20231016

16.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 80.

Paavali ja Silas ovat Tessalonikassa. Ihmisiä oli tullut Jeesukseen uskoviksi, mutta juutalaiset joutuivat kiihkon valtaan ja hakivat Paavalia ja Silasta kansan eteen:

"Mutta kun he eivät heitä löytäneet, raastoivat he Jaasonin ja muutamia veljiä kaupungin hallitusmiesten eteen ja huusivat: Nuo koko maailman villitsijät ovat tännekin tulleet, ja heidät Jaason on ottanut vastaan; ja nämä kaikki tekevät vastoin keisarin asetuksia, sanoen erään toisen, Jeesuksen, olevan kuninkaan" (Apt. 17:6-7).

Jaason oli kristitty, jonka talossa Paavali ja Silas olivat vieraina. Kansan kiihko kohdistui Jaasoniin ja pariin muuhun veljeen, kun Paavalia ja Silasta ei löydetty.

Olisihan se kaunis arvonimi uskovalle, jos häntä tänäänkin kutsuttaisiin: "Nuo koko maailman villitsijät ovat tännekin tulleet", kun menemme/menisimme evankeliumin kanssa eri paikkoihin! Taidamme olla useinkin niin "kesyjä", ettei sellaista juurikaan pääse tapahtumaan.

Näytti olleen levottomuutta herättävä tuo syytös: "...nämä kaikki tekevät vastoin keisarin asetuksia, sanoen erään toisen, Jeesuksen, olevan kuninkaan."

Pelättiin varmaan seurauksia, jos keisarin korviin kantautuvat tällaiset tiedot; ajateltiin, että kaikki joutuvat kärsimään.

"Kun kansa ja hallitusmiehet tämän kuulivat, tulivat he levottomiksi. Ja nämä ottivat takauksen Jaasonilta ja muilta ja pääsivät heidät" (Apt. 17:8-9).

Jaason ja muut veljet vapautettiin. Takauksen ottaminen Jaasonilta koski todennäköisesti sitä, että Paavali ja Silas lähtisivät kaupungista. Tessalonikalaiskirjeitä lukiessamme, siellä puhutaan myös evankeliumin tulosta Tessalonikaan.

Evankeliumia levittäessään, niin tekevät, kokivat eri asteista vainoa ja vastustusta; joskus erittäin kovaa. Ajatellessamme itseämme, meidänkään ei tule vastustuksen pelossa olla julistamatta evankeliumia; eikä koettaa muuttaa sitä sellaiseksi uskonnolliseksi puheeksi, joka kosiskelee ihmisiä, että välttäisimme vastustuksen.

Evankeliumi voi muuttaa ihmisen elämän vain sellaisena, kuin Jumala on sen meille antanut.

Jatkan - jHs.

__________________________________

Jätä pois evankeliumista Jeesuksen veri - ja sinulla ei ole evankeliumia.

(Jouko Kuusjärvi).

___________________________________

Maanantai. 2.2 astetta lämmintä klo 5.35.

Aamupalaa ja kahvia.

6.15:ksi ajelin Runebergin puiston lavalle Aamurukoukseen. 2 henkeä.

Kahvia.

10:ksi ajelimme M-L:n kanssa kylälle. Hän kauppa-asioille, minä puhumaan Majakalle. Ennen puhumista kuuntelutin musiikkia, jota ukrainalaisetkin ymmärsivät.

Kahvia.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Valmisteluja tulevia tilaisuuksia varten.

Poljin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Seurasimme Patmoksen ohjelmaa.

Iltapalaa; mm. hyvää pizzaa, jota M-L teki tänään; leipoi myös sämpylöitä.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti" (Hebr. 13:8). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti