20200330

30.3.

10.4 astetta pakkasta klo 7.25. Enontekiöllä, Palojärvellä. Oli todella kaunis auringonnousu - ja hamki hohteli valkoisena. M-L nousi ennen minua. Teki eväitä, ym lähtöön liittyviä hommia. Laitoin vähän tulta hellaan. 

Aamupalaa ja kahvia.

Kantelin tavaroita autoon.

Luin Hesekielin kirjaa.

Kun tavarammeolivat autossa, ja mukava asuinpaikkamme siistissä kunnossa, käänsimme autonnoka "etelään menevälle uralle." 9.20 maissa. Kävimme Leppäjärvellä, Salmen Ullalla ja Paavolla. Sisällä emme käyneet, vaan he tulivat portaille. Haluamme olla kuuliaisa Korionavirukseen liittyville ohjeille. Sydämelliset kiiitoksemme Paavolle ja Ullalle miellyttävästä paikasta - Ullan kotitalo - jossa saimme olla 4 viikkoa! Kauniissa paikassa, Palojärven rannalla. Kiitos myös yhdessäolosta - jota kyllä loppupuolella Koronaohjeet rajoittivat - maistuvista tarjoiluista ja hyvistä löylyistä. Kiitos ystävyydestä! Herra rakkautenne palkitkoon!

Hetassa M-L kävi kaupassa "goihke pierkkua" - kuivattua poronlihaa - tuliaisiksi ostamassa. Meijjän perekunnassa kun kaikki - no ainakin suurin osa - siitä tykkäävät. Ounastunturi hohti valkoisena auringossa. Niin vain piti Enontekiön hanget ja hiihtelyt jättää taakseen. Tuntuisi jotenkin helpommalta lähteä "huonomman kelin aikaan" - jos ssitä sellaista nyt onkaan.

Pellossa pysähdyimme Eero Mäntyrannan patsaan, miltei juurelle, juomaan termoskahvit.

Iissä, Shellin pihassa, söimme salaattiannokset, jotka M-L aamulla teki. Olivat hyviä. Emme halunneet nyt kantapaikassa, Tornion ABC:llä köydä Koronan vuoksi, muuta kuin WC:ssä. Eipä tainnut olla aukikaan ruokapuoli.

Ennen Kärsämäkeä joimme termoskahvit kaurakeksien kanssa - M-Ln tekemien. Daniel soitti juuri kun pysähdyimme. Kyseli, missä ollaan tulossa.

21 maissa olimme kotipihassa. Taivaalla kirkas kuu - vähän isompi kuin sirppi. Tähtiäkin näkyi. Pakkasta liki 5 astetta- Koko matrkan ajan paistoi aurinko siniseltä taivaalta.

Kantelimme tavarat sisään. Laitoin tulen takkaan ja saunan kiukaan kuumenemaan. Iltapalaa ja teetä.

Terhi-Marjalta perheineen oli minulle lahjakirjakin pöydällä odottamassa - sen johdosta kun matkan aikana täytin sen 72 v. Kiiiiitos! 

Kävimme saunan löylyissä.

"Kotona taas, täällä villissä maas" - vai tulimmeko sieltä. Mutta kotona kuitenkin.

Ei siinä. Pitää lähteä kokeilemaan kuinka se omassa sängyssä nukuttaa.

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti