20200802

2.8.

Sydämelliset nuimipäiväonnittelut Lähteisen Kimmolle!

Sunnuntaita. 17.3 astetta lämmintä noustessani. M-L nousi aiemmin. Tero, Mari, Aaro, eelis ja Nooa olivatmeillä edellisen yön. Luin Matteuksen evankeliumia. Aamupalaa ja kahvia.

11:ksi menimme Ehtoollisjuhlaan helluntairukoushuoneelle; M-L, minä,Tero, Mari ja Nooa. Arto Riihinen johti ja puhui. Hyvä ja asiallinen puhe. Anne Hyppönen piti saarnan - saarna oli iloinen ja rohkaiseva ja käsitteli iloa.

Palattuamme kotiin joimme kahvia, yms. ja söimme pizzoja - M-L:n tekemiä. Tero ja Mari menivät ensin lenkille. Aarokin myöhemmin.

16:ksi menimme Terhi-Marjalle, Denikselle, Emilialle ja Danielille - siellä juhlittiin Emiliaa Fifteen-leirin käymisen johdosta ja myös kasteella käymisen johdosta leirin päätöspäivänä, viime perjantaina, eli toissapäivänä, Keuruulla Isossa kirjassa. Paikalla olivat: Timo, Pia, Milka, Miro, Milena ja Minja, Tero, Mari, Aaro, Eelis, Nooa, Terhi-Marja, Denis, Emilia, Daniel, kolme Emilian koulukaveri-tyttöä, ´M-L ja minä, sekä Jussi Rantala, joka käväisi. Eli, koko meidän perhekunta - 17 henkeä - oli mukana, plus 4 muuta.
Söimme aluksi monipuolisen "suolaisen" tarjoilun, jonka jälkeen oli seurustelua ja pienempien - Minjan ja Milenan "mukavaa seurailua." Sen jälkeen pidin puheen Emilialle. Siunasimme Emiliaa. Vähän ajan kuluttua pidin kastepuheen Milkalle - Milka - 19 v. - nimittäin ilmoittautui eilen kasteelle. Siunasimme Milkaa. Joimme herkulliset kahvit monenlaisten kakkujen kanssa. Tarjoilut näillä juhlilla olivat hyvät - Terhi-Marja kun on hyvä laittaja.

Pian kahvin jälkeen siirryimme järven rantaan. Ajoimme Ranta-Hännilän "sillanposkeen" ja kävelimme siitä parisataa metriä järven rantapolkua uimarannalle. Sinne tuli mukaan myös Milkan Raija-mamma ja hänen ystävänsä, Airi. Kysyin ensin Milkalta "tärkeät kysymykset" ennen kastamista. Timo-isän johdolla lauloimme yhdessä "Päättänyt olen seurata herraa"-laulusta kaksi säkeistöä. Sen jälkeen astelimme Milkan kanssa järveen, jossa kastoin hänet Jeesukseen Kristukseen, Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä. Oli hieno hetki ja tilaisuus. Viides lastenlapsemme meni kasteelle. Sää suosi - aurinko paistoi - kastetilaisuutta. Niin myön Emilian kastetilaisuutta perjantaina.

Niinkuin Emilian ja Milkan perheet, niin myös me isovanhemmat - sekä koko perhekunta - olemme kiitollisia Jumalalle, että perhekunnanb nuorempi sukupolvi haluaa seurata Jeesusta. Muistetaan toisiamme jatkuvasti rukouksin perhekunnnan jäseninä.

Kaikki lähtivät koteihinsa. Niin mekin. Kiitollisina viimepäivien tapahtumista.

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Sinä neuvot minulle elämän tien; ylenpalttisesti on iloa sinun kasvojesi edessä, ihanuutta sinun oikeassa kädessäsi iankaikkisesti" (Ps. 16:11).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti