20211116

16.11.2021.

Tiistai. 13 astetta pakkasta. Nukuimme aika pitkään. Yöllä kun tulimme, tuli uni aika ¨nopeasti sen jälkeen kun vällyihin sukelsimme. Pakkasta oli silloin 5 astetta.

Aamupalaa ja kahvia - mutta myös kuumennettua valkosipulimaitoa. Täällä "Eskon mökissä" me oleilemme. Mukava hirsiseinäinen mökki, jossa takka.

Luin 1. Tessalonikalaiskirjettä.

Lähdin myöhään hiihtolenkille tuonne Jyppyrän ladulle. 12 astetta pakkasta silloin. Menin autolla kylälle, taitaa pari kilometriä. Kävin kaupassa. Sitten ladulle.

Alkupuoli on suhteellisen tasaista. 2 km jälkeen alkaa n. 1.4 km nousu ylös vaaralle. Ihan kunnon nousu; Nousee koko ajan. Ylhäällä tasahkoa jonkin matkaa. Sitten pitkähkö lasku vaaran toiselle puolelle, jonka jälkeen latu nousee pitkään ylös vaaralle. Sitten onkin pitkää laskua alaspäin. Lenkin loppuosa on samaa latua kuin tullessakin. Ninä ykkään enemmän nyyään ylämäistä kuin isoista alamäistä. 10 km lenkki. Puut kauniitä. Varsinkin tunturikoivut huurteisen lumisia. Kuin Joulussa - siinä satujoulussa. Paluumatkalla sain nähdä kauniin ilmiön. Vaaran takaa tuli esiin täysin pyöreä ja voimakkaan keltainen kuu. Radan valotkin syttyivät. Oma tunnelmansa siinäkin. Loppuosan lamput olivat pimeänä. Isossa alamäessä tuli minua vastaan Mäkisen Esko. Siinä turisimme jonkin aikaa. Hänen mökissähän me majailemme.

Tultuani autolle, oli 13 astetta pakkasta. 

Esko lämmitti pihasaunan. Oli kyllä kunnon löylyt ja tunnelmallinen sauna - onhan siitä kokemusta useankin kerran verran.

Saunan jälkeen maistui ruoka ja kahvi. M-L kävi tänään kävelylenkillä.

Se oli sellainen kolmiottelu tänään: Sivakointi, sauna ja syönti. Kun vuosia sitten asustelimme täällä Hetassa, niinsilloinkin harrastettiin kolmiottelua - Metsälän Matin ja poikien kanssa: kova hiihto, kova syönti ja kova saunominen. Nämä peräkkäin. Laitoinkin Matille tekstiviestin, jossa tuota asiaa muistelin.

Lueskeli kirjaa.

Iltapalaa ja kuumennettua valkosipulimaitoa.

Seurasimme uutisia TV:sta.

"Korkeanpaikan leiri" on sitten saatu alkuun.

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti