20221016

15.10.2022.

"Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä,

joka on Jerusalemin edustalla itää kohti.

Ja öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen

hyvin suureksi laaksoksi:

toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen

ja toinen puoli etelään päin."

(Sak. 14:4). 


Lauantai. 9.7 astetta lämmintä ylösnousun aikaan - minun. M-L jo aiemmin nousi valmistelemaan voileipäkakkuja tämän päivän juhliin. Harmaa taivas.

Rukousta. Luin 1. Pietarin kirjettä.

12.30. maissa lähdimme voileipäkakkujen kanssa liikenteeseen kylän - keskustan - kautta. Siellä kaupoissa ja haimme Pian äidin - mamman - kyytiin ja ajelimme Höytiälle, Uuraisille, Timolle ja Pialle.

Kyseessä olikin oikein kunnon juhlapäivä. Minjan 5 v-synttärit ja kastejuhla - jälkimmäinen ei Minjan, vaan kahden muun. Jumala järjestelee iloisia yllätyksiä.

Paikalle, juhlimaan, saapuivat: Raija-mamma, Marja-Leena-mummi, vaari-Jouko, naapurista Risto ja Sanna, Terhi-Marja-tätsy, Denis, Daniel ja Emilia, Emilian kaveri, Adina, Tero-setä, Mari, Eelis ja Nooa, Milka-sisko ja Joshua, Anneli, Rasmus ja Oliver, Miro ja hänen kaverinsa Daniel, Juuso ja Arska. Talonväki Timo, Pia, Milena ja Minja. Taisiko tulla kaikki?

Minja sai runsaasti lahjoja - kyllä Milenakin siinä sivussa sai osansa. Lauloimme tietenkin yhdessä myös onnittelulaulun.

Ensimmäisenä oli "ohjelmassa" kaste. Alunperin piti olla kolme kastettavaa, mutta kolmas nuorimies siirsi omaa kastettaan hyvin syin; ei niin, että "sika olisi syönyt eväät." Sauna oli lämmite ja sinne kastettavat ja kastaja astelivat ensin pesulle, sillä kaste suoritettiin isossa paljussa, jossa muutkin illan mittaan viihtyivät.

Kasteen aikana juhlaväki seisoi talon isolla terassilla ja lauloi laulua: "Päättänyt olen seurata Herraa", säkeistö kerrallaan, Timon säestäessä kitaralla. Minulla oli kunnia toimia kastajana. Ensin kastoin Miron, 19 v, ja sitten Danielin, 19 v. Kummankin kohdalle kuuluivat sanat: Oman suusi tunnustuksen perusteella, että uskot Jeesukseen henkilökohtaisena Vapahtajanasi ja Herranasi, sekä Jeesuksen käskystä kastaa Häneen uskovia, kastan sinut Jeesukseen Kristukseen, Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Tämän jälkeen kastettavan upottaminen veden alle ja Amen.

Olihan se hieno hetki, kastaa lapsenlapsensa, Miro, ja hänen kaverinsa! 

Kaverukset, Miro, Daniel, Juuso ja Arska saunoivat ja nauttivat paljusta kasteen jälkeen. Muu väki aloitti antaumuksella hyvistä tarjoiluista nauttimisen. Siihen ennättivät mukaan jossakin vaiheessa myös saunojat.

Tarjoilujen jälkeen siirryimme juhlissa seuraavaan vaiheeseen, eli ylistykseen. Timo johdatteli meidät kitaroineen ylistyslauluihin, Anneli oli tuonut mukanaan ylistyshuiveja, joita jotkut rohkenivat arasti käyttää. Hieno hetki.

Ylistyksen jälkeen Timo antoi minulle tilaisuuden jatkaa. Johtelin meidät kuulemaan kastettujen, Miron ja Danielin todistuspuheenvuorot. Ne olivat mukavaa kuultavaa. Miro oli kirjoittanut pidemmän version todistuksestaan ja jakoi sen "vatsap"-ryhmään ja sieltä toisiinkin ryhmiin. M-L luki sen kun tulimme kotiin. Oli koskettava todistus. Sen jälkeen taisi tulla vielä suurempi kiitollisuus mieleen viimepäivien tapahtumista. Kiitollisuus myös rukousvastauksesta.

Pidin ns. kastepuheen, teemalla "Yksi, Herra, yksi usko, yksi kaste..." (Ef. 4:5, 6).

Annoin kastetuille kastetodistuksen, jonka kautta voivat hakeutua seurakuntayhteyteen, Jumalan johdattamaan seurakuntaan. He saivat myös kirjoittamani kirjaset: Sytykkeitä rukouselämään 1. ja Sytykkeitä rukouselämään 2.

Pyysin lopuksi Ristoa ja Raija-Mammaa johdattamaan meitä rukoukseen - myös kastettujen puolesta.

Pidin vielä lyhyen onnittelupuheen Minjalle synttäreiden johdosta ja lauloimme "Jumalan kämmenellä" -laulun.

Illan mittaan nuoriso pelasi jotain lautapeliä yhdessä, jutusteltiin, otettiin tarjoiluja. Kävimme Timon Minjan ja Teron kanssa saunassa ja tietenkin paljussa. Myöhemmin vielä ainakin Pia, Milka, Joshua ja Milena tekivät samoin.

Olivathan ne hyvät juhlat! Kiitos siitä taivaan Isälle!

Vielä haluan tuohon kastetilaisuuteen johtaneista asioista kertoa: Viime viikonlopun aikana Miro ja Daniel, jotka nyt olivat kasteella, olivat Seinäjoella Valtakunta-tapahtumassa. Olikohan nimi oikein? Se taisi olla Vapaaseurakunnassa. Pojat olivat siellä kahden uskovan kaverinsa pyytäminä, joista toinen oli mukana myös tänään kastetilaisuudessa. Viimeisessä tilaisuudessa Mirolle ja Danielille tapahtui mullistavia, elämää muuttavia, asioita. Elämä luovutettiin  kokonaan Jeesukselle. Paluumatkalla sieltä Miro laittoi tekstiviestejä, jotka Timo - "Timot" olivat silloin meillä - luki meillekin. Ne olivat enemmän kuin iloisia uutisia! Jo tiistaina Mirolta tuli viesti minulle: "Haluaisitko kastaa minut silloin Minjan synttäreillä jos hommattais palju sinne? Tämä kertoi isosta muutoksesta, joka oli sydämessä tapahtunut. Jonkin ajan kuluttua Mirolta tuli viesti: "Yks kaveri Danielkin haluais käydä kasteella niin haluaisitko samalla kastaa hänetkin? Hetken kuluttua tuli häneltä taas viesti: "Itseasiassa kaks kaveria haluais." Vastasin, että onnistuu, jos uskovat Jeesukseen. Miro ilmoitti, että molemmat uskovat. Pyysin heitä kaikkia varautumaan todistamaan uskostaan. Tänään oli sitten se kastetilaisuus. Kiitetään Jumalaa ja pyydetään pojille siunausta ja sitä, että saavat olla herran käytössä ja löytävät hyvän uskovien yhteyden.

Kiitos kaikille hyvästä päivästä! Tällaista enemmän!

Ajelimme kotiin - ja veimme kyydissämme olleet kotiin.

Iltapalaa.

Uutisetkin oli seurattava - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Hänen olkoon kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen" (Gal. 1:5).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti