20171020

20.10.

Nousin hyvissä ajoin - kun huomenna on kolme opetustuntia Lahdessa. Pieni seminaari - Raatattu-lauantain nimellä. Lämmintä 3.3 astetta. Harmaata, mutta kuivaa. Söin aamupalaa ja join kahvia. Pianhan sieltä marja-Leenakin nousi - hänellä tarjoiluihin liittyviä valmisteluja illan tilaisuutta varten. Luin Psalmien kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Jossain vaiheessa kävimme syyslomalaisten kanssa syömässä kebabit kylällä - Emilia, Daniel ja minä. Lapset söivät ranskalaisten- minä salaatin kanssa. Syyslomaa viettävät koululaiset. 

Palattuani syömisreissulta laitoin illan rukousaiheita järjestykseen.

15 jälkeen kävin avaamassa ovet Vanhalle kansakoululle - sinne kun tuli illalla yhteislauluihin johdattava JJJ- laittelemaan äänentoistoa ja käymään lauluja läpi. Tulin kotiin. 

Ennen 16.30 kannoimme tarjoilutavarat ja muut tarvikkeet autoon ja lähdimme kylälle. M-L kävi mennessä kaupassa hakemassa varaamansa karjalanpiirakat mukaan. menimme Kansakoululle. 

Kohtapa alkoi tulla Häkkilän-Peltokylän-Kohmun rukouspiiriläisiä paikalle. Laitoimme tuoleja, ym. salia kokouskuntoon. Sillä porukalla kyllä hommat hyvin käyvät. Kävin hakemassa Salmen tilaisuuteen.

Klo 18 alkoi Kaikkien yhteinen SAARIJÄRVI RUKOILEE -ilta, jossa oli teemana: "He pitivät kaikki yhtä ja rukoilivat lakkaamatta yhdessä..." Johdin illan. Aluksi annoin infoa kristittyjen yhteisestä bussimatkasta Saarijärveltä Kristuspäivään Turkuun la. 2.12.2017. Myös SAARIJÄRVI RUKOILEE -kristittyjen yhteisestä rukousrintamasta. Molempiin sai ilmoittautua tilaisuudessa. Kristuspäivämatkalle on ilmoittautunut nyt jo 9 henkeä. JJJ-yhtye johdatteli yhteisiin lauluihin - Jouko Reenilä, Jussi Rautanen ja Janne Lampinen. Eri väleissä oli rukousta. Yhteensä 16 ihmistä johdatteli kansaa eri rukousaiheisiin. Sen lisäksi vielä 2 henkilöä johteli illassa paikanpäällä kirjoitettuihin esirukousaiheisiin. Vapaaseurakunnan pastori Raimo kauppinen piti puheen rukouksen alueilta. Rukousillan järjestäjänä toimi Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillinen rukouspiiri. Lauloimme piiriläisinä myös yhden laulun. Teemu Lehtomäki lauloi yhden laulun. Väkeä oli n. 70 - tai himpun yli. Lopuksi oli kahvitarjoilu - ja hyvä olikin. Minun mielestäni tilaisuus oli hyvä rukoustapahtuma - ei siksi, että se jotenkin minuun liittyisi, vaan siksi, että se oli hyvä rukoustilaisuus. Riemullinen mieli tuli siitä, että sai olla mukana tällaisessa illassa, jossa saman kaupungin eriseurakuntiin kuuluvina uskovina saamme rukoilla yhdessä - ja olla yhdessä. Se on ensiarvoisen ihmeellinen ja tärkeä seikka. Saimme rukoilla monien tärkeiden rukousaiheiden puolesta.
Kiitämme sydämestämme Jumalaa illasta - mutta haluan omalta osaltani kiittää myös kaikkia vastuissa olleita - joita oli runsaasti. Kauppisen Raimoa kiitän hyvistä sanoista. Lahtelan Veikko oli laittanut laulujen sanat, jotka tykillä näytettiin skriinille, kauniiseen muotoon. Lahtelan irma ja Hakkaraisen Kirsti vastasivat kauniista somisteluista. Virtasen Katri ja Marja-Leena olivat panostaneet tarjoiluun - ainakin he. JJJ näki vaivaa - iloista sellaista - musiikin ja äänentoiston eteen. lehtomäen Teemu ja Peiposen Samuli hoitivat kirjoitettuje rukousaiheiden keräämisen ja esirukoilijoina toimimisen. Ja niin monet toimivat rukoukseen johdattajina. Salin kuntoonlaitossa ja "purkamisessa" ahkeroivat monet. Lahtelan pentti toivotteli ihmiset eteisessä tervetulleiksi. Kiitos kaikille! Kiitos myös jokaiselle mukana olleelle kristitylle! Jatketaan ja rukoillaan!

Saatuamme paikat kuntoon ja tavarat autoon, veimme Salmen kotiin ja tulimme mekin kotiin.

Tulihan sitä kahvia vielä juotua kotonakin - sitä, jota jäi tilaisuudesta termoksiin - ja syödyksi karjalanpiirakoita munavoin kanssa.

Ei muuta kuin huomisen kokousmatkan tavarat valmiiksi aamuista lähtöä odottamaan.

Siunausta!

Ps. "Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa turvallisella mielellä; minä olen voittanut maailman" (Joh. 16:33).

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti