20231028

28.10.2023.

 RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 88.

Paavali oli lähtenyt Antiokiasta kolmannelle lähetysmatkalleen (Apt. 18:23).

Seuraavaksi Apostolien tekojen kerronnassa siirrytään Apollokseen:

"Ja Efesoon saapui eräs juutalainen, nimeltä Apollos" (Apt. 18:24).

Apolloksesta annetaan hyvä lausunto. Hänestä tuli Paavalille luotettu työtoveri. Apollos ei tuntenut vielä sitä kastetta, joka on Uuden testamentin kaste, vaan ainoastaan Johanneksen kasteen:

"Tälle oli opetettu Herran tie, ja hän puhui palavana hengessä ja opetti tarkoin Jeesuksesta, mutta tunsi ainoastaan Johanneksen kasteen" (Apt. 18:25).

Apollos oli tullut tuntemaan Herran tien ja hän pystyi opettamaan tarkasti Jeesuksesta, mutta ei kuitenkaan vielä tuntenut perusasioita uskon elämästä. Sanotaan, että hän puhui palavana hengessä. Tällä tarkoitetaan hänen omaa henkeään, ei Pyhää Henkeä.

"Hän rupesi rohkeasti puhumaan synagoogassa. Mutta kun Priskilla ja Akylas olivat häntä kuunnelleet, ottivat he hänet luokseen ja selvittivät hänelle tarkemmin pelastuksen tien" (Apt. 18:26).

Apolloksella oli rohkeutta ja häneltä ei puuttunut halua puhua Jeesuksesta. Kuunneltuaan Apollosta, Priskilla ja Akylas, jotka olivat Efesossa, tunnistivat sen, että Apollos tarvitsee opetusta. Niin he ottivat hänet luokseen ja - varmasti ajan kanssa - selvittivät hänelle Jumalan tien. Hänet tietenkin kastettiin sillä kasteella, jolla Jeesus oli käskenyt kastaa Häneen uskovia. Luonnollista on myös, että Apollos sai Pyhän Hengen kasteen. 

Arvokkaita henkilöitä tällaiset Priskillat ja Akylaat! Heitä tarvitsemme tänäänkin opettamaan ihmisiä, jotka ovat tulleet uskoon, tai joilta puuttuu tietoa Jumalan sanasta.

"Ja kun hän tahtoi mennä Akaiaan, niin veljet kehoittivat häntä siihen ja kirjoittivat opetuslapsille, että nämä ottaisivat hänet vastaan- Ja sinne saavuttuaan hän armon kautta oli suureksi hyödyksi uskoon tulleille. Sillä hän kumosi suurella voimalla juutalaisten väitteet ja näytti kirjoituksista toteen, että Jeesus on Kristus" (Apt. 18:27-28).

Hyvä veli oli Apollos! Valmis ottamaan vastaan opetusta ja olemaan palavana Herran käytössä - sitäpä saamme toivoa itsellemme ja toisillemme. Apollos oli väkevä Raamatuissa ja kykeni kumoamaan rohkeasti suurella voimalla - ja julkisesti - juutalaisten väitteet. 

Eläkäämme mekin päivittäin yhteiseloa Raamattumme kanssa! Aina sieltä jotakin sisimpäämme tarttuu, kun luemme sitä rukoillen...

Jatkan - jHs.

________________________________

Uskossa oleminen ei kohdallamme ole aina yhtä kuin uskossa eläminen - mutta siinäpä se Jumalan armo kohdallamme näkyykin; olemme silti Jumalan lapsia, kun meillä on usko Jeesukseen. Olkaamme kasvatettavina, kun Hänen armonsa haluaa kasvattaa meitä.

(Jouko Kuusjärvi)

__________________________________

Lauantai. 1.5 astetta kylmällä ylösnousussa. Harmaa taivas.

Kahvia.

Rukousta. Luin Galatalaiskirjettä.

Laitoin tulen takkaan.

Valmistautumista puhumaan huomenna klo 11 Saarijärven helluntaiseurakunnan rukoushuoneella, Sunnuntaijuhlassa.

Kävin kylällä asioilla.

Kirjoitin.

Kävimme saunanlöylyissä.

Päätin paaston - huomisen kokouksen vuoksi, kokouksesta vastuussa olevat - 19 jälkeen iltapalaan.

Kirjoitin.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Eilen saimme videon, jossa lauloi lastenkuoro Uuraisten kirkossa "pienessä valon juhlassa. Milenakin lauloi kuorossa. Kyllä hienosti lauloivat.

Siunausta!

Ps. "Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä" (Gal. 5:16).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti