20171029

28.10.

Minäpä kirjoitan heti alkuun sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Teron vaimolle, Marille! Syntymäpäivä oli jo 25.10. Olemme kyllä jo silloin onnitelleet, mutta kun minulla on ollut tapana tehdä sen lisäksi niin myös tässä blogissa. Olemme kiitollisia Jumalalle Marista - Jumalan ihmisestä - ja koko perheestä. Täskii terveisiä Terollekii sinne vieraalle maalle! Kiitos mukavasta kortista, joka saavutti meidät!

Marja-Leena nousi lauantaiaamuun aikaisin - täyttelemään kakkuja. Minä nousin 7:ltä. Aamupalan ja kahvin jälkeen luin Psalmien kirjaa. Jatkoin valmistautumista päivän puhumisiin. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Noustessani oli lämpimän puolella 0.7 astetta. Taivas harmaa. Maassa oli hieman uutta lunta - joka ruohikon kohdalla ei juurikaan näkynyt. 

Ennen 12 veimme M-L:n tekemät täytekakut Majakalle. Käytin sieltä M-L:n kaupassa ja tulimme takaisin 12.20:ksi Majakalle. Siellä oli mielenkiintoinen episodi: Moision Siskolla oli myös tänään yllätyssynttärit 60 v kunniaksi. Parkkosen Hannulla oli myös 60 v synttärit. Siskon synttäreitä viettävät oli kutsuttu 12.20 Majakalle laulamaan onnittelulaulun Hannulle - mutta se oli myöskin Siskon yllätyssynttäreiden alku. Sisko oli myös laulamassa mukana Hannulle, mutta ei tiennyt etukäteen mitään omista synttäreistään. Siinä laulaessaan vasta huomasi, että häntäkin laulussa onnitellaan - siskon paperissa oli vain Hannun nimi, meillä muilla lisäksi Siskon nimi. Molemmille laulettiin. Siskon synttäreiden viettäjät lähtivät Majakalta Jyväskylään syömään. M-L:n kanssa emme lähteneet, sillä meidät oli kutsuttu myös Hannun synttäreille. M-L ei voinut jäädä niihin, vaan vein hänet kotiin koristelemaan Siskon synttäreiden kakkuja. Palasin Majakalle 13:ksi, jolloin alkoivat Hannun synttärit. Oli hyvää ohjelmaa ja hyviä tarjoiluja. Jostain syystä kaikilla oli tietona, että minä pidän Hannulle juhlapuheen - ihan niin että oli pyydetty. No, ei ollut pyydetty - kuulin siitä ensimmäisen kerrana majakalla juhlan alussa. Mutta, ei siinä ollut mitään ongelmaa, sillä olin valmistautunut puhumaan Hannulle, jos tulee vapaan sanan vuoro. Sellaista ei tullut, vaan tuli se juhlapuheen pitäminen. Sen pidinkin. Oli ilo puhua Hannun 60 v synttäreissä - mutta oli ilo puhua erityisesti siitäkin syystä, että paikalla oli ihmisiä, jotka eivät vielä uskoneet Jeesukseen - sain mahdollisuuden puhua evankeliumia. Hiuka nennen 15 päättyivät juhlat.

Ajelin Majakalta kotiin. Siellä M-L koristeli voileipä ja täytekakkuja. Syötyäni aloin laittelemaan kynttilöitä ulkolyhtyihin ja tuikkuja sisälle eri paikkoihin, sekä tuoleja olohuoneeseen. Takassakin vähän polttelin tulta. 17.30 maissa tulivat Siskon juhlijat jatkamaan Siskon yllätyssynttäreitä Jyväskylästä meille. Kahvipöytä oli valmiiksi katettu. Mukana olivat: Sisko ja Tarmo Moisio, Soile ja Timo Ahola, Tuula ja Tuomo Bågman, Sanna ja Alpo Marja-Aho, Tuija ja Jussi Rautanen, Jussi Rantala, Timo Rühlman, Marja-Leena ja Jouko Kuusjärvi. Katriina ja martti Takalokin olivat Majakka -sosiossa ja Jyväskylän osiossa, mutta eivät tulleet meille jatkamaan juhlia. Oli ohjelmaa, puhetta, keskustelua, yms. Pidin juhlapuheen Siskolle. Ainakin jotenkin selvisin tämän päiväisistä kahdesta syntymäpäivien juhlapuheesta. Taitavat olla "vaikeampi laji" kuin hengelliset puheet - vaikka nämätkin kyllä olivat sellaisia. Olihan niissa muutakin, tietenkin. Loppupuolella oli pöydässä uusi tarjoilukattaus - voileipäkakkuja, jotka M-L oli tehnyt, sekä salaatteja, jotka toivat Bågmanit. Sen jälkeen vielä jutusteltiin - kerrottiin ihmeellisiä Jumalan tekoja, joissa Jumala oli auttanut. Ihan lopuksi rukoilimme. Väki taisi lähteä ennen 23. 

M-L alkoi jatkamaan täyte- ja voileipäkakkujen tekoa huomisia synttäreitä varten. Ne haetaan aamulla. 

Vieläkin tässä sydämellisiä onnitteluja Hannulle ja Siskolle 60 v. syntymäpäivien johdosta! Siunausta eteenpäin!

Sellaistahan se on ollut tämän päivän meno.

Siunausta!

Ps. "Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi, nyt ja iankaikkisesti" (Ps. 121:8).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti