20231003

3.10.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 73.

Pyhä Henki johdatti Paavalin ryhmineen Filippiin. Naisten rukouspaikalla Lyydia-niminen purppuranmyyjä Tyatirasta tuli Jeesukseen uskovaksi. Eikä asia jäänyt vain siihen:

"Ja kun hänet ja hänen perhekuntansa oli kastettu, pyysi hän meitä sanoen: Jos te pidätte minua herraan uskovaisena, niin tulkaa minun kotiini ja majailkaa siellä. Ja hän vaati meitä" (Apt. 16:15).

Oliko Lyydia syntyjään juutalainen, vai juutalaisuuteen kääntynyt, sitä en tiedä, mutta joka tapauksessa hän oli ensimmäinen kristitty Euroopan puolella. Luultavasti tähän voidaan antaa muunkinlaista palautetta.

Myöskin Lyydian perhekuntalaiset tulivat uskoon ja heidät kaikki kastettiin. Aina syntyy ensin sydämen usko Jeesukseen ja sen jälkeen - sen seurauksena - otetaan vesikaste.

Aikanaan Filippiin syntyi seurakunta. ollessani Haminan helluntaiseurakunnan työntekijänä, vieraili siellä Tessalonikin seurakunnan pastori. Hän kertoi, että hänen veljensä on pastorina Filippissä.

Lyydian kodista tuli evankeliuminjulistajien majapaikka.

Evankeliumi oli tullut Eurooppaan - mutta jatkossa näemme, että "kiven sisäänkin" Kristuksen evankeliumia eteenpäin vievät veljet joutuivat istumaan...

Jatkan - jHs.

_____________________________

Taivaassa ei ole erityispaikkaa niille, jotka ovat oikeassa.

(Jouko Kuusjärvi).

_____________________________

Tiistai. 10.4 astetta lämmintä ylösnousussa - eikä kovin varahisessa. Harmaa taivas.

M-L oli jo käynyt viepäsemässä Emilian harjoittelupaikkaan.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin 1. Korinttolaiskirjettä. Rukousta.

Kävin tk:ssa verikokeissa - diabeetikkojen käytävä välillä "imelyyttään" mittauttamassa.

Kahvia.

Putsasin rännit - se homma tosin on sen jälkeen taas edessä, kun isot koivut laskevat kuormansa alas oksiltaan.

Laitoin tulen takkaan.

Ruokaa ja kahvia.

Joitakin pieniä valmisteluita aina tulevia tilaisuuksia ajatellen.

Kirjoitin.

Poljin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Laitoin ilmoituksen Kannonkosken UUDEN ELÄMÄN ILLASTA lehteen. Se on Kannonkosken koulun ruokasalissa, pe. 13.10. klo 18. Järjestäjänä Kristityt yhdessä. Jos tämä kutsu osuu silmiin, niin: Tervetuloa! Kaikkia kutsutaan! Mukava olisi, kun kannonkoskisia tulisi runsaasti!

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle" (Room. 1:16).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti