20231012

12.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 78.

Filippin vanginvartija ja koko hänen perhekuntansa olivat tulleet jeesukseen uskoviksi ja riemuitsivat siitä.

Ennenkuin jatkan, niin haluan mainita perhekuntien kasteista, joita Uudesta testamentista löytyy puolisenkymmentä, tai alle. On ihmisiä, jotka lukevat "luulojen kirjaa" ja sanovat, että varmasti niissä perhekunnissa oli mukana myös sylilapsia, joita kastettiin. Tähän voimme sanoa, että se olisi ollut "sattuma." Eli, yhtä hyvin voidaan sanoa, että niissä ei ollut sylilapsia. Sitten se varsinainen asia: Raamattu ei opeta kastamaan sylilapsia, vaan niitä, joilla on ollut/on kykyuskoa Jeesukseen; ottaa Hänet vastaan elämäänsä ja oman päätöksensä mukaan ottaa vesikaste. Tämä on täysin yksiselitteinen asia.

Paavalin ja Silaan asiassa tulee taas uusi yllättävä käänne:

"Päiväntultua päälliköt lähettivät oikeudenpalvelijat sanomaan: Päästä irti ne miehet. Niin vanginvartija ilmoitti tämän Paavalille sanoen: Päälliköt ovat lähettäneet sanan, että teidät on päästettävä irti. lähtekää siis nyt ulos ja menkää rauhassa" (Apt. 16:35-36).

Tämä asia ei käynytkään niin "käden käänteessä":

"Mutta Paavali sanoi heille: He ovat julkisesti, vieläpä ilman tuomiota, ruoskineet meitä, jotka olemme Rooman kansalaisia, ja ovat heittäneet meidät vankeuteen; ja nytkö he salaa ajaisivat meidät tiehemme!½ Ei niin, vaan tulkoot itse ja viekööt meidät ulos. Ja oikeudenpalvelijat kertoivat ne sanat päälliköille; niin nämä peljästyivät kuullessaan heidän olevan Roomalaisia" (Apt. 16:37-38). 

Paavali oli juutalainen, Benjaminin sukukuntaa, mutta hän oli roomalainen syntymäpaikkansa - Kilikian Tarso - perusteella. Rooman kansalaisuudesta oli oli Paavalille hyötyä muulloinkin, hänen julistaessaan evankeliumia.

"Ja he tulivat ja suostuttelivat heitä ja veivät heidät ulos ja pyysivät heitä lähtemään pois kaupungista. Niin he lähtivät vankilasta ja menivät Lyydian tykö; ja nähtyään veljet ja rohkaistuaan heitä he lähtivät pois" (Apt. 16: 39-40).

Kun Paavali ja Silas oli viety ulos vankilasta, menivät he Lyydian kotiin, joka oli tullut uskoon heidän tultuaan Filippiin. Lyydian kotona oli ollut majapaikka Paavalille ja Silaalle, heidän  ollessaan Filippissä. Nyt siellä oli koolla seurakunta, joka oli syntynyt Filippiin.

Paavali ja Silas rohkaisivat uskovia. Uskon, että siihen rohkaisuun sisältyi myös rukousta; siunattiin lähtijöitä, mutta myös jääviä. Voin kuvitella, että yhdessäolossa oli paljon kiitollisuutta, mutta varmasti myös haikeuttakin. 

Paavalin ja Silaan matka jatkui Filippistä Tessalonikaan...

Jatkan - jHs.

_____________________________________

Säännöllinen Jumalan sanan lukeminen ja jatkuva rukouselämä vaikuttavat siihen, että voimme olla ajattelemassa oikeanlaisia ajatuksia ja tekemässä oikeanlaisia tekoja; suuntaamassa elämäämme oikeaan suuntaan.

(Jouko Kuusjärvi).

_______________________________________

Torstai. 6.4 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. 

Aamupalaa ja kahvia.

Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Rukousta.

Kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Korjailin pressukatosta, jossa nykyisin puita. Tuuli eilen repi hieman jo hapertunutta pressua.

Kirjoitin.

17 maissa toi Timo meille Milenan siksi aikaa, kun oli itse bändiharjoituksissa. Mukava ja reipas tyttö on Milena.

Poljeskelin kuntopyörää 30 min. Samalla luin kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Timo haki Milenan 20.30 maissa.

Seurasimme uutisia - myös Israelista. Sota Israelissa jatkuu Hamasia ja Gazan terroristiryhmiä vastaan.

Siunausta!

Ps. "Herra olkoon sinun henkesi kanssa. Armo olkoon teidän kanssanne" (2. Tim. 4:22).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti