20231025

25.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 86.

Ihmisiä oli tullut uskoon Korintossa. Herra rohkaisee Paavalia:

"Ja Herra sanoi yöllä näyssä Paavalille: Älä pelkää, vaan puhu, äläkä vaikene, sillä minä olen sinun kanssasi, eikä kukaan ole ryhtyvä sinuun tehdäkseen sinulle pahaa, sillä minulla on paljon kansaa tässä kaupungissa" (Apt. 18:9-10).

Jumalalla on palvelijalleen /palvelijoilleen oikea rohkaisu, oikeaan aikaan. Paavali tarvitsi rohkaisua; ja hän sai sitä. Jumalan rohkaisu tuli yöllisessä näyssä, joka ei välttämättä ollut uninäky. Hyvinkin se on voinut olla rukouksessa saatu näky, kun Paavali on ollut Herran edessä. Olisiko Herran näyssä sanoma; "sillä minulla on paljon kansaa tässä kaupungissa", viittaus niihin ihmisiin, jotka tulevat pelastumaan evankeliumintyön kautta, jota Paavalikin saa olla alueella tekemässä.

Jumalan lupaus oli; "ei kukaan ole ryhtyvä sinuun" on Novumissa käännetty kirjaimellisesti: "ei kukaan käy päälle sinun pahoinpidelläkseen sinua."

Herralta tulleen vahvan rohkaisun; "sillä minä olen sinun kanssasi" jälkeen Paavali jatkoi työtä Korintossa pidempään:

"Niin hän viipyi siellä vuoden ja kuusi kuukautta opettaen heidän keskuudessaan Jumalan sanaa" (Apt. 18:11).

Uskovat saivat rakentua ja kasvaa uskossaan. Uusia ihmisiä voitettiin Jeesukselle. Seurakunta kasvoi. Odotettavissahan oli lopulta kuitenkin se, mitä tapahtui:

"Mutta Gallionin ollessa Akaian käskynhaltijana juutalaiset yksimielisesti nousivat Paavalia vastaan ja veivät hänet tuomioistuimen eteen ja sanoivat: Tämä viettelee ihmisiä palvelemaan Jumalaa lainvastaisella tavalla" (Apt. 18:12-13).

Tällä kertaa juutalaisten aikeet "vetivät vesiperän":

"Ja kun Paavali aikoi avata suunsa, sanoi Gallion juutalaisille: Jos olisi tehty rikos tai häijy ilkityö, olisi kohtuullista että minä kärsivällisesti kuuntelisin teitä, juutalaiset. Mutta jos teillä on riitakysymyksiä opista ja nimistä ja teidän laistanne, olkoot ne teidän huolenanne; niiden tuomari minä en tahdo olla" (Apt. 18:14-15).

Käskynhaltija "ei alkanut millekään" juutalaisten hankkeen kanssa:

"Ja hän ajoi heidät pois tuomioistuimen edestä" (Apt. 18:16).

Näemme, että Gallion suhtautui asiaan hyvin välinpitämättömästi:

"Ja he kaikki ottivat kiinni Soosteneen, synagoogan esimiehen, ja löivät häntä tuomioistuimen edessä, eikä Gallion välittänyt siitä mitään" (Apt. 18:17).

Jos kyseessä on sama Soostenes, joka mainitaan 1. Kor. 1:1, niin hänestäkin on tullut kristitty.

Paavali ei heti kuvatun välikohtauksen jälkeen lähtenyt Korintosta...

Jatkan - jHs.

____________________________________

Mukava ja rento meininki - ja sellaisen tavoittelu - voi koitua ongelmaksi Jumalan seurakunnan elämässä.

(Jouko Kuusjärvi).

______________________________________

Sydämelliset onnittelumme - vielä tässäkin - miniällemme, Mari Kuusjärvelle, syntymäpäivän johdosta!

Keskiviikko. 3.1 astetta miinuksella ylösnousussa. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta.

M-L meni naapuriin - Veikontuvalle - Joulunlapsi-laatikoiden pakkaustalkoisiin. Minä lähdin urheilukentälle 5.4 km kävely/rukouslenkille. Mukavan pirteä lenkkeilysää.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneen alakertaan Avoimen taivaan alla-iltaan. 7 henkeä.

Iltapalaa.

Uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Kuolettakaa siis  maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha, ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte. Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne..." (Kol. 3:5-8).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti