20231031

31.10.2023.

Tiistai. 3.8 astetta miinuksella ylösnousussa. Harmaa taivas. Aloitteli lumisadetta.

Aamupalaa  ja kahvia. 

Laitoin tulen takkaan.

Rukousta. Luin Galatalaiskirjettä.

Kirjoitin puffit - etukäteisinfot - lehtiin seuraavasta kyläillasta, joka on Kannonjärvellä, kylätupa Toimelassa, Kannonjärventie 25, pe. 10.11. klo 18, nimellä: Uuden elämän ilta. Sinne kutsutaan kaikkia! Tervetuloa!

Laitoin myös maksullisen ilmoituksen tilaisuudesta Sampoon.

Kirjoitin SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousrintaman Rintamapostin 95, marraskuulle. 

Ruokaa ja kahvia. Kyllä Lapin puikulat ovat hyviä perunoita!

Lähetin Rintamapostin s-postilla niille, joille se menee sitä kautta.

Kahvia.

Poljeskelin kuntopyörää n. 60 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Iltapalaksi M-L:n juuri tekemää hyvää pizzaa.

Illan mittaan seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi,..." (Room. 1:16).

____________________________________

Jumalan pelko on Jumalan kunnioittamista Jumalana. Ennen kaikkea astumme siihen sisälle silloin, kun Jeesus astuu sisälle meihin; kätkettyinä Kristuksen kautta Jumalassa, koemme Jumalan kunnioittamisen rakkaudesta käsin.

(Jouko Kuusjärvi).

____________________________________



30.10.2023.

Maanantai. 9.2 astetta miinuksella klo 6.30.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Galatalaiskirjettä.

Hieman ennen 8 minut tulivat hakemaan Takalon Martti, Jutta ja Monja. Ajelimme Jyväskylän ja Kangasniemen kautta Mikkeliin - Päämajamuseoon. Siellä kuvattiin Mannerheimin osuutta Martti Takalon uuteen - ajankohtaiseen - dokumenttielokuvaan. Mukava oli tavata siellä myös Vihavaisen Esa, joka oli avustamassa. Esallakin on rooli elokuvassa. Minulle oli annettu Mannerheimin rooli. Kun se oli saatu "purkitettua", lähdimme eteenpäin. Tuukkalan ABC:llä söimme. Jatkoimme Lappeenrantaan, tai Joutsenoahan se oli. Siellä entiseen Konnunsuon vankilaan - nykyinen vastaanottokeskus. Siellä oli elokuvan viimeiset kuvaukset; Aarne Ylpön osuuteen liittyen elokuvassa. Paluumatkalla kävimme kahvilla ja "suolaisella, samalla Tuukkalan ABC:llä kuin mennessämmekin kävimme. Sitten vain kotia kohti, jossa minä olin ennen puolta yötä.

Kiitos Martille, Monjalle ja Jutalle! Oli ilo olla mukana teidän alaisenanne ja käsittelyssämme - nimittäin Martin ohjauksessa ja tyttöjen maskeerauksessa. Tulihan sitä vänrikille melkoinen ylennys - ihan marsalkaksi asti. Eipä siitä niissä kuvioissa ylemmäs pääsekään!

Kotiuduttuani menin heti sänkyyn.

Siunausta!

Ps. "Katsokaa, ettei kukaan kosta kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää aina tekemään hyvää toinen toisellenne ja kaikille" (1. Tess. 5:15).

_______________________________

Jos elämämme lopullinen päämäärä on jokin muu, kuin iankaikkinen elämä Jumalan kanssa, osoittautuu se vääräksi ja elämä turhaan eletyksi.

(Jouko Kuusjärvi).

_______________________________


20231029

29.10.2023.

 Sunnuntai. 8.0 astetta miinuksella ylösnousussa. Selkeää.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Galatalaiskirjettä.

11:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Sunnuntaijuhlaan. Haimme Salmen mukaan. Pidin ns. saarnan tilaisuudessa, jonka johteli Denis, vävymme. Musiikissa Talita kum. Keittolounas kokouksen jälkeen.

Kotona kahvia. 

Laitoin tulen takkaan.

18:ksi ajelin Hoikkaan. Haarasenmäelle, Takaloille. Siellä Jutta ja Monja sovittivat minulle tekemäänsä peruukkia; Mannerheimin roolia varten, jota kuvataan huomenna. Samalla Mannerheimin takkia.

20:ksi tulin kotiin.

Iltapalaa. Seurattiin TV7.n ohjelmia.

Katsoimme uutiset.

Siunausta!

Ps. "Karttakaa kaikenlaista pahaa" (1. Tess. 5:22).

20231028

28.10.2023.

 RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 88.

Paavali oli lähtenyt Antiokiasta kolmannelle lähetysmatkalleen (Apt. 18:23).

Seuraavaksi Apostolien tekojen kerronnassa siirrytään Apollokseen:

"Ja Efesoon saapui eräs juutalainen, nimeltä Apollos" (Apt. 18:24).

Apolloksesta annetaan hyvä lausunto. Hänestä tuli Paavalille luotettu työtoveri. Apollos ei tuntenut vielä sitä kastetta, joka on Uuden testamentin kaste, vaan ainoastaan Johanneksen kasteen:

"Tälle oli opetettu Herran tie, ja hän puhui palavana hengessä ja opetti tarkoin Jeesuksesta, mutta tunsi ainoastaan Johanneksen kasteen" (Apt. 18:25).

Apollos oli tullut tuntemaan Herran tien ja hän pystyi opettamaan tarkasti Jeesuksesta, mutta ei kuitenkaan vielä tuntenut perusasioita uskon elämästä. Sanotaan, että hän puhui palavana hengessä. Tällä tarkoitetaan hänen omaa henkeään, ei Pyhää Henkeä.

"Hän rupesi rohkeasti puhumaan synagoogassa. Mutta kun Priskilla ja Akylas olivat häntä kuunnelleet, ottivat he hänet luokseen ja selvittivät hänelle tarkemmin pelastuksen tien" (Apt. 18:26).

Apolloksella oli rohkeutta ja häneltä ei puuttunut halua puhua Jeesuksesta. Kuunneltuaan Apollosta, Priskilla ja Akylas, jotka olivat Efesossa, tunnistivat sen, että Apollos tarvitsee opetusta. Niin he ottivat hänet luokseen ja - varmasti ajan kanssa - selvittivät hänelle Jumalan tien. Hänet tietenkin kastettiin sillä kasteella, jolla Jeesus oli käskenyt kastaa Häneen uskovia. Luonnollista on myös, että Apollos sai Pyhän Hengen kasteen. 

Arvokkaita henkilöitä tällaiset Priskillat ja Akylaat! Heitä tarvitsemme tänäänkin opettamaan ihmisiä, jotka ovat tulleet uskoon, tai joilta puuttuu tietoa Jumalan sanasta.

"Ja kun hän tahtoi mennä Akaiaan, niin veljet kehoittivat häntä siihen ja kirjoittivat opetuslapsille, että nämä ottaisivat hänet vastaan- Ja sinne saavuttuaan hän armon kautta oli suureksi hyödyksi uskoon tulleille. Sillä hän kumosi suurella voimalla juutalaisten väitteet ja näytti kirjoituksista toteen, että Jeesus on Kristus" (Apt. 18:27-28).

Hyvä veli oli Apollos! Valmis ottamaan vastaan opetusta ja olemaan palavana Herran käytössä - sitäpä saamme toivoa itsellemme ja toisillemme. Apollos oli väkevä Raamatuissa ja kykeni kumoamaan rohkeasti suurella voimalla - ja julkisesti - juutalaisten väitteet. 

Eläkäämme mekin päivittäin yhteiseloa Raamattumme kanssa! Aina sieltä jotakin sisimpäämme tarttuu, kun luemme sitä rukoillen...

Jatkan - jHs.

________________________________

Uskossa oleminen ei kohdallamme ole aina yhtä kuin uskossa eläminen - mutta siinäpä se Jumalan armo kohdallamme näkyykin; olemme silti Jumalan lapsia, kun meillä on usko Jeesukseen. Olkaamme kasvatettavina, kun Hänen armonsa haluaa kasvattaa meitä.

(Jouko Kuusjärvi)

__________________________________

Lauantai. 1.5 astetta kylmällä ylösnousussa. Harmaa taivas.

Kahvia.

Rukousta. Luin Galatalaiskirjettä.

Laitoin tulen takkaan.

Valmistautumista puhumaan huomenna klo 11 Saarijärven helluntaiseurakunnan rukoushuoneella, Sunnuntaijuhlassa.

Kävin kylällä asioilla.

Kirjoitin.

Kävimme saunanlöylyissä.

Päätin paaston - huomisen kokouksen vuoksi, kokouksesta vastuussa olevat - 19 jälkeen iltapalaan.

Kirjoitin.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Eilen saimme videon, jossa lauloi lastenkuoro Uuraisten kirkossa "pienessä valon juhlassa. Milenakin lauloi kuorossa. Kyllä hienosti lauloivat.

Siunausta!

Ps. "Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä" (Gal. 5:16).


27.10.2023.

Perjantai. 1.0 astetta ylösnousussa. Harmaa taivas. 

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Galatalaiskirjettä.

Kahvia. 

Laitoin tulen takkaan.

Valmistautumista SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteiseen rukousiltaan.

Hyvää ruokaa. Kahvia.

18:ksi ajelimme M-L:n kanssa kylälle. Minä menin työväentalolle, jossa oli kristittyjen yhteinen rukousillan valmistelut alkamassa - äänentoiston laittaminen, tykin laittaminen... M-L meni kauppaan, ym.

Klo 19 alkoi SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteinen rukousilta, jonka johdin. Aluksi tervehdyssanoja, infoa kristittyjen yhdessä tekemästä työstä kylillä, Isä meidän-rukous yhteen ääneen.

Timo Kuusjärvi oli kitaroineen johtamassa kansaa innostaviin yhteislauluihin, joissa korotettiin Jeesusta. Lauluja oli 11. Niitä laulettiin rukousten väleissä aina kaksi kappaletta. Lopuksi yksi.

Rukoukseen johdattajat oli pyydetty etukäteen. heitä oli 14 henkeä.

Matti Lehtomäki "hoiti" kirjoitetut rukousaiheet ja johti lopussa rukoukseen niiden puolesta.

Puheen piti Terhi-Marja Kuzmin. Oli hyvin koskettava puhe. Hän kuuntelutti myös koskettavan ylistyslaulun, jonka aikana saimme olla rukouksen hengessä.

Äänentoistosta huolehti Juha-Pekka Paananen.

Tykillä sanoja näytti Veikko Lahtela.

Somistuksesta; ulkotulet, kaunis kynttiläasetelma edessä pöydällä, sekä kaunis kukka, olivat Sumontha Paajalan laittamat.

Tervetulotoivotukset ovella: Pentti Paajala ja Pentti Lahtela.

Lopussa siunasimme toisiamme Herran siunauksella.

Väkeä oli yli 70 henkeä.

Illassa oli hyvä henki. Iloitsin siitä. On mahtavaa olla niissä merkeissä koolla; rukoilla kristittyinä, jotka kuuluvat eri seurakuntiin!

Kiitos kaikille vastuissa ja mukana olleille!

Haluamme jatkaa.

Kotona iltapalaa - M-L:n takassa paistamaa ohrapuuroa - ja munkkikahvit.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Sunnuntaina, 29.10. klo 11 puhun Saarijärven helluntaiseurakunnassa..

Ps. "Mutta iankaikkiselle kuninkaalle, katoamattomalle, näkymättömälle, ainoalle Jumalalle, kunnia ja kirkkaus aina ja iankaikkisesti! Amen.

______________________________________

Jos ei halua uskoa Jeesukseen, ei voi päästä taivaaseen.

(Jouko Kuusjärvi)

______________________________________

20231026

26.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 87.

Paavali lähti Korintosta kohti uusia haasteita:

"Mutta Paavali viipyi siellä vielä jonkun aikaa; sitten hän sanoi veljille jäähyväiset ja purjehti Syyriaan, mukanansa Priskillä ja Akylas; hän oli leikkauttanut tukkansa Kenkreassa, sillä hän oli tehnyt lupauksen (Apt. 18:18).

Kenkrea oli satamakaupunki, josta Paavali ja hänen mukanaan olleet purjehtivat Syyriaan. Priskilla ja Akylas olivat mukana.

Meitä saattaa hämmästyttää se, mistä oli kyse Paavalin tukanleikkauttamisessa ja lupauksen tekemisessä? Jotain voimme tästä ymmärtää, kun tiedämme, että Paavali oli juutalainen. Kyseessä oli nasiirilupaus, joka saattoi olla elinikäinen, tai tietyn ajan kestävä lupaus. Paavalilla se oli tämä viimeksimainittu. Koska Paavali leikkautti tukkansa Kenkreassa, niin onko meidän ymmärrettävä tämä niin, että hän päätti tuon tietyn ajan kestäneen lupauksensa siihen? Tähän ei minulla ole vastausta. Nasiirilupaukseenhan kuului mm. se, että hiuksia ei saanut leikata; ja myös muita asioita, joista tuli pidättäytyä. Sana nasiiri tarkoittaa; olla vihitty.

"Ja he saapuivat Efesoon; sinne hän jätti heidät. Ja hän meni synagoogaan ja keskusteli juutalaisten kanssa" (Apt. 18:19).

Efeso oli iso kaupunki; noin 200 000 asukkaineen. Siellä palvottiin monia epäjumalia.

Aiemmin jo olemme lukeneet, että Pyhä Henki oli estänyt Paavalia ja hänen seuralaisiaan julistamasta sanaa Aasiassa, mutta nyt hän oli siellä; koko Aasian provinssin pääkaupungissa, niissä merkeissä.

Tapansa mukaan Paavali meni synagoogaan, jossa hän tapasi juutalaisia, keskustellen heidän kanssaan. Hänen periaatteensa oli: juutalaisille ensin.

Paavali jätti Akylaan ja Priskillan Efesoon - mahdollisesti muitakin.

Juutalaiset olisivat halunneet, että Paavali olisi jäänyt Efesoon:

"Ja he pyysivät häntä viipymään kauemmin, mutta hän ei suostunut, vaan sanoi heille jäähyväiset ja lausui: Minä palaan jälleen teidän tykönne, jos Jumala suo. Ja hän lähti purjehtimaan Efesosta" (Apt. 18:20-21).

Uskomme, että näin Jumalan Henki johdatteli Paavalia, joka eli rukouselämää. Mielestäni tuo: "jos Jumala suo"-ilmaisu kertoo, että hän halusi kulkea rukoillen Jumalan johdatuksessa - ja kuten myöhemmin näemme, Jumala soi hänen palata Efesoon ihan pidemmäksikin aikaa.

Meidänkin on hyvä omaksua periaate: "jos Jumala suo"  - ja elää rukouselämää.

"Ja noustuaan maihin Kesareassa hän vaelsi ylös Jerusalemiin ja tervehti seurakuntaa ja meni sitten alas Antiokiaan. Kun hän oli viettänyt siellä jonkun aikaa, lähti hän matkalle ja kulki järjestään kautta Galatian maakunnan ja Frygian, vahvistaen kaikkia opetuslapsia" (Apt. 18:22-23).

Meille ei kerrota kuinka kauan Paavali vietti aikaa kussakin paikassa; ei edes sitä, miten kauan hän viipyi Jerusalemissa. Tarkoituksetonta ei hänen matkantekonsa ollut.

Antiokiassa, joka oli hänen "lähettäjäseurakuntansa" - vaikka Pyhän hengen lähettämänähän hän todellisuudessa matkalleen/matkoilleen lähti - sanotaan hänen viettäneen jonkin aikaa:

Paavali halusi auttaa kaikkia seurakuntia ja niihin kuuluvia opetuslapsia; vahvistaen heitä...

Jatkan - jHs.

________________________________

Pidä kiinni siitä, mitä Jumala on sydämeesi laittanut - anna sen kasvaa ja saada aikaan kauttasi sitä, miksi Hän on sen sinne laittanut.

(Jouko Kuusjärvi)

__________________________________

Torstai. 3.5 astetta ylösnousussa. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Galatalaiskirjettä.

Otin tuhkat takasta ja tulet sinne palamaan.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Poljeskelin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Luin vähän kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "ja kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänen olkoon kunnia sekä nyt että hamaan iankaikkisuuden päivään" (2. Piet. 3:18).

Tervetuloa tänne:

.


20231025

25.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 86.

Ihmisiä oli tullut uskoon Korintossa. Herra rohkaisee Paavalia:

"Ja Herra sanoi yöllä näyssä Paavalille: Älä pelkää, vaan puhu, äläkä vaikene, sillä minä olen sinun kanssasi, eikä kukaan ole ryhtyvä sinuun tehdäkseen sinulle pahaa, sillä minulla on paljon kansaa tässä kaupungissa" (Apt. 18:9-10).

Jumalalla on palvelijalleen /palvelijoilleen oikea rohkaisu, oikeaan aikaan. Paavali tarvitsi rohkaisua; ja hän sai sitä. Jumalan rohkaisu tuli yöllisessä näyssä, joka ei välttämättä ollut uninäky. Hyvinkin se on voinut olla rukouksessa saatu näky, kun Paavali on ollut Herran edessä. Olisiko Herran näyssä sanoma; "sillä minulla on paljon kansaa tässä kaupungissa", viittaus niihin ihmisiin, jotka tulevat pelastumaan evankeliumintyön kautta, jota Paavalikin saa olla alueella tekemässä.

Jumalan lupaus oli; "ei kukaan ole ryhtyvä sinuun" on Novumissa käännetty kirjaimellisesti: "ei kukaan käy päälle sinun pahoinpidelläkseen sinua."

Herralta tulleen vahvan rohkaisun; "sillä minä olen sinun kanssasi" jälkeen Paavali jatkoi työtä Korintossa pidempään:

"Niin hän viipyi siellä vuoden ja kuusi kuukautta opettaen heidän keskuudessaan Jumalan sanaa" (Apt. 18:11).

Uskovat saivat rakentua ja kasvaa uskossaan. Uusia ihmisiä voitettiin Jeesukselle. Seurakunta kasvoi. Odotettavissahan oli lopulta kuitenkin se, mitä tapahtui:

"Mutta Gallionin ollessa Akaian käskynhaltijana juutalaiset yksimielisesti nousivat Paavalia vastaan ja veivät hänet tuomioistuimen eteen ja sanoivat: Tämä viettelee ihmisiä palvelemaan Jumalaa lainvastaisella tavalla" (Apt. 18:12-13).

Tällä kertaa juutalaisten aikeet "vetivät vesiperän":

"Ja kun Paavali aikoi avata suunsa, sanoi Gallion juutalaisille: Jos olisi tehty rikos tai häijy ilkityö, olisi kohtuullista että minä kärsivällisesti kuuntelisin teitä, juutalaiset. Mutta jos teillä on riitakysymyksiä opista ja nimistä ja teidän laistanne, olkoot ne teidän huolenanne; niiden tuomari minä en tahdo olla" (Apt. 18:14-15).

Käskynhaltija "ei alkanut millekään" juutalaisten hankkeen kanssa:

"Ja hän ajoi heidät pois tuomioistuimen edestä" (Apt. 18:16).

Näemme, että Gallion suhtautui asiaan hyvin välinpitämättömästi:

"Ja he kaikki ottivat kiinni Soosteneen, synagoogan esimiehen, ja löivät häntä tuomioistuimen edessä, eikä Gallion välittänyt siitä mitään" (Apt. 18:17).

Jos kyseessä on sama Soostenes, joka mainitaan 1. Kor. 1:1, niin hänestäkin on tullut kristitty.

Paavali ei heti kuvatun välikohtauksen jälkeen lähtenyt Korintosta...

Jatkan - jHs.

____________________________________

Mukava ja rento meininki - ja sellaisen tavoittelu - voi koitua ongelmaksi Jumalan seurakunnan elämässä.

(Jouko Kuusjärvi).

______________________________________

Sydämelliset onnittelumme - vielä tässäkin - miniällemme, Mari Kuusjärvelle, syntymäpäivän johdosta!

Keskiviikko. 3.1 astetta miinuksella ylösnousussa. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta.

M-L meni naapuriin - Veikontuvalle - Joulunlapsi-laatikoiden pakkaustalkoisiin. Minä lähdin urheilukentälle 5.4 km kävely/rukouslenkille. Mukavan pirteä lenkkeilysää.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneen alakertaan Avoimen taivaan alla-iltaan. 7 henkeä.

Iltapalaa.

Uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Kuolettakaa siis  maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha, ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte. Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne..." (Kol. 3:5-8).



20231024

24.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 85.

Paavali lähti Ateenasta uusiin maisemiin:

"Sen jälkeen Paavali lähti Ateenasta ja meni Korinttoon" (Apt. 18:1).

Se, että näin tapahtui, oli Jumalan johdatusta - ja siihen kuului rukous; sillä Jumala johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoilen. Paavalilla oli Korinttossa myös merkittävä kohtaaminen:

"Siellä hän tapasi erään Akylas nimisen juutalaisen, joka oli Pontosta syntyisin ja äsken tullut Italiasta, ja hänen vaimonsa Priskillan. Klaudius oli näet käskenyt kaikkien juutalaisten poistua Roomasta. Ja Paavali meni heidän luoksensa" (Apt. 18:2).

Avioparista, Akylas ja Priskilla, tuli Paavalille hyviä työtovereita, jotka saivat olla suureksi siunaukseksi eri paikoissa. 

"Ja kun hänellä oli sama ammatti kuin heillä, jäi hän heidän luoksensa,ja he tekivät työtä yhdessä; sillä he olivat ammatiltaan teltantekijöitä" (Apt. 18:3)

Paavali jäi Akylaan ja Priskillan luokse, koska he saattoivat tehdä työtä yhdessä teltantekijöinä. Siinä oli yhdessä ollen myös hyvä keskustella asioista, evankeliumintyötä ja jumalan Sanaakin ajatellen. Uskon heidän rukoilleen paljon yhdessä.

Paavali teki myös hengellistä työtä koko ajan; se oli hänen kutsumuksensa:

"Ja hän keskusteli synagoogassa jokaisena sapattina ja sai sekä juutalaisia, että kreikkalaisia uskomaan" (Apt. 18:4).

Työmenestyi koko ajan; ihmisiä tuli uskoon. Näemme asialleen vihkiytyneen ihmisen olevan uskollinen tehtävässään:

"Ja kun Silas ja Timoteus tulivat Makedoniasta, oli Paavali kokonaan antautunut sanan julistamiseen ja todisti juutalaisille, että Jeesus on Kristus" (Apt. 18:5).

Nyt kuulemme Silaan ja Timoteuksen tulleen Makedoniasta Paavalin luokse .Emme tiedä tarkalleen sitä, kuinka kauan he olivat erossa toisistaan. Emme myöskään sitä, kuinka kauan Paavali työskenteli teltanteossa Akylaan ja Priskillan kanssa. Meille kerrotaan kuitenkin, että nyt Paavali oli kokonaan sananjulistustehtävässä.

"Mutta kun he vastustivat ja herjasivat, pudisti hän vaatteitansa ja sanoi heille: Tulkoon teidän verenne oman päänne päälle! Viaton olen minä; tästedes minä menen pakanain tykö" (Apt. 18:6).

Kun juutalaiset eivät halunneet ottaa vastasan evankeliumia, siirsi Paavali selkeästi vastuun asiasta heille itselleen.

"Ja hän lähti sieltä ja meni erään Titius Justus nimisen jumalaapelkääväisen miehen tykö, jonka talo oli aivan synagoogan vieressä" (Apt. 18:7).

Paavali otti konkreettisen askeleen pakanain puoleen. Uskon tämän olleen rukousvastauksena Jumalalta saatu asia toimia näin.

"Mutta synagoogan esimies Krispus ja koko hänen perhekuntansa uskoivat Herraan; ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat, ja heidät kastettiin" (Apt. 18:8).

Synagoogan esimies perhekuntineen oli tullut Jeesukseen uskoviksi. Myös monet muut korinttolaiset uskoivat Herraan.

Haluan vielä' toistaa seuraavan asian:

Nämä ihmiset, jotka olivat kuulemassa uskoivat Herraan ja heidät kastettiin:

1. He kuulivat evankeliumia.

2. Monet heistä, jotka kuulivat, uskoivat Herraan.

3. Nämä ihmiset, jotka uskoivat Herraan, kastettiin.

Jos olet kasteasian edessä, niin rohkaiskoon tämä sinua ottamaan vesikasteen.

Evankeliumi valtasi yhä uusia sydämiä...

Jatkan - jHs.

_____________________________________

Rukoile ensin, toimi sitten

(Jouko Kuusjärvi)

______________________________________

Tiistai. 1.0 astetta miinuksella ylösnousussa. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Galatalaiskirjettä.

Laitoin takkaan tulen.

Kahvia.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Poljeskelin kuntopyörää 60 min. Samalla lueskelin kirjaa.

M-L teki pizzaa. Sitä iltapalaksi.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "profetoimista älkää halveksuko" (1. Tess. 5:20).

      "Ja profeettain henget ovat profeetoille alamaiset" (1. Kor. 14:32).

Se on kohta - tämän viikon perjantaina:




20231023

23.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 84. 

Paavali oli pitämässä puhetta Areiopagilla, Ateenassa:

"Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa luulla, että jumaluus on samankaltainen kuin kulta tai hopea tai kivi, sellainen kuin inhimillisen taiteen ja ajatuksen kuvailema" (Apt. 17:29).

Paavali puhuu nimenomaan niin, kuin Areiopagilla istuvien filosofien tulee kuulla. Jumala ei voi olla luodun - eli ihmisen - tekemä.

"Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus" (Apt. 17:30).

Jumala on kärsinyt niitä tietämättömyyden aikoja, joita ihmiset ovat eläneet; monenlaisten uskomusten mukaisesti ja itse tekemiään epäjumalia palvellen. Evankeliumin kautta Jumala tekee ihmisille tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Parannus  merkitsee, että ihminen tulee mielenmuutokseen, ts. kääntyy Jumalan puoleen ja uskoo evankeliumin omalle kohdalleen; se on yhtä kuin, että hän avaa sydämensä Jeesukselle ja ottaa Hänet vastaan elämäänsä. Edellisessä kirjoituksessa oli puhetta siitä, että tässä asiassa ihmisen on toimittava täysin Jumalan ehdoilla. Jumala, Pyhän Henkensä kautta, avaa ihmisen sydämen "ottamaan vaarin" evankeliumin sanasta.

"Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista"  (Apt. 20:31).

Tulee päivä, jonka Jumala on säätänyt, jolloin kaikki ihmiset tuomitaan sen mukaan, kuinka he ovat suhtautuneet Jeesukseen; Jumala tuomitsee ihmiset "vanhurskaudessa sen miehen" - Jeesuksen - "kautta, jonka Hän on siihen määrännyt." Jumala toimii tuomitessaan vanhurskaudessa - oikeamielisesti. Se, että Jumala herätti Jeesuksen kuolleista, osoittaa lopullisesti sen, että Jeesus on Jumalan Poika. Hänen sovitustyönsä sinetöitiin täydellisesti sillä.

Parannuksen tekeminen - Jeesukseen uskominen - on ainoa tae siitä, että ihmisellä ei ole mitään kadotustuomiota.

"Kuullessaan kuolleitten ylösnousemuksesta toiset ivasivat, toiset taas sanoivat: Me tahdomme kuulla sinulta tästä vielä toistekin" (Apt. 17:32).

Evankeliumi Jeesuksesta jakaa aina ihmiset; silloinkin, kun ei synny mitään vastakkainasettelua. Ihmiset ovat joko toisella, tai toisella puolella; toiset uskovat, toiset eivät.

"Ja niin Paavali lähti heidän keskeltänsä. Mutta muutamat liittyivät häneen ja uskoivat; niiden joukossa oli Dionysius, Areiopagin jäsen, ja eräs nainen, nimeltä Damaris, sekä muita heidän kanssansa" (Apt. 17:33-34).

Jumalan Sana teki tehtävänsä sielläkin: Jumalalle lisääntyi kansaa...

Jatkan - jHs.

____________________________________

Kiirehdi, kiirehdi, älä pysähdy, äläkä lepää. Suorita, mieti, mitä vielä voisit lisätä elämäsi ohjelmaan - ja huomaat astuneesi harhaan.

Hiljenny, odota, kuuntele, kysele Jumalan edessä. Lepää Hänessä - ja huomaat Jumalan johdattaneen sinua.

_____________________________________

Maanantai. 0.7 astetta lämmintä klo 5.30.

Aamupalaa ja kahvia.

6.15:ksi ajelin Runebergin puistoon Aamurukoukseen. Kolme henkeä.

Vielä torkkuilin.

Kahvia.

Rukousta. Luin 2. Korinttolaiskirjettä.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Poljeskelin kuntopyörää 40 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Henkeä älkää sammuttako" (1. Tess. 5:19).



20231022

22.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 83.

Keskustelunhaluiset ateenalaiset filosofit veivät Paavalin Areiopagille ja halusivat tietää, mikä se uusi oppi on, jota hän julistaa:

"Niin Paavali astui keskelle Areiopagia ja sanoi: Ateenan miehet, minä näen kaikesta, että te suuresti kunnioitatte jumalia" (Apt. 17:22).

Vaikka aikaisemmin luimme, että Paavali kiivastui siitä, että Ateena oli täynnä epäjumalankuvia, näemme hänen aloittavan puheensa sillä tavalla, että se ei kuulosta kiivastumiselta, vaan kuulijat huomioon ottavalta sillä tavalla, että he alkavat kuunnella; aloitus on hyvin positiivisenoloinen.

Uskon, että se, miten Paavali jatkaa, saa kuulijat vieläkin tarkkaavaisemmiksi:

"Sillä kävellessäni ympäri ja katsellessani teidän pyhiä paikkojanne minä löysin myös alttarin, johon oli kirjoitettu: Tuntemattomalle jumalalle. Mitä te siis tuntemattanne palvelette, sen minä teille ilmoitan" (Apt. 17:23).

Luulen sinun olevan samaa mieltä kanssani; aloitus oli erinomainen siihen hetkeen. Uskon, että tässäkin hetkessä Pyhä henki johdatti miestä, joka yksin seisoi viisaitten kuulijoittensa edessä evankeliumin totuutta julistamassa.

Kun luemme eteenpäin sitä, mitä Paavali puhui, niin tuntuu, ettei siinä ole yhtään turhaa sanaa, kun ajattelemme tilannetta, jossa hän puhui:

"Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä, eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella, ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken" (Apt. 17:24-25).

Paavali ottaa heti alussa "löysät pois" ja esittää totuuden taivaan Jumalasta, joka kyllä varmasti haastaa kuulijoita.

Jatkossa Paavali menee yhä enemmän asian ytimeen, ajatellen kuulijoitaan - ja meitäkin, jotka tänään tätä luemme:

"Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä; sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän  runoilijoistanne ovat sanoneet: Sillä me olemme myös hänen sukuansa" (Apt. 17:26-28).

Puhuessaan Paavali tuo esille ihmisen luomisen; ja sen, kuinka Jumala on säätänyt ihmiskunnalle heidän asumisensa rajat ja myös kaikille tietyt elämisen ajat. Jumala on antanut ihmisille nämä asiat siksi, että he niissä rajoissa etsisivät elämänsä aikana Jumalaa. Se on jokaisen ihmiselämän korkein tavoite. Jokainen ihminen, joka niin tekee, löytää Jumalan, joka ei ole heistä kenestäkään kaukana; ja näin ollen jokaisen löydettävissä. Jokaisen ihmisen kohdalla - oli hän uskova, tai uskomaton - on totta se, että Hänessä me koko ajan olemme, liikumme ja elämme. Hän antaa siihen mahdollisuuden. Runoilija on hyvin sanonut, että me olemme Hänen sukuansa ihmisinä.

Jos tämä oli puhetta Areiopagille kokoontuneille, on se sitä ihan "samassa mitassa" myös sinulle ja minulle. Elämämme tärkein tehtävä on etsiä Jumalaa elämämme aikana - ja meidän on tehtävä se Jumalan ehdoilla. Emme tiedä elämämme pituutta. Etsintämme tulee tapahtua niissä rajoissa. Siksi on tärkeää, että etsimme Häntä silloin, kun se on mahdollista. Olet ehkä pannut merkille, että Jumalan Henki ei puhuttele meitä aina. Ihmiselämässä on aikoja, jolloin Jumala erityisellä tavalla puhuttelee meitä; niitä aikoja nimitetään etsikkoajoiksi. Silloin Jumala kutsuu meitä Jeesuksen luokse.

Jeesus sanoo:

"Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä" (Joh. 6:44).

Nämä ovat kalliita hetkiä ihmisen elämässä. Silloin meidän on etsittävä Herraa. Se merkitsee sydämen avaamista Jeesukselle, jonka kautta ainoastaan Jumala on löydettävissä.

Jeesus sanoo:

"Kaikki, mitä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos" (Joh. 6:37).

Raamattu sanoo:

"Mutta kaikille, jotka ottivat hänet (Jeesuksen) vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä" (Joh. 1:12).

Meidän on toimittava Jumalan ehdoilla; ei periaatteen; etsin Jumalaa silloin kun minulle sopii-mukaan.

Jumala on löydettävissä Jeesuksen kautta. Siksi Hän lähetti Poikansa maailmaan sovittamaan syntimme Golgatan ristillä. Jeesus nousi ylös kuolleista ja astui ylös taivaaseen - Hän elää!

Jatkan - jHs.

__________________________________

Älä anna muistisi hämätä: mieleesi voi nousta asioita, jotka ovat häpeällisiä, ikäviä, iljettäviä; ovat syntiä, jota olet tehnyt, mutta Jumala on jo ne anteeksiantanut. kun olet ne tunnustanut: Jeesuksen veri on jo puhdistanut ne pois. Jumalalle niitä ei ole enää olemassa, ei sinullekaan.

(Jouko Kuusjärvi).

__________________________________

Sunnuntai. 6.1 astetta pakkasella ylösnousussa. Selkeää.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Rukousta.

11:ksi ajelimme helluntairukoushuoneelle Sunnuntaijuhlaan. Haimme Salmen mukaan. Käytin puheenvuoron kylätyöstä.

Kotona ruokaa ja kahvia.

15:ksi ajelimme M-L:n kanssa Saarijärvisaliin Joulunlapsi-konserttiin.

Kahvia.

Kirjoitin.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasin uutisia.

Siunausta!

"Pukekaa yllenne Jumalan koko siota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet" (Ef. 6:11).



20231021

21.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 82.

Paavali oli siirtynyt Ateenaan:

"Mutta Paavalin odottaessa heitä Ateenassa hänen henkensä hänessä kiivastui, kun hän näki, että kaupunki oli täynnä epäjumalankuvia" (Apt. 17:16).

Paavalin odotellessa Silasta ja Timoteusta Tessalonikasta, hänellä halu ja mahdollisuus tutustua Ateenan kaupunkiin, joka silloin oli tietyn alueen pääkaupunki, ei Kreikan.

Ateenassa oli todella runsaasti epäjumalien patsaita. Paavali ei voinut katsella niitä välinpitämättömänä. Hänen Jumalaa lähellä oleva sydämensä kiivastui kaikesta tästä. Näiden epäjumalien kautta saatana piti ihmisiä petoksessaan, otteessaan.

Jos Pyhä henki ei hallitse meitä, niin seurauksena on se, että meitä ei juurikaan kiusaa tuonkaltaiset asiat, jotka saivat Paavalin kiivastumaan - ja tekemään asialle jotain.

Odotellessaan työtovereitaan Paavali teki koko ajan evankeliumintyötä:

"Niin hän keskusteli synagoogassa juutalaisten ja jumalaapelkääväisten kanssa ja torilla joka päivä niiden kanssa, joita hän siellä tapasi" (Apt. 17:17).

Synagooga oli paikka, johon Paavali ensimmäiseksi hakeutui. Sen lisäksi hän keskusteli myös torilla - joka päivä - niiden kanssa, joita hän siellä tapasi. Näin hänet pian "noteerattiin" kaupungissa.

Tässä "Paavalin mallissa" on meillekin paljon varteenotettavaa. Ensinnäkin se, että kun meillä on näky viedä evankeliumia ihmisille, niin voimme jopa päivittäin keskustella elämän tärkeimmästä asiasta ihmisten kanssa - vaikkapa torilla, tai missä tahansa siellä missä ihmisiä kohtaamme. Jumala kyllä meitä johdattaa, kun rukoilemme johdatusta siihen, että saamme kohdata ihmisiä siinä mielessä. Rukouselämä on elintärkeä asia myös todistajantehtäväämme ajatellen.

Tässä haluan painottaa meille kaikille Jeesuksen omille tätä asiaa: Hänen todistajanaan oleminen on annettu jokaiselle, joka uskoo Jeesukseen. Emme voi minkäänlaisen syyn vuoksi selittää asian olevan toisin. Olemmehan me niin monissa muissakin asioissa "oikein reippaita" puhumaan ja toimimaan, miksi emme tässä elämämme tärkeimmässä tehtävässä. Tähän me tarvitsemme Pyhän Hengen täyteyttä (Apt. 1:8). Muuten käy niin, että vain harrastelemme uskoa.

"Ja muutamat epikurolaiset ja stoalaiset filosofit väittelivät hänen kanssansa; ja toiset sanoivat: Mitähän tuo lavertelija oikein tahtoo sanoa? Toiset taas sanoivat: Näkyy olevan vieraiden jumalien julistaja, koska hän julisti heille evankeliumia Jeesuksesta ja ylösnousemuksesta" (Apt. 17:18).

Epikurolaiset olivat Epikuuros-nimisen filosofin seuraajia. Stoalaiset olivat filosofiseen koulukuntaan kuuluvia, jonka oli perustanut Ateenan Zenon.

Paavalilla oli kyky keskustella ja väitellä tällaistenkin kanssa. Meidän ei tarvitse Jeesuksen todistajina ollessamme voittaa väittelyitä - eikä edes väitellä. Saamme vain todistaa siitä, mitä Jeesus on meille tehnyt ja tuoda esille, mitä Jeesus on kaikkien ihmisten puolesta tehnyt. Jumala vastaa Sanastaan ja todistuksestamme. Pyhä Henki voi antaa meille "avainsanoja" kussakin tilanteessa. Tärkein tekijä kohdatessamme ihmisiä ja todistaessamme heille, on Pyhä Henki, joka voi puhua ja vaikuttaa vastaansanomattomasti ihmisen sydämeen, jolle todistamme, vaikka suu sanoisi mitä.

Paavali ei missaan "astunut syrjään" ytimestä: "hän julisti heille evankeliumia Jeesuksesta ja ylösnousemuksesta."

"Ja he ottivat hänet ja veivät Areiopagille ja sanoivat: Voimmeko saada tietää, mikä se uusi oppi on, jota sinä ilmoitat? Sillä outoja asioita sinä tuot meidän korvaimme kuulla. Me siis tahdomme tietää, mitä ne oikein ovat. Sillä ateenalaisilla ja siellä oleskelevilla muukalaisilla ei kenelläkään ollut aikaa muuhun kuin uutta puhumaan ja uutta kuulemaan" (Apt. 17:19-21).

Paavali vietiinAreiopagille. Areiopagi oli tietynlainen tuomioistuin, jossa ulkosalla pidettiin istuntoja. Voit itse tutkia halutessasi asiaa enemmän. Paavalia ei viety tuomittavaksi, vaan hänen kanssaan haluttiin keskustella "juurtajaksain."

Varmasti Paavali oli mielissään tästä avautuneesta mahdollisuudesta. Niinpä hän käyttää auenneen tilaisuuden evankeliumin menestystä ajatellen...

Jatkan - jHs.

______________________________________

Ihminen on luotu Jumalan yhteyteen ja Häntä varten. Ohjeemme löytyvät Raamatusta.

(Jouko Kuusjärvi).

______________________________________

Lauantai. 8 astetta pakkasta ylösnousussa. Selkeää.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin 2. Korinttolaiskirjettä.

Kahvia.

laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Terhi-Marja, Denis ja Emilia käväisivät. Kahvisteltiin ja "teesteltiin."

Poljeskelin kuntopyörää 55 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kävin saunassa.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurattiin uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Joka sanoo valkeudessa olevansa, mutta vihaa veljeänsä, se on yhä vielä pimeydessä" (1. Joh. 2:9).




20231020

20.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 81.

Juutalaisten jouduttua kiihkoon ja etsittyä "koko maailman villitsijöitä"; Paavalia ja Silasta - mutta eivät löytäneet - lähetettiin heidät "toisiin maisemiin":

"Mutta veljet lähettivät heti yötä myöten Paavalin ja Silaan Bereaan. Ja kun he olivat saapuneet sinne, menivät he juutalaisten synagoogaan" (Apt. 17:10).

Paavali ja Silas jatkoivat niinkuin aikaisemminkin ; "juutalaisille ensin"-periaatetta noudattaen he menivät synagoogaab. Ei mitään pelkoa seurauksista. Jumala johdatti heitä, sillä he kulkivat ja tekivät työtä rukoillen, Pyhän Hengen voimassa. Mekään emme selviä elämässämme, emmekä Jumalan valtakunnan työssämme muilla keinoilla. Jos sorrumme käyttämään muita - ihmistekoisia - keinoja, emme koe vastustustakaan, mutta emme myöskään menestystä evankeliumin työssä.

Bereassa otettiin Sana vastaan halukkaasti:

"Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin" (Apt. 17:11).

Suomessa ja muuallakin voi olla havaittavissa erilaista vastaanottamista eri paikkakunnilla evankeliumin suhteen. Suurelta osalta siihen voi vaikuttaa esirukous alueen ihmisten puolesta. Jumala antaa armossaan hengellisiä herätyksiä eri puolille, koska Hän haluaa pelastaa ihmisiä, mutta herätysten tutkijat löytävät yleensä yhden tekijän herätysten taustalla - ja se on rukous. Tällainen tieto meidän tulisi ottaa kiitoksella vastaan sillä tavalla, että rukoilisimme kestävästi ja voimakkaasti paikkakuntiemme, maidemme ja toisten maiden puolesta.

Berean juutalaiset myös halusivat tutkia kirjoituksista, oliko asia niin kuin oli puhuttu. Uskon, että Paavali ja Silas - ja muutkin matkalla olleet - olivat mukana, kun kirjoituksia tutkittiin. Tässä on hyvä ohje meille kaikille; tutkia kirjoituksia, lukea Raamattua - myös siitä näkökulmasta kuin Berean juutalaiset; eli tutkia Jumalan Sanasta sitä, mistä on puhuttu, esim. hengellisissä tilaisuuksissa. Näin Jumalan Sana tulee meille tutuksi ja voimme sisäistää sitä. Vasta uskoon tulleille on tärkeää tällainen Raamattuun tutustuminen; se voi olla erittäin hedelmällistä yhdessä toisten kanssa, kun mukana on jo pidempään uskossa olleita. 

Jos lapset ja nuoret voisivat päästä Jumalan Sanan lukemiseen päivittäin, he voisivat saada sydämeensä sellaista Jumalalta tullutta ohjausta, että sitä ei voi liikaa korostaa. Sama koskee myös meitä iäkkäämpiä; lukea Jumalan Sanaa rukoillen.

"Ja monet heistä uskoivat, niin myös useat ylhäiset kreikkalaiset naiset ja miehet" (Apt. 17:12).

Evankeliumi saavutti sydämiä Bereassa. Aina siellä, missä evankeliumia julistetaan Jumalan Sanan ohjeiden mukaan, Pyhässä Hengessä, rukoillen, siellä tapahtuu uskoon tulemisia.

Sama kaava toistuu Bereassa, kuin monesti muuallakin; kiihkoa täynnä olevat juutalaiset tulivat edelliseltä paikkakunnalta perässä kiihottamaan kansaa:

"Ja kun Tessalonikan juutalaiset saivat tietää, että Paavali Bereassakin julisti Jumalan Sanaa, tulivat he sinnekin yllyttämään ja kiihoittamaan kansaa" (Apt. 17:13).

Paavali, jota pidettiin "päävillitsijänä", lähetettiin pois paikkakunnalta:

"Sitten veljet heti lähettivät Paavalin menemään meren rantaan; mutta sekä Silas että Timoteus jäivät Bereaan" (Apt. 17:14).

Silas ja Timoteus jäivät Bereaan. Ihmisiä oli tullut uskoon, joten he tarvitsivat opetusta ja tukea uuteen elämäänsä. Varmasti myös uusia ihmisiä tuli uskoon.

"Ja Paavalin saattajat veivät hänet Ateenaan saakka, ja saatuaan vietäväksi Silaalle ja Timoteukselle käskyn  mitä pikimmin tulla hänen luokseen, he lähtivät sieltä pois" (Apt. 17:15).

Emme tiedä, kuinka kauan saattajat olivat Paavalin luona Ateenassa, ennenkuin palasivat Bereaan. Emme myöskään sitä, kuinka kauan Silas ja Timoteus olivat Bereassa, ennenkuin menivät Paavalin luokse Ateenaan. Paavali oli jonkin aikaa yksin Ateenassa. Se ei ollut hukkaanheitettyä aikaa...

Jatkan - jHs.

__________________________________________

Roomaan voi viedä monta tietä, mutta taivaaseen vaan yksi: Jeesus tie.

(Jouko Kuusjärvi)

___________________________________________

Taas meni vähän ohitse, mitä olin eilen ajatellut muistaa: Sydämelliset onnittelumme - vielä tässäkin - Pialle, miniällemme, syntymäpäivän johdosta!

1.4 astetta lämmintä myöhäisessä ylösnousussa. Sininen taivas. Aurinko paistoi.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin 2. Korinttolaiskirjettä.

Kahvia.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin urheilukentällä 5 km kävely/rukouslenkillä. Ja saahan siellä happea samalla.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Jotain valmisteluja tulevia tilaisuuksiakin ajatellen.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Sillä ruumiillisesta harjoituksesta  on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen, että tulevaisen" (1. Tim. 4:8).

20231019

19.10.2023.

Torstai. 0.6 astetta lämmintä ylösnousussa. Lumi maassa. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Laitoin tulen takkaasn.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Rukousta. 

Valmistautumista SAARIJÄRVI RUKOILEE-iltaan.

Kävin Terhi-Marjan ja Deniksen pihassa; Daniel vaihtoi talvirenkaat autoomme. Kiiiiitos!

Kirjoitin

M-L paistoi ruuan takassa. Myös pannukakun.

Poljeskelin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Tein kutsun Kannonjärven UUDEN ELÄMÄN ILTAAN

Siunausta!

Ps. "Niin kehoitan  siis minä, joka olen vankina Herrassa, teitä vaeltamaan, niinkuin saamanne kutsumuksen arvo vaatii" (Ef. 4:1).



20231018

18.10.2023.

Keskiviikko. 0.8 astetta lämmintä ylösnousussa. Aurinkokin näkyi. Pilvistä. Mustia pilviä.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin 2. Korinttolaiskirjettä.

Laitoin tulen takkaan.

Valmisteluja SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteiseen rukousiltaan.

15 maissa lähdimme M-L:n kanssa Jyväskylään. Ensin kävimme syömässä RAX:ssa. 18:ksi menimme elokuviin - joissa emme yleensä käy. Elokuva, jonka halusimme käydä katsomassa oli Jesus Revolution. Oli hyvä! 60- 70-lukujen hippiherätyksestä kertova elokuva.

Elokuvan loputtua ajelimme kotiin.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasin Israel-uutiset - muut uutiset kuuntelimme kotimatkalla JKL:stä.

Siunausta!

Ps. "Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monien todistajien elämässä" (1. Tim. 6:12).

20231017

17.10.2023.

Tänään on meillä, M-L:n kanssa, merkkipäivä; on kihlajaispäivämme - 55 vuotta sitten "sormustimme" toisemme. Rakkaat kiitokset vaimolleni! En uskalla onnitella häntä hyvästä valinnasta, mutta minulla ei ole mitään valittamista. En voisi kuvitella olevani naimisissa paremman vaimon kanssa! Rakkaat kiitokset hetkestä, jolloin kihlasormukset - nuorina ollessamme - työnsimme toistemme sormiin! Nyt saamme elää vanhuuden nuoruuttamme - ja ensi kesänä tulee yhteistä avioliittoa eletyksi 55 vuotta.

Tiistai. Myöhäisessä ylösnousussa lämmintä 4.1 astetta. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Kirjoitin puffeja ja ilmoituksen lehtiin SAASRIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisestä rukousillasta, joka on pe. 27.10.2023. klo 19 Saarijärven työväentalolla. Ajattele tulevasi sinne!

Laitoin tulen takkaan.

Rukousta. Luin 2. Korinttolaiskirjettä.

Ruokaa ja kahvia.

Ajelin kylälle. Ensin menin kukkakauppaan ostamaan 55 vuotiskukkakimpun M-L:lle. Kun neitonen, joka minua palveli teki kimppua, sanoin hänelle, että siitä on 55 vuotta kun menimme kihloihin. Hän sanoi luullensa, että kimppu menee jollekin kihlaparille, joka on menossa kihloihin. Sitten hän kysyi: Mikä on pitkän liiton salaisuus? Vastasin: Se on se hetki, kun 1978, helmikuisena lauantai-iltana tulin uskoon. Elämä muuttui. Sitten kerroin siitä - ja M-L:lle seuraavana iltana tapahtuneesta samasta asiasta. Muutakin sain asiasta sanoa. Loppuosassa oli jo muitakin kuulijoita. Meidän Jeesuksen omien kannattaa rukoilla päivittäin johdatusta siihen, että voisimme olla siunaukseksi jollekin ihmiselle Hänen johdatuksessaan; todistaa ja puhua elämän tärkeimmästä asiasta. Tuokin kohtaamani tilanne tuli eteen nopeasti; jos en olisi ollut valmis, se olisi mennyt ohitse. Mitä sinä olisit vastannut kukkakaupan myyjän kysymykseen uskovana ihmisenä?

Kukkakauppareissulla kävin hiukan haukkaamassa happeakin urheilukentällä - tein siellä 5 km kävely/rukouslenkin.

Kahvia.

Kirjoitin.

Lueskelin hetken kirjaa. M-L neuloi.

M-L laittoi takkaan paistumaan riisipuuroa.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasin Alfatv:sta keskusteluohjelmaa, joka koski Israelin ja Hamasin sotaa.

Riisipuurokin oli kypsynyt. Oli hyvää.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Sitten vielä veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Herran sana nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin niinkuin teidän keskuudessanne" (2. Tess. 3:1).




20231016

16.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 80.

Paavali ja Silas ovat Tessalonikassa. Ihmisiä oli tullut Jeesukseen uskoviksi, mutta juutalaiset joutuivat kiihkon valtaan ja hakivat Paavalia ja Silasta kansan eteen:

"Mutta kun he eivät heitä löytäneet, raastoivat he Jaasonin ja muutamia veljiä kaupungin hallitusmiesten eteen ja huusivat: Nuo koko maailman villitsijät ovat tännekin tulleet, ja heidät Jaason on ottanut vastaan; ja nämä kaikki tekevät vastoin keisarin asetuksia, sanoen erään toisen, Jeesuksen, olevan kuninkaan" (Apt. 17:6-7).

Jaason oli kristitty, jonka talossa Paavali ja Silas olivat vieraina. Kansan kiihko kohdistui Jaasoniin ja pariin muuhun veljeen, kun Paavalia ja Silasta ei löydetty.

Olisihan se kaunis arvonimi uskovalle, jos häntä tänäänkin kutsuttaisiin: "Nuo koko maailman villitsijät ovat tännekin tulleet", kun menemme/menisimme evankeliumin kanssa eri paikkoihin! Taidamme olla useinkin niin "kesyjä", ettei sellaista juurikaan pääse tapahtumaan.

Näytti olleen levottomuutta herättävä tuo syytös: "...nämä kaikki tekevät vastoin keisarin asetuksia, sanoen erään toisen, Jeesuksen, olevan kuninkaan."

Pelättiin varmaan seurauksia, jos keisarin korviin kantautuvat tällaiset tiedot; ajateltiin, että kaikki joutuvat kärsimään.

"Kun kansa ja hallitusmiehet tämän kuulivat, tulivat he levottomiksi. Ja nämä ottivat takauksen Jaasonilta ja muilta ja pääsivät heidät" (Apt. 17:8-9).

Jaason ja muut veljet vapautettiin. Takauksen ottaminen Jaasonilta koski todennäköisesti sitä, että Paavali ja Silas lähtisivät kaupungista. Tessalonikalaiskirjeitä lukiessamme, siellä puhutaan myös evankeliumin tulosta Tessalonikaan.

Evankeliumia levittäessään, niin tekevät, kokivat eri asteista vainoa ja vastustusta; joskus erittäin kovaa. Ajatellessamme itseämme, meidänkään ei tule vastustuksen pelossa olla julistamatta evankeliumia; eikä koettaa muuttaa sitä sellaiseksi uskonnolliseksi puheeksi, joka kosiskelee ihmisiä, että välttäisimme vastustuksen.

Evankeliumi voi muuttaa ihmisen elämän vain sellaisena, kuin Jumala on sen meille antanut.

Jatkan - jHs.

__________________________________

Jätä pois evankeliumista Jeesuksen veri - ja sinulla ei ole evankeliumia.

(Jouko Kuusjärvi).

___________________________________

Maanantai. 2.2 astetta lämmintä klo 5.35.

Aamupalaa ja kahvia.

6.15:ksi ajelin Runebergin puiston lavalle Aamurukoukseen. 2 henkeä.

Kahvia.

10:ksi ajelimme M-L:n kanssa kylälle. Hän kauppa-asioille, minä puhumaan Majakalle. Ennen puhumista kuuntelutin musiikkia, jota ukrainalaisetkin ymmärsivät.

Kahvia.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Valmisteluja tulevia tilaisuuksia varten.

Poljin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Seurasimme Patmoksen ohjelmaa.

Iltapalaa; mm. hyvää pizzaa, jota M-L teki tänään; leipoi myös sämpylöitä.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti" (Hebr. 13:8). 

20231015

15.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 79.

Tessalonikaan, sinne olivat lähetysmatkalaiset Filippistä menossa:

"Ja he matkustivat Amfipolin ja Apollonian kautta ja tulivat Tessalonikaan, jossa oli juutalaisten synagooga. Ja tapansa mukaan Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa, lähtien kirjoituksista, selitti ne  ja osoitti, että Kristuksen piti kärsimän ja nouseman kuolleista, ja sanoi: Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus" (Apt. 17:1-3).

Paavali julisti synagoogassa evankeliumia, lähtien Vanhan testamentin kirjoituksista, joissa on rikkaasti kerrottu profetioiden ja esikuvien kautta Kristuksesta. Kolmena sapattina hän sai keskustella juutalaisten kanssa synagoogassa. Hänen tehtävänsä oli julistaa Kristusta. Se oli hänen päätehtävänsä, jonka hän teki erittäin rohkeasti.

Tänäkään päivänä ei tehtävämme Jeesukseen uskovina ole muuttunut; meidänkin on julistettava Kristusta, lähtien kirjoituksista, eli Jumalan Sanasta, Meidänkin tulisi olla rohkeita - entistä rohkeampia - Jeesuksen todistajia. Tiedämme, että ilman Pyhän Hengn täyteyttä meillä ei ole rohkeutta; emmekä ole ilman sitä innokkaita tämän kaltaisessa Herran työssä. Ilman Pyhää Henkeä meillä ei ole edes näkyä viedä evankeliumia ; sanomaa Jeesuksesta, ihmisille. Aika kohdallamme voi kulua siinä mielessä hukkaan.

Paavalin työ kantoi hedelmää:

"Ja muutamat heistä tulivat uskoon ja liittyivät Paavaliin ja Silaaseen, niin myös suuri joukko jumalaapelkääväisiä kreikkalaisia sekä useat ylhäiset naiset" (Apt. 17:4).

Jumalan Sana on elävä siemen, joka voi löytää ihmisen sydämestä hyvän maaperän ja alkaa kasvamaan sitä kasvua, mihuin se on tarkoitettukin. Jeesuksen omina olemme saaneet käyttöömme tällaisen ihmeellisen ja voimakkaan asian, kuin Jumalan Sanan, joka sisältää evankeliumin sanoman, jonka kautta ihminen pääsee Jumalan yhteyteen ja kerran iankaikkiseen elämään Jumalan taivaassa. Todellista rukouselämää Jumalan yhteydessä eläen ja Pyhän Hengen täyteyttä kokien, saamme olla mukana Jumalan työtoveruudessa, voittamassa ihmisiä saatanan vallasta Jumalan valtakuntaan. Jumala johdattaa omiaan, jos missä, niin tässä työssä. Hän kutsuu meitä työhön elopellolleen. Jokaiselle löytyy tilaa ja oikea paikka. Meidän olisi otettava enemmän tosissamme tämä asia, sillä kyseessä ovat niin isot asiat. Pelastus on kyllä Jumalan toimesta valmistettu jokaista ihmistä varten; Jeesus sovitti koko maailman syntivelan, mutta sanoman välittäjiä ei ole. Meidän on ryhdistäydyttävä; lakattava elämästä itsellemme ja otettava vastuuta ihmisistä, jotka ovat matkalla kohti iankaikkista kadotusta!

Kaikki eivät halunneet tulla uskoon:

"Mutta juutalaiset joutuivat kiihkoon ja ottivat avukseen muutamia pahanilkisiä miehiä joutoväestä, haalivat kansaa kokoon ja nostivat kaupungissa metelin. He asettuivat Jaasonin talon edustalle ja halivat Paavalia ja Silasta viedäkseen heidät kansan eteen" (Apt. 17:5).

Niin se "piirileikki" oli taas valmis alkamaan. Evankeliumi jakaa ihmiset kahteen leiriin. Tämä meidänkin on aina muistettava, niin että emme koskaan, emmekä missään, ala vesittämään evankeliumia ihmisille mieluisaksi...

Jatkan - jHs.

___________________________________

Ihmiselämässä on monia tärkeitä asioita; ylivoimaisesti tärkein niistä on: Onko minulla usko Jeesukseen?

(Jouko Kuusjärvi).

____________________________________

Sunnuntai. Oli satanut.Tihkutteli. N. 3 astetta lämmintä.

Aamupalaa ja kahvia.

Valmistautumista hautajaisiin. Luin 2. Korinttolaiskirjettä.

9.30 jälkeen lähdin hautajaisreissulle. Ensin kävin hakemassa Veikolta kukkalaitteen, jonka hän oli hommannut seurakuntamme puolesta. Sitten ajelin Pylkönmäelle,helluntaiseurakunnan hautausmaalle - sellainenkin kun sieltä löytyy. Hyvissäajoin olin siellä.

N. 2 astetta oli lämmintä. Olin huomaavinani ilmassa jonkin lumihiutaleenkin. Olimme seurakuntamme vanhimman ihmisen haudalla - 97 vuotta. Kun hänet oli laskettu hautaan, puhuin ja toimitin hänen "maallisen majansa" siunauksen. Oli aika viileän tuntuista. Laulun aloitus ja johtaminen - alussa ja lopussa - oli myös kontollani. Laskin myös seurakuntamme puolesta kukkalaitteen, jonka Veikko oli hommannut. Hän oli itse estynyt tulemasta paikalle.

Muistotilaisuuteen ajelimme Saarijärven keskustaan, Ruustinnaan. Siellä luin seurakuntamme diakonin, Henrin, tervehdyksen tilaisuuteen. Hän oli itse estynyt tulemaan.

15-16 välillä tulin hautajaisista kotiin.

Kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Seurasin oman seurakunnan kokouksesta tänään tehdyn tallenteen.

Poljeskelin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kävin saunassa hikoilemassa lisää.

Iltapalaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto" (Fil. 1:21).

20231014

14.10.2023.

Lauantai. 3.2 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Rukousta.

Valmistautumista hautajaisiin.

Kävin kylällä ja palauttamassa avaimen T-M:lle.

Ruokaa ja kahvia. Laitoin tulen takkaan.

Sininen taivas ja aurinko paistoi.

Poljeskelin kuntopyörää 50 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kävin saunassa.

18:ksi menin Herran kohtaamisen iltaan helluntairukoushuoneelle, joka oli sekä nuortenilta, että yleinen. Puheen jälkeen lähdin kotiin. T-M oli vastaamassa tarjoilusta.

Seurattiin M-L:n kanssa lähetystä Seinäjoen helluntaiseurakunnasta, TV7:n kautta.

Katsoimme uutisia - minä myös Israelista, jossa sota jatkuu.

Siunausta!

Ps. "Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa" (Fil. 4:13).


20231013

13.10.2023.

Perjantai. 4.7 astetta ylösnousussa. Sininen taivas. Aurinko paistoi.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Rukousta.

Ruokaa ja kahvia.

16.40:ksi ajelin kylälle. Lähdimme Lehtomäen Matin ja Peiposen Samulin kanssa - tarvikkeet mukanamme - kohti Kannonkoskea.

Klo 17 oli sovittu ovien avaaminen Kannonkosken koululle. Laittelimme siellä ruokasalissa - hyvin viihtyisässä - kokouksessa tarvittavat jutut paikoilleen. Rukoilimme yhdessä ennen tilaisuuden alkua.

Klo 18alkoi koululla Uuden elämän ilta, jonka johtelin. Timo Kuusjärvi oli valinnut yhteislaulut kokoukseen - Lauluja Jeesuksesta-vihkosesta. Hyviä lauluja. Yhdenkin oman laulunsa Timo lauloi. Evankelistamies, evankelistan hommissa. Äänentoistosta vastasi Veikko Lahtela. Hyvin pelitti. Kaarlo Hakasalo käytti alkupuheenvuoron. Oli asiaa. "Minun tarinani"-todistuspuheenvuorot käyttivät Minna Kauppinen ja Matti Lehtomäki. Oli ilo kuunnella. Puhuin lopuksi. Avointa oli puhua. Lopuksi Salmuli Peiposen ja matti Lehtomäen tarjoamat kahvit. Hyvälle maistuivat. Meitä oli yhteensä 16 henkeä paikalla. Oli hyvä tilaisuus.

Kiitos jokaiselle tilaisuuden vastuissa olleille!

Jatkamme tilaisuuksien pitämistä. Seuraava Uuden elämän ilta on Kannonjärvellä, kylätalo Toimelassa, pe. 10.11. klo 18. Tulehan sinne! 

Pidämme tilaisuudet eri seurakuntiin kuuluvien kristittyjen yhdessä vapaamuotoisesti järjestäminä. Ilmoittaudu "tiimiin." Yhdessä on ilo viedä evankeliumia eteenpäin:

Joukon puh. nro on: 040-0206858.

Tilaisuuden jälkeen ajelimme pois.

Kotona iltapalaa ja kahvia.

Seurasin uutisia - myös Israelista. Sotatila Israelissa jatkuu.

Siunausta!

Ps. "Olkaa kestäväiset rukouksessa ja siinä kiittäen valvokaa" (Kol.4:2).