20211020

20.10.2021.

Nopsaan rientää aika; lokakuustakin jo 2/3 elelty. Keskiviikossa keikutellaan. 2.2 astetta lämmintä ylösnousun aikaan - joka kylläkin tapahtui oikein myöhään. Sateli. Räntääkin oli tullut, koska maa oli valkoisena - ei nyt läpeensä, mutta kuitenkin. Joten, taivaskin oli harmaa.

Aamupalaa ja kahvia.

Käytin Danielia kylällä, kaupassa. Halusi käydä ostamassa "vieheitä", jotka olivat alennuksessa - kalamies kun on. Sain antaa Danielille hieman "palkkaa" eilisestä lehtien puhallutuksesta. Muistan itse, kun olin poikanen, kuinka mukavalta tuntui, kun sai jostain työsuorituksesta vähän taskurahaa. Minun vaari - äidin isä, eli "Korholan vaari", tai "mummolan vaari", kutsui joinakin keväinä heille perunan istutukseen. Oli mukava hetki, kun vaari kävi ottamassa rahapussinsa työnteon jälkeen, ja antoi sieltä setelin käteen. On myös sellainen muisto, että erään kerran minua pyydettiin perunannostoon yhteen paikkaan ja etukäteen luvattiin antaa vähän palkkaakin. Palkanmaksu ei kuitenkaan koskaan tapahtunut. Se on jäänyt pojan mieleen. 

Ajattelen niin, että pienen palkan maksaminen ei tee lapselle mitään pahaa, päinvastoin. Varsinkaan silloin, jos ei oikein muutenkaan mistään saa taskurahaa. Tulee hyvä mieli - ja onhan se itse ansaittua rahaa, omaan käyttöön.

Vettähän se vaan sateli.

Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Rukousta.

Kävin kylällä ostamassa Rautakaupasta tarjouksessa olevan laatikon puulaatikoksi.

Ruokaa ja kahvia.

Lueskelin kirjaa.

18.30:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Herran kohtaamisen iltaan. Paavo Järvinen puhui ja johti esirukouspalveluun. Illan johteli Timo Ahola, joka myös puhui. Ylistystä johtivat Jussi, Maju ja Seija.

Palattuamme kotiin laitoin takkaan tulen. M-L teki hyvän keto-pizzan, jota söimme iltapalaksi teen kera.

Seurasin uutiset - myös Israelista. Varmasti olemme lähellä sitä hetkeä, että näemme Israelin tekevän jotakin Iranin ydinlaitosten suhteen - eikä se tule olemaan "pikkujuttu."

Siunausta!

Ps. "Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niin kuin hän on vanhurskas" (1. Joh. 3:7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti