20200827

27.8.

Torstaikin on toivoa täynnä. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta noustessani uuteen päivään. Valkopilviä. Lämpötilat ovat alentuneet. 

Aamupalaa ja kahvia. Luin Markuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Tein eväät ja kahvia pulloon. Menin rankapalstalle hommiin. Olihan se hieno päivä - aurinko kun paisteli. Loppupuolella tuli kuurosta vettäkin.

18 maissa tulin kotiin metsästä. M-L:lla oli hyvät ruuat valmiina. Hän oli leiponutkin.

Kävin saunassa.

Kahvia.

Olin puhelinyhteydessä siskoni Pirjon ja veljeni Heimon kanssa.

Seurasin Rukousta ja paastoa Suomen puolesta-ohjelmaa TV7:sta. Samalla iltapalaa ja teetä.

uutisia Suomesta, maailmalta ja Israelista.

Kun luin muutama päivä sitten otsikon, joka kertoi, että kolme luterilaisen kirkon pappia kehottaa, että kirkon työntekijät eivät pitäisi piispoja paimeninaan, niin ensimmäinen ajatus oli, että he olisivat pappeja, jotka ovat "sieltä konservatiivisemmalta laidalta." Mutta asia olikin toisella tavalla - he tarkoittivat kin, että piispat eivät ole tarpeeksi liberaaleja. Esim. avioliittokysymyksessä. Nuot kolme pappia kun ovat niitä, jotka vihkivät samaa sukupuolta olevien avioliittoja - niin olen ymmärtänyt. Taitaapi näillä pappismiehillä olla halua myös esillä olemiseen.

Ei kait tässä tarvitse ihmetellä enää yhtään mitään, sillä kyllä me vielä tulemme näkemään mitä ihmeellisempia juttuja armaassa Suomen maassakin. Se on tosin surullista. Kuitenkin kuulutan ryhtiliikettä meidän uskovien - ja niiden keskuuteen, jotka haluavat pitää kiinni Jumalan Sanasta. Kenties olemme "rakkauden ja hyvän käytöksen nimissä" olleet liian vaisuja ja mitäänsanomattomia - siis sanomatta mitään. Emmekä voi edes sanoa, että kenties, vaan me olemme olleet. Olemme välinpitämättömiä. Voihan olla, että täällä Saarijärven kaupungissakin vielä nousemme "apostolisessa hengessä" tuomaan esille Jumalan Sanaa. Meidän tulee astua ulos bunkkereistamme ja "kätköpaikoistamme", sillä Jumalan Sana on meidän jalkaimme lamppu - ja meidät uskovaiset on asetettu valoksi ihmisille maailmaan.

Siunausta!

Ps. "Iankaikkisesti pysyy sinun sanasi, Herra, vahvana taivaassa" (Ps. 119:89).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti