20201123

23.11.2020.

KIRKKO AVANNUT JO SULKUPORTTEJA HOMOSEKSUAALISILLE SUHTEILLE 

Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole lyödä ketään, vaan rakkaudessa tuoda esille se, mitä Jumala Sanassaan asiasta sanoo. Tarkoituksenani on herättää niitä ihmisiä, jotka ovat eksyneet elämään vääränlaiseen elämään asian suhteen - tai eksyneet puolustelemaan Raamatun vastaista kantaa asiassa. Kyseessä on valtavan vakava asia, joka voi unohtua. Parempi on vaikka kärsiä vaivaa Jumalan tahdon tähden ja hyljätä väärät asiat, kuin viettää ikuisuutensa iankaikkisessa kadotuksessa, erossa Jumalasta.

Ihan vielä ei voi kirjoittaa, että Kirkko on avannut jo sulkuportit homoseksuaalisille suhteille. Tätä perustelen sillä, että Kirkolliskokopkous ei ole vielä antanut vihkioikeutta samaa sukupuolta olevien vihkimiselle luterilaisessa kirkossa. Tästä asiasta kirjoitin tähän blogiseen tekstia 26.10.2020. - 3.11.2020. Siellä käsiteltiin oululaisen papin tapausta, joka vihki samaa sukupuolta olevan parin ja sai tuomiokapitulilta siitä kirjallisen varoituksen.  Voit lukea tapauksesta em. päivämäärien väliltä ja katsoa kuinka asia eri oikeusasteissa eteni.

Edellä sanotusta riippumatta "sulkuportit ovat jo suurellaan" ja "likainen vesi" syö jatkuvasti isommalla voimalla pois niitä asioita, joka tekee kirkosta kirkon. "Likavesi" tuo tilalle jotain uutta, joka on saastaa, ja se saastuttaa, vallaten yhä enemmän alaa. Tuo kirkkoon kuulumaton likavyöry kaivaa lujan pohjan pois hengellisen yhteisön alta - yhteisön, jota pitäisi voida nimittää kirkoksi. Enää ei voida nimittää.

Kirkolliskokous joutuu käsittelemään - vai jo on käsitellyt - Piispainkokouksen tekemiä vaihtoehtoja samaa sukupuolta olevien vihkimiskysymyksessä. Piispojen joukossa on hyvin "sekalaista väkeä" - se on nykyajan ilmiö. Siksi Kirkolliskokous on pantu "paljon vartijaksi".

Eri hiippakunnissa asiaan suhtaudutaan eri vakavuudella/tavalla. Helsingin piispa - taitaa Espoonkin piispa samoin ajatella - on julistanut, että hänen hiippakunnassaan ei samaa sukupuolta olevia pappeja rankaista. 

Jopa seurakunnan työntekijäkin - pappikin - voi elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa. Eikä vain voi elää, vaan elää. Iso määrä pappeja on valmis vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja.

Eli, ei ole tuulesta temmattua sanoa, että kirkko on avannut jo sulkuportteja homoseksuaalisille suhteille.

Näen vain yhden mahdollisuuden sille, että asiaintila voi muuttua: Se on Jumalan antama hengellinen herätys, joka muuttaa laajasti ihmisten sydämiä ja sitä kautta palauttaa näkemyksiä Jumalan Sanan mukaisiksi. Tähänkin on sanottava, että niin ei välttämättä käy, sillä on paljon esimerkkejä hengellisistä herätyksistä - Suomessa ja eri puolilla maailmaa - että tietyt uskonnolliset ihmiset ja yhteisöt ovat asettuneet vastustamaan Jumalan antamaa hengen liikehdintää. Jopa vainoamalla.

Joitakin ajatuksia - suoraan Jumalan Sanan pohjalta - millaisesta asiasta homo- ja lesbosuhteissa ja niiden hyväksymisessä on kysymys:

SE ON LUONNOTONTA

"Sen tähden Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naispuoliset heistä ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen, ja samoin miespuoliset ovat luopuneet luonnollisesta yhteydestä naiseen ja kiihkossaan syttyneet toisiinsa. Miehet ovat harjoittaneet riettautta miesten kanssa ja ovat villiintymisestaan saaneet itseensä sen palkan, mikä pitikin saada"

(Room. 1:26,27).

"Niin myös Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavoin kuin nekin harjoittivat haureutta ja antautuivat luonnonvastaisiin lihan himoihin, ovat varoittavana esimerkkinä kärsiessään ikuisen tulen rangaistusta"

(Juuda 7).

SE ON HÄPEÄLLISTÄ 

"Sentähden on Jumala jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan...

(Room. 1:26).

"Sen vuoksi Jumala on jättänytr heidät heidän sydämensä himoissa saastaisuuteen, häpäisemään keskenään oman ruumiinsa"

(Room. 1:24).

    SE ON SAASTAISTA

"Sen vuoksi Jumala on jättänyt heidät heidän sydämensä himoissa saastaisuuteen, häpäisemään omat ruumiinsa"

(Room. 1:24).

"Mutta haureutta ja minkäänlaista saastaisuutta... älköön edes mainittako teidän keskuudessanne, eihän se sovi pyhille ... Tehän tiedätte hyvin, ettei yhdelläkään haureellisella eikä saastaisella ole perintöosaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnassa, ..."

(Ef. 5:3,5).

SE ON RIETTAUTTA

"...Miehet ovat harjoittaneet riettautta miesten kanssa..."

(Room. 1:27).

SE ON SOPIMATONTA

"...Jumala jätti heidät kelvottoman mielen valtaan tekemään sopimattomia..."

(Room. 1:28).

SE ON HAUREUTTA

"...harjoittivat haureutta ja antautuivat luonnonvastaisiin lihan himoihin..."

(Juuda 7).

"Mutta haureutta ja minkäänlaista saastaisuutta ... älköön edes mainittako teidän keskuudessanne, eihän se sovi pyhille, ... Tehän tiedätte hyvin, ettei yhdelläkään haureellisella eikä saastaisella ole perintöosaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnassa, ..."

(Ef. 5:3,5).

SE ON JUMALAN VANHURSKAAN SÄÄDÖKSEN VASTAISTA

"Vaikka he tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne jotka sellaista tekevät, ovat ansainneet kuoleman, he eivät ainoastaan itse tee niin, vaan myös osoittavat hyväksymisensä niille, jotka tekevät samoin" 

(Room. 1:32).

 SE ON VÄÄRYYTTÄ, JOKA PITÄÄ SEN HARJOITTAJAN JUMALAN VALTAKUNNAN ULKOPUOLELLA

"Ettekö tiedä, etteivät väärät peri Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät haureelliset ... irstailijat eivätkä homoseksuaalisuuden harjoittajat, ... peri Jumalan valtakuntaa. ..."!

(1. Kor. 6:9-10)


SE ON IRSTAUTTA

"Rakkaat! Koska olen hartaasti halunnut kirjoittaa teille yhteisestä pelastuksestamme, tunsin, että minun on pakko kirjoittaa ja kehottaa teitä taistelemaansen uskon puolesta, joka on pyhille  kertakaikkisesti annettu. Teidän joukkoonne on näet pujahtanut joitakin ihmisiä, joille jo kauan sitten on ennalta kirjoitettu tuomio. Nuo jumalattomat kääntävät Jumalamme armon irstaudeksi ja kieltävät ainoan Valtiamme, Herramme Jeesuksen Kristuksen" (homo- ja lesbosuhteessa eläminen on pelastuskysymys)

(Juuda 4,5).

Raamatussa on lueteltu selkeästi paljon sellaisia asioita, jotka ovat syntiä. Synnistä on aina tehtävä parannus - se on tunnustettava ja hyljättävä. Se on Jumalan meille antama suuri armonosoitus. Homo- ja lesbosuhteet ovat "luonnottomia" asioita, joissa seurakunnan ei pitäisi olla seuraamassa tämän maailman esimerkkiä, vaan kulkemassa Jumalan Sanan viitoittamaan suuntaan. Seurakunnan - ja uskovien - on tuotava tämä asia selkeästi esille - onhan kysymyksessä pelastukseemme liittyvä asia. 

Saarijärvelläkin kehoitan meitä vaikuttamaan kyseiseen asiaan voimakkaammin. Kehotan pyrkimään siihen, että emme uskovina ja seurakuntina näyttäisi hyväksyvää ja sallivaa viestiä ihmisille, jotka eivät tunne Jumalan sanaa!

Homoseksuaaliset suhteet ovat kauhistus Jumalalle!

Haluan vielä korostaa evankeliumin tuomaa mahdollsisuutta. Esim. Korintton seurakunnan keskuudessa oli ihmisiä, jotka ennen uskoontuloaan olivat harjoittaneet mm. mainittua syntiä. Kuitenkin Paavali kirjoittaa heille:

"...Tuollaisia jotkut teistäkin olivat, mutta te olette antaneet pestä itsenne, te olette pyhitettyjä jha vanhurskautettruja Herramme Jeesuksen nimessä ja Jumalamme Hengessä"

(1. Kor. 6:11).

Ota tämä armotarjous vastaan! Kiitos Jumalalle Hänen sanomattomasta lahjastaan!

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

Maanantai! Eikä tullut varahin heräiltyä. Nousun aikaan 3.7 astetta lämmintä. Lumet olivat tyystin hävinneet. Taivasoli harmaa.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Apostolien tekoja. Rukousta.

Kävin kylällä asioilla - ostin pressua puuhäkin päälle. Palattuani peittelin yhden täyteen tulleen häkin, jota ei ollut vielä peitetty. Kärräilin kottarilla pätkittyjä rankoja ja haloin niitä pinoon. Jossain vaiheessa kävin syömässä sisällä M-L:n keittämät hyvät jauhelihakeitot. Jälkiruuaksi kahvia ja tänään paistettuja mettäkakkuja.

Jatkoin vielä puiden kärräilyä. 16.30. kun oli jo pimeä, tulin sisälle. 

Lueskelin kirjoja ja kuuntelin Patmos-Radiota.

Kävin saunassa.

Iltapalaa ja teetä.

Kirjoitin yllä olevaa tekstiä.

Kuuntelin jonkin verran Radio-Patmoksesta tullutta taltiointia Pohjoismaiden rukouskonferenssista.

Siunausta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti