummalla.

Kuten huomasit, Jeesus puhuu myös porteista, joista näille teille tullaan:

1. Lavealle tielle johtaa avara portti. Tästä portista sisälle astuessaan ei tarvitse luopua mistään. Synti kaikissa muodoissaan menee sitä helposti sisälle. Lavealla tiellä saa tehdä syntiä mielin määrin; ei tarvitse ottaa Jumalaa ja Hänen Sanaansa huomioon mitenkään. On kuitenkin hyvä muistaa, että sitä tietä kulkiessaan ihminen on saatanan vallanalaisuudessa ja matkalla kadotukseen, helvettiin. Tällä tiellä vaeltavia on paljon.

2. Kaidalle tielle johtaa ahdas portti, josta synti ei pääse sisälle. Täytyy tehdä parannus synnistä omalla kohdallaan; tunnustaa synti ja haluta hyljätä se. Tämä portti aukeaa vain niille, jotka uskovat Jeesukseen ja saavat anteeksi syntinsä Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä.

On ihmisiä, jotka pettävät itseään, kuvitellen vaeltavansa kaidalla tiellä ja pääsevänsä kerran taivaaseen, vaikka eivät ole koskaan avanneet sydäntänsä Jeesukselle ja uskoneet Häneen. He ovat uskonnollisia ihmisiä, jotka luottavat tekoihinsa, kuulumiseensa johonkin hengelliseen yhteisöön, tai erilaisiin rituaaleihin. Jumalan henki voi herättää tällaisenkin ihmisen, niin että hän näkee syntisyytensä ja tarpeensa vain Jeesuksessa olevasta pelastuksesta.

Paljon on ihmisiä, jotka ovat ns. "kultaisen keskitien" kulkijoita. Sellaista tietä ei ole olemassakaan, vaan olemme joko kaidantien kulkijoita, joka johtaa meidät taivaaseen, taikka laveantien kulkijoita, joka johtaa meidät helvettiin.

Ystävä hyvä!

Kumpi on sinun tiesi?

"Kumpaan joukkoon kuulunet, molempiin et kuulu, et."

Jeesus kutsuu sinua kaidalle tielle!

Tule!

Jumala rakastaa sinua!

(Jouko Kuusjärvi)

_____________________________

Sydämelliset onnittelumme - vielä tässäkin - tyttärellemme Terhi-Marja, Kristiinalle, nimipäivän johdosta!

Keskiviikko. 31.8 astetta lämmintä ylösnousussa. Auringon puolella. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Apostolien tekoja. Takapihan puolella. Viereisen tuolin käsinojalla istuskeli pieni harmaasiepon poikanen ja katseli päätään kallistellen. Siinä kohdalla oven yläpuolella lampun päällä on  niiden pesä. Tänään se on sieltä pesästä lähtenyt. M-L otti kuvia maailmaa - ja meitä - ihmettelevästä pienestä luontokappaleesta.

Niitin viikatteella vähän heinää tuolla pihatien alkupäässä.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Luin hieman kirjaa.

19:ksi menin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. 5 henkeä. M-L seurasi kotona netin kautta Seinäjoen helluntaiseurakunnasta Summerfest-tapahtuman ensimmäistä tilaisuutta.

Iltapalaa ja pizzaa, jota M-L oli illalla tehnyt.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "...Teillä ei ole, sentähden ettette ano..." (Jaak. 4:2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti