20200818

18.8.

MITÄ SAARIJÄRVEN SEURAKUNNAN TULISI TEHDÄ, 

PALATAKSEEN JUMALAN SANAN MUKAISEEN ELÄMÄÄN, 

KOSKIEN N. VUOSI SITTEN TAPAHTUNUTTA SEURAKUNTAPASTORIN VALINTAA, 

JOSSA TEHTÄVÄÄN VALITTIIN YKSIMIELISESTI HENKILÖ, 

JOKA ELÄÄ PARISUHTEESSA SAMAA SUKUPUOLTA OLEVAN HENKILÖN KANSSA? 

Tällaisesta aiheesta lupasin eilen kirjoittaa.

Kirjoitan "täysin" yksityishenkilönä. En kirjoita "osoitellakseni" ketään. En myöskään kirjoita vihamielisesti. Kirjoitan Raamattua, Jumalan Sanaa, auktoriteettinani pitäen. Kirjoitan asiasta, jonka Raamattu osoittaa synniksi. Syntiä tekevät aina ihmiset. Jumala vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä ihmistä. Konkreettisin osoitus tästä on Jeesuksen, Jumalan Pojan, kuolema ristillä syntiemme tähden. Kirjoitan siksi, että olen saanut tämän tehtävän Jumalalta. En ole asettumassa kenenkään yläpuolelle, (mutta kaikkien puolelle kylläkin) sillä olen - niinkuin me kaikki - vajavainen ihminen ja täysin Jumalan armosta riippuvainen.

Mielestäni meillä pitää olla sen verran vastuuntuntoa, että puutumme asioihin - koskivatpa ne vaikka seurakuntaa, johon itse emme kuulu. Onko sinusta oikein, esim. silloin, kun olet pelastunut putoamasta autoinesi jyrkänteeltä alas rotkoon, varoittaa takana tulevia, ettei heille kävisi niin? Asia, josta kirjoitan on niin vakava, että olisi vastuutonta olla siihen vaikuttamatta. Aina on ihmisiä, jotka sanovat, että ei toisen seurakunnan asioihin pidä puuttua. Missä niin on sanottu? Jotka niin sanovat, eivät ole lukeneet Raamattua, tai eivät halua tulla leimatuiksi - tai eivät tee niin mahdollisten seurausten pelossa. Tai ovat vain muuten välinpitämättömiä.

Miksi olen halunnut tehdä asiasta julkisen? Siksi, että asia on julkinen. Kyseessä on julkis-yhteisöön liittyvä asia. En ole halunnut pelkästään esim. "kirkkoherran korvaan vähän sipitellä" näitä asioita, koska sillä tavalla asia tulee vain hänen tietoonsa - ja kaiken lisäksi hänen kantansa on selkeästi käynyt ilmi; se on myönteinen samaa sukupuolta olevien parisuhteelle. Esim. tämän blogin sivuilta se käy selvästi ilmi. Puheena oleva asia koskettaa niin monia ihmisiä, että sen "hoitamisenkin" on oltava julkinen. 

Tässäkin haluan vielä sanoa sen, että olen rukoillut päivittäin asian ja siihen liittyvien ihmisten puolesta - tämänkin kirjoituksen puolesta.

Mitä Saarijärven seurakunnan tulisi tehdä kyseisen asian suhteen?

Vaihtoehto 1

Seurakuntapastori ja hänen kanssaan parisuhteessa elävä ihminen eroavat toisistaan (koska Jumalan Sana osoittaa samaa sukupuolta olevien parisuhteen synniksi) ja pastori tuo julkisesti esille sen, että he elivät sellaisessa parisuhteessa, jota Jumala ei hyväksy. Asiaan kuuluu tietenkin parannuksen teko Jumalan kasvojen edessä; ts. synti tunnustetaan synniksi Hänen edessään ja halutaan hyljätä. Jumalan Sanan vastaisia asioita ei voi koskaan puolustella taipumuksilla, tms.

Vaihtoehto 2.

Seurakuntapastori eroaa tehtävästään, (jos hän ei halua luopua parisuhteestaan samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa, eikä tehdä siitä parannusta) koska Jumala ei hyväksy samaa sukupuolta olevien parisuhdetta.

Vaihtoehto 3.

Kirkkoneuvosto, puheenjohtajansa kirkkoherran johdolla, tekee uuden päätöksen seurakuntapastorin valinnan suhteen ja erottaa seurakuntapastorin, jos tämä ei heidän kiehotuksestaan luovu partisuhteesta samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Kirkkoneuvosto myös ilmoittaa julkisesti asiasta - myös sen, että he tekivät Jumalan Sanan vastaisen päätöksen aikaisemmassa valinnassaan. Kirkkoherra ja Kirkkoneuvoston jäsenet tekevät myös - niinkuin Jumalan Sana opettaa - parannuksen Jumalan tahdon vastaisen valinnan vuoksi; ts. tunnustavat asian syntinä ja haluavat hyljätä sen.

Vaihtoehto 4 (jota seurakunnan ei tule käyttää).

Tilanne jatkuu samana kuin tähänkin asti. Tämä merkitsee jatkuvaa Jumalan Sanan vastaista olotilaa Hänen kasvojensa edessä. Se merkitsee silloin myös siunauksen puuttumista ja synnin suosimista seurakunnan elämässä.

Tiedän, että lukijan ensimmäinen ajatus noiden kolmen vaihtoehdon suhteen on, että niitä ei voi toteuttaa. 1. ja 2. vaihtoehdon kohdalla tehtäisiin Jumalan mielenmukaista historiaa -laajemminkin ajateltuna - Saarijärvellä, kun palattaisiin Raamatun opetukseen asiassa. Se varmasti tulisi maksamaan monenlaisia asioita, mutta Jumala siunaisi päätökset, koska ne olisivat Hänen mieleisiään.

Itselläni on elämässäni kokemus, jossa jouduin työpaikasta erotetuksi sen tähden, että halusin mieluummin toimia Jumalan Sanan mukaan. Voin sanoa, että Herrra on siunannut sen päätöksen.

Taitavat olla monet papit ja piispat rikkomassa pappis- ja piispanvalaansa? He ovat sanoutuneet irti myös kirkon virallisesta kannasta asian suhteen. Helsingin piispan, Teemu Laajasalon, kirkolliskokouspuhe, juuri äskettäin, oli taas "julkea riman alitus", jossa korkea-arvoinen kirkonmies murentaa Jumalan Sanan arvovaltaa (pilkkaa Jumalaa) - ja kaivaa maata "kirkon nurkan alta."

Minusta on erittäin surullinen asia, että Kirkolliskokous - niin ajattelen, ellei ihmettä tapahdu - joutuu tekemään kompromissipäätöksen samaa sukupuolta olevien parien avioliittoonvihkimisasiassa. Perinteellisellä, Raamatun mukaisella kannalla olevat, tulevat liberaaleja - Sanan arvovallan hyljänneitä - vastaan. Ei sellaista päätöstä pitäisi tehdä. No, sitten vain toimitaan laittomasti, toteaa joku, ellei jotain päätöstä asiassa tehdä.

Oikeasti on olemassa vain yksi peruste asialle; se on Raamattu. Eiköhän papit ja piispatkin ole siihen sidottuja kirkon oppikappaleiden suhteen? Siitä vain on luisteltu pois rohkeasti, kuin Jumala ei istuisikaan valtaistuimella; ikäänkuin Hänelle olisi yhdentekevää miten Hänen Sanaansa käsitellään. Sanaa väännetään ja selitetään ihmismielen mukaan - ja ihan piispojen tasollakin - selitetään Raamatusta pois siellä selvästi olevia asioita. Raamattu hyljätään ja perustellaan esim. puheena olevaa asiaa tasa-arvolla ja ihmisarvolla. Jumalan Sanan arvovalta poljetaan maahan.

Nyt odotellaan Korkeimman hallinto-oikeuden päästöstä, joka tulee vaikuttamaan suuresti kirkon kantaan samaa sukupuolta olevien avioliittoonvihkimisasiassa. Kuitenkin on aina totta: Milloinkaan ei tarvitse taipua Jumalan Sanan vastaisiin asioihin! Jumalan lasten on oltava valmiit maksamaan hinta, mitä siitä mahdollisesti seuraa. Jumala antaa meille siihen Pyhän henkensä voiman. Tämä totuus löytyy Raamatusta.

Lopetan vakavaan asiaan - niinkuin tämä koko asia on kaikilta osiltaan erittäin vakava, johon ei kannata suhtautua kevyesti. Minua voi pilkata ja tehdä mitä vain, mutta lueppa ajatuksella ja rukoillen tämä seuraava Raamatun paikka:

"ETTEKÖ TIEDÄ, ETTEIVÄT VÄÄRÄT PERI JUMALAN VALTAKUNTAA.

Älkää eksykö.

Eivät

haureelliset 

eivätkä 

epäjumalanpalvelijat,

eivät 

avionrikkojat,

irstailijat

eivätkä homoseksuaalisuuden harjoittajat,

eivät 

varkaat

eivätkä

ahneet,

eivät

juomarit,

pilkkaajat

eivätkä

riistäjät

PERI JUMALAN VALTAKUNTAA"

(1. Kor. 6:9-10).

Huomasit, että homosuhde on pelastuskysymys; homoseksuaalisuuden harjoittajat eivät peri Jumalan valtakuntaa. Eikö tähän asiaan pitäisi suhtautua vakavammin myös Saarijärven seurakunnassa? Miksi opettaa ihmisiä - oikein esimerkin kautta - elämään sillä tavalla, että he eivät voi pelastua taivasten valtakuntaan?

Olen ihmetellyt yhtä asiaa: En ole kuullut kenenkään seurakunnan työntekijän sanovan mitään  Raamatun mukaista tästä vakavasta asiasta! En myöskään luottamuselimissä olevien!

Koska asia on niin vakava, kuin Raamattu sen ilmoittaa, asialle pitää monien tehdä jotain!

Jatketaan rukousta asian ja siihen liittyvien ihmisten puolesta!

Jumalan siunausta ja johdatusta!


Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

Puh. 040-0206858

jouko.kuusjarvi@gmail.com

______________________

Tiistaita olemme tänään eläneet - aurinkoista sellaista. 9.4 astetta oli lämmintä ylösnousun aikaan. Sininen taivas. Tyyntä.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Matteuksen evankeliumia.

10:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 5 henkilöä.

Ruokaa ja kahvia.

Menin rankapalstalleni kaatamaan, katkomaan, karsimaan ja kasaamaan rankoja. Välillä "juopasin" kahvit rankakasalla istuen.

Tultuani kotiin kahvia.

Vaihdoin moottorisahaan ketjun.

Kävin saunanlöylyissä. Ja sen päälle - sitähän ei voi jättää sanomatta - istuskelin takapihalla "vilvuuttelemassa."

Torkkuilua - vähän "lujinkin."

Ruokaa.

Olin puhelinyhteydessä siskoni, Pirjon, kanssa.

M-L kävi kylällä asioilla.

Seurasin uutisia Suomesta ja Israelista.

Kirjoittelin yllä olevan kirjoituksen.

Siunausta!

Ps. "Älköön kukaan teistä kärsikö murhaajana tai varkaana tai pahantekijänä tahi sentähden, että sekaantuu hänelle kuulumattomiin; mutta jos hän kärsii kristittynä, älköön hävetkö, vaan ylistäköön sen nimensä tähden Jumalaa. Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole evankeliumille kuuliaiset" (1. Piet. 4:15-17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti