20211106

6.11.2021.

"Kaikille Roomassa oleville Jumalan rakkaille, kutsutuille pyhille. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!" (Room. 1:7).

"Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, ja veli Timoteus Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle ynnä kaikille pyhille koko Akaiassa. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!" (2. Kor. 1:1).

"Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, Efesossa oleville pyhille ja uskoville Kristuksessa Jeesuksessa. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!" (Ef. 1:1-2).

"Paavali ja Timoteus, Kristuksen Jeesuksen palvelijat, kaikille pyhille Kristuksessa Jeesuksessa, jotka ovat Filippissä, ... Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta kristukselta!" (Fil. 1:1-2).

"Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, ja veli Timoteus Kolossassa asuville pyhille ja uskoville veljille Kristuksessa. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme!" (Kol. 1:1-2).

Hyvää Pyhäinpäivää jokaiselle!

Alkuun siteerasin apostoli Paavalin alkusanoja eri kirjeistä - löytyvät Raamatusta - joita hän on lähettänyt eri seurakuntiin.

Keitä ovat nämä ihmiset, joita Paavali kutsuu pyhiksi? He ovat niiden seurakuntien jäseniä, joille kirjeet on lähetetty.

Mikä on tehnyt näistä ihmisistä pyhiä? He ovat uskoneet Jeesukseen: "Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi" (1. Kor. 1:30).

Se pyhyys, joka tekee Jeesukseen uskovan pyhäksi, ei ole hänestä itsestään lähtöisin, vaan Jumalasta. Se on seurausta siitä, että olemme vastaanottaneet elämäämme sen työn, jonka Jeesus teki puolestamme Golgatan ristillä, sovittaessaan syntimme.

Jos apostoli Paavali olisi vielä kirjoittamassa kirjeitään, voisi hän kirjoittaa esim. näinkin:

"Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, ... Saarijärvellä oleville pyhille..." 

Ihminen voi tulla pyhäksi vain elämänsä aikana, uskoessaan Jeesukseen henkilökohtaisena Vapahtajanaan ja Herranaan. Kuolema pelkästään ei tee kenestäkään pyhää.

----------------------------

Lauantai. 3.1 astetta lämmintä silloin kun nousin. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Efesolaiskirjettä. Rukousta.

Kahvia.

Kävin urheilukentällä 10 km sauvakävelylenkillä. Pirteä sää. Aurinkokin alkoi paistelemaan lenkin aikana.

Ollessani eilen lenkillä urheilukentällä, kohtasin viimeisellä kierroksella äidin ja pojan. Poika oli jo nuorukaisiässä. He olivat kaupasta tulossa - ainakin heillä oli kantamuksia. Oikaisivat kentän kautta ja pysähtyivät lepäämään kentän sade/aurinkokatokseen. Pysähdyin heidän kohdalleen ja juttelin heidän kanssaan. Minulla ei kuitenkaan ollut siinä antaa heille mitään "kättä pidempää." Niinpä kun kävelin autolle, oli minulla voimakas kehoitus sisimmässäni, että heille pitää antaa kirjoittamani vihkonen: Jumalalla on sinulle asiaa. Ajoin autolla kylän kautta heitä vastaan sinne suuntaan, minne olivat menossa - sillä näin, mihin suuntaan he kentältä menivät. Pysäytin auton heidän kohdallaan ja ojensin heille vihkosen. Ajattelen - vaikkei se aina tunnu helpolta - että meidän on hyvä opetella tottelemaan Jumalaa.

Hyvää ruokaa ja kahvia.

Denis kutsui tulille. Menin kuksan kanssa. Siellä isä ja poika - Denis ja Daniel - istuskelivat laavussa pihallaan ja paistelivat makkaraa, sekä keittelivät nokipannukahvia. Molemmista pääsin osalliseksi.

Lueskelin kirjaa.

Kävin saunassa.

Terhi-Marja käväisi. Oli tulossa vapaa-ajan töistä.

Iltapalaa - M-L tekaisi hyvän keto-pizzan.

Kotiparturissa.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Älkää kostako pahaa pahalla, älkää herjausta herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa; sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte" (1. Piet. 3:9).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti