20150320

                                                                              20.3.


Heräsimme hyvissä ajoin Verh.-Staritsassa. Luin Psalmien kirjaa. Joimme teetä. 9 oli aamurukoushetki rukoushuoneella. 
Menomatkalla tapasimme eilisen humalassa ajelijan. Tulikin kokoukseen vähän kesken ja hänen puolestaan rukoiltiinkin. Kaverikin oli. 
Käytyämme aamupalalla majapaikassamme, lähdimme matkaan. Aleg vei nuoret miehet, ikä kakkosella alkava - Antin, Aleksein, Pavelin - ja minut Pety-Goraan menevän moottorikelkka- ja hevosjäljen alkuun. Kävelimme sitä 7km. Aurinko paistoi ja hanget hohtivat. 
Pety-Gorassa menimme Ivanille ja joimme teet. Lainasimme häneltä auton, jolla ajoimme 40km Kosaan. Siellä jaoimme paljon hengellistä luettavaa. Juttusillemme tuli isä-Aleksei mustassa kaavussaan ja komeassa parrassaan. Ilmeisesti joku oli ilmoittanut. Ehkä hän oli 40v. tai alle.
Ystävällinen oli. Sanoi, että on lista kielletyistä "suunnista". Me emme kuuluneet niihin, koska toivotti tervetulleeksi Venäjälle ja Jumalan siunausta. Erilainen kuin se pappi,joka vuosia sitten oli - hän oli vastustaja.
Ajoimme takaisin Pety-Goraan, jossa Ivan oli laittanut ruuat ja teet.
Sitten kävelimme samaa jälkeä - 7 km - kuin tulimmekin. Alkoi vähän upottaa. Pakkasta on 20 astetta luvattu,että vielä kovettuu. Aleg oli UAZilla vastassa polun päässä. Kaman jäätiellä alkoi olla vettä paljon.
Staritsassa joimme teetä ja menimme erittäin kuumaan saunaan Alegilla. Söimme. Pöydästä suoraan lähdimme kotimatkalle 20.30. Vladikin Gasel-autolla. Lavallinen.Peitetty pressulla. Kopissa on etuistuimien lisäksi takaistuin, jolla met suomalaiset istumme. 7 meitä on kopissa Gainaan asti.
Heti alussa jäimme kiinni kun tie oli pehmeä. UAZ eteen ja lähtihän se. Lava on täynnä polttopuita. Gainasta otimme matkatavaramme mukaan.Tuolla ne nyt killuvat takana puiden päällä ja heiluttaa niin vallan kovasti,kun ajelemme nyt met "finnot", Aleksei ja Vladik. 
05.13 lähtee juna Permistä sitä aikaa. 03.13 Moskovan aikaa. Gainasta sinne matkaa yli 35km. 
Vladik sanoi minulle Staritsassa, kun lähdimme äsken: Jouko, tule pian takaisin tänne.
Kudymkarissa pysähdyimme ottamaan tavaroita mukaan, joita jotkut jättivät sinne. Siitä on 200 km Permiin.

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti