20240305

5.3.2024.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 111. 

(edellinen kirjoitus tässä "sarjassa" löytyy 13.2. päivän kohdalta).

Paavali on edelleen vankeudessa Kesareassa:

"Kun nyt Festus oli astunut maaherranvirkaan, meni hän kolmen päivän kuluttua Kesareasta ylös Jerusalemiin" (Apt. 25:1).

Fstus tarttui heti hoitamaan myös Paavalin asiaa.

"Niin ylipapit ja juutalaisten ensimmäiset miehet ilmoittivat hänelle syyttävänsä Paavalia ja pyysivät häneltä ja anoivat sitä suosionosoitusta itsellensä, Paavalia vastaan, että hän haettaisi hänet Jerusalemiin; sillä he valmistivat väijytystä tappaakseen hänet siellä" (Apt 25:2-3).

Juutalaisten murhanhimo Paavalia kohtaan ei ollut laantunut.

"Mutta Festus vastasi, että Paavalia pidettiin vartioituna Kesareassa ja että hän itse aikoi piakkoin lähteä sinne. Ja hän lisäsi: Tulkoot siis teidän johtomiehenne minun mukanani sinne alas, ja jos siinä miehessä on jotakin väärää, syyttäkööt häntä" (Apt. 25:4-5).

Festus torjuu juutalaisten pyynnön.

"Ja viivyttyään heidän luonansa ainoastaan kahdeksan tai kymmenen päivää hän meni alas Kesareaan. Seuraavana päivänä hän istui tuomarinistuimelle ja käski tuoda Paavalin eteensä. Ja kun hän oli saapunut, asettuivat ne juutalaiset, jotka olivat tulleet Jerusalemista, hänen ympärilleen ja tekivät useita ja raskaita syytöksiä, joita he eivät kuitenkaan kyenneet näyttämään toteen; sillä Paavali torjui syytökset ja sanoi: Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan" (Apt. 25:6-8).

Juutalaisten syytökset olivat raskaita Paavalia kohtaan, mutta he eivät pystyneet näyttämään niitä toteen, sillä Paavali kykeni torjumaan syytökset.

"Niin Festus, joka tavoitteli juutalaisten suosiota, vastasi Paavalille ja sanoi: Tahdotko lähteä Jerusalemiin ja siellä vastata näihin syytöksiin minun edessäni? Mutta Paavali sanoi: Minä seison keisarin tuomioistuimen edessä, ja sen edessä minut tuomittakoon. Juutalaisia vastaan en ole mitään rikkonut, niinkuin sinäkin aivan hyvin tiedät. Vaan jos muuten olen rikkonut ja tehnyt jotakin, mikä ansaitsee kuoleman, en pyri pääsemään kuolemasta; mutta jos se, mistä nämä m inua syyttävät, on perätöntä, niin ei kukaan voi luovuttaa minua heille. Minä vetoan keisariin" (Apt. 25:9-11).

Suoraselkäistä ja rohkeaa puhetta Paavalilta. Hän vetosi keisariin. Niinpä tämä tilaisuus Festuksen tuomarinistuimen edessä päättyi siihen:

"Silloi Festus, neuvoteltuaan neuvoskuntansa kanssa, vastasi: Keisariin sinä olet vedonnut, niinpä mene keisarin eteen" (Apt. 25:12).

Paavali oli Rooman kansalainen ja hän vetosi keisariin. Näin asiat koko ajan kehittyivät Jumalan tahtomaan suuntaan. Muistammehan, mitä herra sanoi Paavalille, hänen ollessaan kasarmissa, Jerusalemissa:

"Mutta seuraavana yönä Herra seisoi Paavalin tykönä j sanoi: Ole turvallisella mielellä, sillä niinkuin sinä olet todistanut minusta Jerusalemissa, niin sinun pitää todistaman minusta myös Roomassa" (Apt. 23:11).

Jatkan - jHs.

_________________________________

Tiistai. 1.6 astetta miinuksella ylösnousussa. Aurinko paistoi täydeltä terältä siniseltä taivaalta. Sellainen sää, että Lapissa - Tunturi-Lapissa toistakymmentä vuota asuneella alkaa tehdä sinne mieli.

Aamupalaa ja kahvia.

Laitoin ilmoituksen lehteen SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisestä Rukous- ja paastoajasta - lähinnä siihen liittyvistä Rukousilloista, eri seurakuntien toimitiloissa.

Kävin palauttamassa avaimen Kansalaisopiston toimistoon.

Laittelin Rintamaposteja 89. ja Paasto- ja Rukousajan Rukousiltojen ohjelmia kuoriin. Kävin viemässä ne postiin. Myös muutamiin laatikoihin.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Sepeliä liukkaalle pihalle.

Laitoin tulen takkaan.

Poljeskelin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne" (Kol.3:8).


__________________________________

Suhtaudu tulevaisuuteen iankaikkisuusnäkökulman kautta; siitä on siunausta sinulle ja kauttasi toisille.

(Jouko Kuusjärvi)

___________________________________






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti