20231023

23.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 84. 

Paavali oli pitämässä puhetta Areiopagilla, Ateenassa:

"Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa luulla, että jumaluus on samankaltainen kuin kulta tai hopea tai kivi, sellainen kuin inhimillisen taiteen ja ajatuksen kuvailema" (Apt. 17:29).

Paavali puhuu nimenomaan niin, kuin Areiopagilla istuvien filosofien tulee kuulla. Jumala ei voi olla luodun - eli ihmisen - tekemä.

"Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus" (Apt. 17:30).

Jumala on kärsinyt niitä tietämättömyyden aikoja, joita ihmiset ovat eläneet; monenlaisten uskomusten mukaisesti ja itse tekemiään epäjumalia palvellen. Evankeliumin kautta Jumala tekee ihmisille tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Parannus  merkitsee, että ihminen tulee mielenmuutokseen, ts. kääntyy Jumalan puoleen ja uskoo evankeliumin omalle kohdalleen; se on yhtä kuin, että hän avaa sydämensä Jeesukselle ja ottaa Hänet vastaan elämäänsä. Edellisessä kirjoituksessa oli puhetta siitä, että tässä asiassa ihmisen on toimittava täysin Jumalan ehdoilla. Jumala, Pyhän Henkensä kautta, avaa ihmisen sydämen "ottamaan vaarin" evankeliumin sanasta.

"Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista"  (Apt. 20:31).

Tulee päivä, jonka Jumala on säätänyt, jolloin kaikki ihmiset tuomitaan sen mukaan, kuinka he ovat suhtautuneet Jeesukseen; Jumala tuomitsee ihmiset "vanhurskaudessa sen miehen" - Jeesuksen - "kautta, jonka Hän on siihen määrännyt." Jumala toimii tuomitessaan vanhurskaudessa - oikeamielisesti. Se, että Jumala herätti Jeesuksen kuolleista, osoittaa lopullisesti sen, että Jeesus on Jumalan Poika. Hänen sovitustyönsä sinetöitiin täydellisesti sillä.

Parannuksen tekeminen - Jeesukseen uskominen - on ainoa tae siitä, että ihmisellä ei ole mitään kadotustuomiota.

"Kuullessaan kuolleitten ylösnousemuksesta toiset ivasivat, toiset taas sanoivat: Me tahdomme kuulla sinulta tästä vielä toistekin" (Apt. 17:32).

Evankeliumi Jeesuksesta jakaa aina ihmiset; silloinkin, kun ei synny mitään vastakkainasettelua. Ihmiset ovat joko toisella, tai toisella puolella; toiset uskovat, toiset eivät.

"Ja niin Paavali lähti heidän keskeltänsä. Mutta muutamat liittyivät häneen ja uskoivat; niiden joukossa oli Dionysius, Areiopagin jäsen, ja eräs nainen, nimeltä Damaris, sekä muita heidän kanssansa" (Apt. 17:33-34).

Jumalan Sana teki tehtävänsä sielläkin: Jumalalle lisääntyi kansaa...

Jatkan - jHs.

____________________________________

Kiirehdi, kiirehdi, älä pysähdy, äläkä lepää. Suorita, mieti, mitä vielä voisit lisätä elämäsi ohjelmaan - ja huomaat astuneesi harhaan.

Hiljenny, odota, kuuntele, kysele Jumalan edessä. Lepää Hänessä - ja huomaat Jumalan johdattaneen sinua.

_____________________________________

Maanantai. 0.7 astetta lämmintä klo 5.30.

Aamupalaa ja kahvia.

6.15:ksi ajelin Runebergin puistoon Aamurukoukseen. Kolme henkeä.

Vielä torkkuilin.

Kahvia.

Rukousta. Luin 2. Korinttolaiskirjettä.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Poljeskelin kuntopyörää 40 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Henkeä älkää sammuttako" (1. Tess. 5:19).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti