20190721

21.7.

Sydämellisiä nimipäiväonnitteluita täältä meiltäpäin Kuusjärven hannalla, kotipalkisille!

Nousin hyvissä ajoin. Keitin ja join kahvit. Jotain purtavaakin sen kanssa. Valmistautumista päivän tilaisuuteen. 14.1 astetta lämmintä noustessa. Myöhemmin vielä kahvin kanssa jo tavaksi tullet purtavat: 1 porkkana, 1 punajuuri, omenanlohkoja, pala inkivääriä, pähkinöitä kourallinen, takapihan puolella.

10 jälkeen kävimme Marja-Leenan kanssa hakemassa Salmen ja ajelimme helluntairukoushuoneelle klo 10 alkavaan rukoushetkeen..6 henkeä.

11 alkoi yläkerrassa tilaisuus, jonka johti Jukka Oittinen. Musiikissa palvelivat Maju Aho ja Inkeri Riihinen. Vieaina oli kokouksessa lähetystyöntekijäpariskunta, Pynnöset. 

Veimme kokouksen jälkeen Salmen kotiin. Kävimme "Terhien" talolla laittamassa vedet päälle ja varaajan lämpiämään - tulevat tänään reissusta kotiin.

Söimme ja joimme kahvia.

Sen jälkeen olikin heti lähtö tilaisuuteen. Kävin hakemassa Salmen mukaan sinne. Tilaisuus oli Tarvaalassa, Paavo ja Liisa Pitkäsellä: Yhteiskristillinen kesätapahtuma -nimellä. Paavo oli järjestänyt siihen kaiken, pyytänyt laulajat ja puhujat, ym. Johdin tapahtuman. Musiikissa olivat: Puhtaat purjeet-lauluryhmä, Raija kaleniuksen ja harmonikan johdolla, sekä Seija Suuronen kitaroineen. Raija käytti myös lyhyen puheenvuoron. Paavo Pitkänen talon isäntänä toivotteli tervetulleeksi ja käytti myös vähän myöhemmin puheenvuoron Jumalan johdatuksesta elämässään. Puhuin lopuksi. Oli avointa puhua. Herätyskokous. Alkuun lauloimme Suvivirren. Loppuun Soi kunniaksi Luojan. Sen jälkeen oli kahvitarjoilu ja grillattujen makkaroiden tarjoilua. Väkeä oli hyvin. En laskenut paljonko.

Vietyäni Salmen kotiin ja käytyäni kotona vaihtamassa kevyet lenkkivaatteet ylle, menin aurinkoiselle urheilukentälle - taisi olla 27 astetta lämmintä. N. 6 km lenkin tein. Samalla sain seurata yhden toisen treenaajan harjoittelua. Tämän hetken paras suomalainen pitempien matkojen juoksija, Sami Lähdesmäki, veti kentällä aika kovannäköistä treeniä - sellaistahan se on sillä tasolla.

Kotona seurailimme arkistosta Laksjohkan Arctic north-konferenssia. Iltapalaa ja teetä siinä samalla nautiskellen.

Emilia ja Daniel tulivat käväisemään meillä. Daniel rullaluistellen ja Emilia pyörällä. Tulivat illalla Venäjän reissultaan. Mukava oli tavata taas. Oli sattunut mukava tapaus matkalla: Kajaanin ABC:llä olivat olleet samaan aikaan "Terhit", jotka tulivat etelään päin, ja "Timot", jotka olivat menossa toiseen suuntaan, Vuokattiin. Sopimatta siinä saivat tavata. Kuvakin tuli M-L:n älykkääseen puhelimeen.

Myöhemmin tuli sitten kuva kylpylästä. Siinä Milena, Minja, Timo ja Pia olivat valkoisissa kylpytakeissaan menossa "pulahtamaan" altaaseen.

Teron perheeltä tuli kuvia alppimaisemista, jossa olivat mm. oikein upeiden koskien partailla.

Siinä se vain meni tämäkin päivä ajanvirtaan.

Siunausta!

Ps. "Jokainen, joka tulee minun tyköni ja kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan - minä sanon teille, kenen kaltainen hän on. Hän on miehen kaltainen, joka rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle; kun sitten tulva tuli, syöksähti virta sitä huonetta vastaan, mutta ei voinut sitä horjuttaa, sillä se oli hyvästi rakennettu" (Luuk. 6:47, 48).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti