20240318

18.3.2024.

On yksi paikka, jonne kukaan ei halua - ja tätä ei voida tehdä tyhjäksi sillä, että joku kokee jo nyt elämän olevan täyttä helvettiä; se on helvetti, iankaikkinen kadotus, ero Jumalasta; paikka, jossa ihminen on täydellisessä tuskassa - elävänä - ikuisuuden, joka ei lopu koskaan. Ei muutu, vaikka niin yritetään selittää.

Paikka on olemassa. Vaikka sekin koetetaan ihmisviisauden ja -ymmärryksen mukaan tehdä tyhjäksi.

Helvetti on paikka, jonne jokainen meistä - synnin tähden - joutuu; joutuu ilman minkäänlaista valintaa, ts. ei tarvitse tehdä kääntymystä, päästäkseen sinne. 

Mutta - tämä on hyvä sana tähän väliin ja haluaa kertoa, että ei ole pakko joutua kadotukseen.

Lukiessasi seuraavan - joka on katkelma Jumalan Sanasta - Jeesuksen omia sanoja - varmasta ja luotettavasta sellaisesta - tulet sen toteamaan:

"Sillä niiun on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainosyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa vaan sitä varten, että maailma pelastuisi hänen kauttaan. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita. Mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainosyntyisen Pojannimeen" (Joh. 3:16-18).

Jumala toimii tämän mukaan. Ihmisen täytyy elää Hänen ilmoituksensa mukaan - tässäkin elämämme tärkeimmässä asiassa.

Välttääkseen joutumasta helvettiin, on jokaisen ihmisen uskottava henkilökohtaisella uskolla Jeesukseen, joka valmisti meille pelastuksen ja syntienanteeksisaamisen mahdollisuuden ristinkuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta.

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut" (Apt 16:31) iankaikkiseen elämään taivaassa - ja voit palvella Jumalaa elämäsi kautta jo täällä maan päällä.

Moni ihminen on todella lähellä kadotukseen joutumista; sillä monien elämä päättyy pian. Vain elämämme aikana - elossa ollessamme - voimme tehdä päätöksen uskoa Jeesukseen ja siirtyä pois kadotukseen vievältä tieltä.

Kukaan ei tiedä elämänsä mittaa. Olimme nuoria tai vanoja, niin kutsu iankaikkisuuteen kohdallamme voi tapahtua vaikka seuraavassa silmänräpäyksessä.

"Katso totuutta silmiin" ja ajattele iankaikkista osaasi!

Älä viivyttele!

(Jouko Kuusjärvi)

________________________________________

Maanantai. 12.9 astetta pakkasta klo 5.25.

Aamupalaa ja kahvia.

6.15:ksi ajelin Runeberginpuiston lavalla Aamurukoukseen. 3 henkeä.

Kotona vielä torkuin.

Rukousta. Luin Matteuksen evankeliumia.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Luin kirjaa.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen Paasto- ja Rukousajan Rukousiltaan, jonka johtelin. Tapani Mäkinen sanoi alkusanat tilaisuuteen. 20 henkeä.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Rukous- ja Paastoaika ja Rukousillat jatkuvat.

Tule mukaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti