20211016

15.10.2021.

Perjantai. 7.6 astetta lämmintä ylösnousun aikaan - mikä ei tapahtunut kovin aikaisin. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Mäkisen Esko, Enontekiöltä, oli meillä edellisen yön. 

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia.

Luin 2. korinttolaiskirjettä.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla. Valmistauduin tänään olevaan SAARIJÄRVI RUKOILEE-iltaan.

Klo 14 kävin avaamassa oven kansakoululle. Hurskaisen Timo ja Satu-Sisko Päivärinta tulivat sinne "miksauskamojen" kanssa, laittamaan äänentoistoa. Timo Kuusjärvi tuli sinne myös. Timolla ja Satu-Siskolla on vastuu illan musiikista.

Ajelin kotiin.

Söimme ja joimme kahvia.

17:ksi ajoimme Mäkisen Eskon kanssa Kansakoululle. Olimme sopineet, että silloin tulemme laittamaan tuoleja, ym. paikoilleen. Ne olivatkin jo laitettu. Sumontha Paajala laittoi lyhtyjä palamaan portaille ja kynttilöitä, ynnä kukkia, salin pöydälle. Lahtelan Veikko tykin paikoilleen, jolla näytti laulujen sanoja. Paajalan Pentti ja Lahtelan Pentti toivottelivat ihmisiä tervetulleeksi tilaisuuteen. Klo 18 alkoi SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteinen rukousilta. Väkeä oli mukana 50-60 hengen välillä. Rukoukseen johdattajia oli yhteensä 16 henkeä. Väleissä Timo Kuusjärvi ja Satu-Sisko Päivärinta johdattelivat meitä ylistyslauluihin. he lauloivat myös yhden Timon tekemän laulun, joka tulee Hawina-yhtyeen levylle. Se on tekeillä. Puheen tällä kertaa piti One Way-seurakunnan pastori - vastuualueina Saarijärvi, Seinäjoki ja Jyväskylä - Ensio Manni. Puhe oli rohkaiseva ja lämminhenkinen. Juontelin illan. Illan aikana oli mahdollisuus kirjoittaa omia rukousaiheitaan. Sen asian hoiti Lehtomäen Matti, joka myös rukoili loppuosassa aiheiden puolesta. Rovasti veikko Vesisenaho, vaimonsa Virpin kanssa, siunasi väkeä lopussa laulamalla herran siunauksen. Aivan ihmettelin illan aikana Pyhän Hengen johdatusta rukousaiheisiin liittyen. Samoin Pyhän Hengen läsnäoloa tilaisuuden aikana kaikessa; lauluissa, rukouksessa, puheessa, ilmapiirissä. Se tuli julki monien kommenteissa. Kun ajattelen joitakin asioita ennen tilaisuutta olleiden päivien ja viikkojen aikana, niin en ole kristittyjen yhteisen rukousillan suhteen aikaisemmin kokenut sellaisia "epämiellyttäviä" asioita, kuin tätä iltaa ennen. Olen pitänyt niitä demonisina vihollisen hyökkäyksinä, joita ei voisi uskoakaan. En ole niistä kenellekään puhunut - enkä varmaan puhukaan. Tänä iltana koin, että ne olivat siunauksien edellä, sillä ilta oli niin siunattu - eikä vain minun mielestä. Sydämellinen kiitos kaikille vastuissa olleille! Ja mukana olleille! Jokainen paikalla ollut oli rukousvastuussa. Illan järjesti Häkkilän, Peltokylän, Kohmun yhteiskristillinen rukouspiiri.

Paikkojen "ennalleen laittaminen" tapahtui koululla nopsaan, kun oli paljon toimeen tarttujia. M-L tuli "Terhien" kyydissä kotiin. Me Eskon kanssa perässä, kun kaikki oli "kondiksessa." Satoi vettä.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa sitä, mikä hyvää on, niille, jotka sitä Häneltä anovat!" (Matt. 7:11).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti