20240411

11.4.2024.

Vieläkin olen hyvin iloinen eilen iltaisesta SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen Rukous- ja Paastopäivän Rukousillasta - en itseni vuoksi, vaan sen vuoksi, miksi olimme koolla. Ja se syyhän oli esirukous. Ilmapiiri ei ollut ihmisen aikaansaannosta, vaan Pyhän Hengen. Tänään aamupäivällä soitti yksi mukana ollut ja sanoi samaa. Hän kertoi myös laskeneensa mukana olleet, joita oli ollut n. 50 henkeä. Tietenkin on iloinen asia, että väkimäärä näissä kristittyjen yhteisissä rukousilloissa nousee. Vielä tärkeämpää on se, mitä yhdessä  niissä teemme. Tuntuu siltä, että saamme elää "nousuveden aikaa." Se on kuitenkin totta, että kristittyjen todellinen yhteys paikkakunnilla - ja maassa - on asia, johon Jumala halukkaasti laskee siunauksensa.

SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteiset rukousillat ja tapahtumat eivät ole seurakuntien yhdessä järjestämiä, vaan eri seurakuntiin kuuluvien kristittyjen yhdessä järjestämiä. Siinä mielessä se on "vapaata kansalaistoimintaa", jossa halutaan olla rakentamassa yhdessä jumalan valtakuntaa ja samalla seurakuntia. Tähän on monilla näkyä. Uskon, että hengellinen työ tällaisella(kin) "sapluunalla" tulee kasvamaan.

Samalla periaatteella toimii myös SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteinen rukousrintama, jossa on paljon kristittyjä mukana. Se toimii kuukausittain ilmestyvän Rintamapostin kautta. Niitä on ilmestynyt jo n. 90.

Samaa kristittyjen yhteyden periaatetta noudatetaan myös yhdessä toteutettavassa evankelioimistyössä, Saarijärven ja Kannonkosken kylillä ja taajamissa. Kävimmepä Karstulassakin pitämässä tilaisuuden. Tällainen "kyläilta" pidetään kerran kuussa, nimellä UUDEN ELÄMÄN ILTA. Seuraava tällainen ilta on huomenna, pe. 12.4. klo 18 Kekkilän kyätuvalla. Tervetuloa mukaan! Vapunpäivänä, 1.5. klo 18 järjestämme "Jeesus antaa todellisen elämän", Kristittyjen yhteisen VAPPUJUHLAN, Saarijärven kaupungintalon Saarijärvisalissa (laitan tämän kirjoituksen yhteyteen kutsut po. tilaisuuksiin. Ne sopivat erinomaisesti kaikille! Tule mukaan!

Joku saattaa kysellä: Miksi tuonkaltaisella yhteisellä periaatteella ollaan työtä tekemässä? Se on helpompi toteuttaa, kuin seurakuntien organisaatioina - jolla silläkin on paikkansa. On erilaisia näkemyseroja, joita kaikki eivät voi ylittää; ei haluta tulla yhteistyöhön siitä ja siitä syystä. Joutuu turhaan odottelemaan ja "veivaamaan". On vaikea saada vastauksia "pitkiin aikoihin." Todellinen este seurakuntien väliselle yhteistyölle on se, jos jossakin seurakunnassa suositaan syntiä. Esim. kuten Saarijärvellä ev. lut. seurakunta valitsi seurakuntapastorikseen henkilön, joka eli parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Tämä on yksi esimerkki. Sellainen on täysin vastakkaista evankeliumin työlle, jota haluamme olla tekemässä. Ts. jossakin kulkee raja, voiko yhteistyötä tehdä, vaiko ei. On eri asia toimia kristittyjen kanssa yhdessä - kuuluivatpa he mihin kristilliseen seurakuntaan tahansa - jotka eivät hyväksy sellaisia asioita, jotka Jumala sanassaan kieltää. Peruslähtökohta yhteiselle työlle ja hengelliselle yhteydelle, on henkilökohtainen usko Jeesukseen.

Uskon, että Jumala voi antaa - antaa - hengellisen herätyksen myös kuvatun kaltaisen "yhteisen astian", kanavan kautta. Jatkanpa toiste.

_________________________________



_______________________________________

Torstai. 5.9 astetta plussalla ylösnousussa. Sininen taivas. Tuuleskeli - niinkuin koko päivän.

Sydämelliset onnittelumme - vielä tässäkin - mukavalle lapsenlapsellemme - Nooalle, 18 v-päivän johdosta! Niin ovat kaikki lapset - 3 - saavuttaneet täysi-ikäisyyden Teron ja marin perheessä.

Eiliten oli Teron nimipäivä - tässäkin vielä onnittelumme!

Toissapäivänä oli nimipäivä Eeliksellä ja Miro, Eelillä. Onnittelut tässäkin vielä!

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Markuksen evankeliumia.

Ruokaa ja kahvia.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Kirjoitin.

Laitoin tulen takkaan.

Poljeskelin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

M-L otti minun isonvarpaan kynnen irti. Oliko hiihtokengissä jotenkin vioittunut - vapaantyylin "monot" ovat vähän "liian sopivat."

Iltapalaksi pizzaa - M-L:n juuri tekemää - ja kahvia.

Uutisetkin tuli seuratuksi.

Siunausta!

Ps. "Pyri osoittautumaan Jumalalle semmoiseksi, joka koetukset kestää, työntekijäksi, joka ei työtään häpeä, joka oikein jakelee totuuden sanaa" (2. Tim. 2:15).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti